Ухвала
від 03.09.2009 по справі 20/183-09     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20/183-09     

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16.                                        тел. 230-31-77

У Х В А Л А

"03" вересня 2009 р.                                                                       № 20/183-09

За позовом  Антимонопольного комітету України

до  1. Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова  нафтова компанія “Укртатнафта”

2.Товариства з обмеженою відповідальністю “ЛУК АВІА ОЙЛ”

3.Державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”

4.Закритого акціонерного товариства “Спільне українсько-голандське підприємство “КРЕБО”

про стягнення штрафів у розмірі 265000000,00 грн. та зобов'язання виконати рішення Комітету

Голова господарського суду

Київської області                                                                                                      А.С.  Грєхов   

Представники сторін: не викликались.

Обставини справи:

В провадженні колегії суддів господарського суду Київської області у складі: головуючої судді В.М. Бабкіної, суддів В.А.Яреми та Т.П. Карпечкіна перебуває справа №20/183-09 за позовом Антимонопольного комітету України до Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова  нафтова компанія “Укртатнафта”, Товариства з обмеженою відповідальністю “ЛУК АВІА ОЙЛ”, Державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”, Закритого акціонерного товариства “Спільне українсько-голандське підприємство “КРЕБО” про стягнення штрафів у розмірі 265000000,00 грн. та зобов'язання виконати рішення Комітету.

Відповідачем - Закритим акціонерним товариством “Спільне українсько-голандське підприємство “КРЕБО” (далі –заявники) заявлено відвід головуючій судді В.М. Бабкіній від розгляду справи №20/183-09 з мотивів, викладених у заяві без №  від 03.09.2009 року  (вх.№суду 181 від 03.09.2009 року), зокрема, упередженості судді, що полягає, на думку заявника, у відмові суду в задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі.

Відповідно до ст.20 ГПК України, суддя  не  може  брати  участі  в  розгляді справи і підлягає відводу (самовідводу), якщо він є родичем осіб, які беруть участь в судовому  процесі, або буде встановлено інші обставини, що викликають сумнів у його неупередженості. Суддя, який брав участь в розгляді справи, не може брати участі в новому розгляді справи у разі скасування рішення, ухвали, прийнятої за його участю. Відвід повинен бути мотивованим, заявлятись у  письмовій формі до початку вирішення  спору. Заявляти  відвід  після  цього можна лише у разі, якщо про підставу відводу сторона  чи  прокурор дізналися після початку розгляду справи по суті.

В ході розгляду заяви про відвід судді будь-яких обставин, передбачених ст. 20 ГПК України та, що викликають сумнів у її неупередженості, не встановлено. Відповідно до частини першої ст.33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Суд вважає, що жодна із перерахованих у статті 20 ГПК України підстав відводу судді заявником не обґрунтована і не доведена.

Відповідно до ст.43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Згідно ст. 14 Закону України “Про судоустрій України” судді при здійсненні правосуддя незалежні від будь-якого впливу, нікому не підзвітні і підкоряються лише закону; суддям забезпечується свобода неупередженого вирішення судових справ відповідно до їх внутрішнього переконання, що ґрунтується на вимогах закону.

Заявник повинен також враховувати, що в разі незгоди з рішенням суду учасники судового процесу та інші особи у випадках і порядку, передбачених  процесуальним законом,  мають право на апеляційне та касаційне оскарження судового рішення.

Крім того, суд звертає увагу, що підстави відводу заявленого Закритим акціонерним товариством “Спільне українсько-голандське підприємство “КРЕБО”  є аналогічними підставам відводів, попередньо заявлених Закритим акціонерним товариством транснаціональна фінансово-промислова  нафтова компанія “Укртатнафта” та  Державним підприємством “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”, про що вже було винесено ухвалу головою господарського суду. Такі дії суд розцінює як недобросовісне використання стороною у справі –Закритим акціонерним товариством “Спільне українсько-голандське підприємство “КРЕБО”, своїх процесуальних прав, з метою перешкодити здійсненню правосуддя.

Беручи наведене вище до уваги, керуючись частиною ст. 14 Закону України „Про судоустрій України” ст.ст.20, 33, 43, 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Закритого акціонерного товариства “Спільне українсько-голандське підприємство “КРЕБО” про  відвід головуючої судді В.М. Бабкіної від розгляду справи №20/183-09 залишити без задоволення.

Голова господарського суду

       Київської області                                                                                             Грєхов А.С.

Дата ухвалення рішення03.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4864727
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/183-09     

Рішення від 04.09.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

Ухвала від 03.09.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

Ухвала від 03.09.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

Ухвала від 20.08.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Бабкіна В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні