Ухвала
від 25.06.2010 по справі 14/94
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33023 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59


УХВАЛА

"25" червня 2010 р. Справа № 14/94

Суддя Марач В.В. розглянувши матеріали справи

за позовом Відкритого акціонерного товариства "Уктелеком" в особі Цеху телекомунікаційних послуг № 13 Рівненської філії ВАТ "Укртелеком"

до відповідача ОСОБА_1 спілки "Флагман" в особі Березнівського відділення кредитної спілки "Флагман"

про стягнення в сумі 587 грн. 70 коп.

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товариство "Уктелеком" в особі Цеху телекомунікаційних послуг № 13 Рівненської філії ВАТ "Укртелеком" звернулося до господарського суду Рівненської області з позовом до ОСОБА_1 спілки "Флагман" в особі Березнівського відділення кредитної спілки "Флагман". Позивач просить стягнути з відповідача на свою користь 504, 06 грн. заборгованості за послуги електрозв'язку, 21, 50 грн. нарахованої пені, збитки від інфляції в сумі 46, 96 грн. та три проценти річних в розмірі 15, 18 грн.

Відповідно до частини першої статті 21 Господарського процесуального кодексу України сторонами в судовому процесі - позивачами і відповідачами - можуть бути підприємства та організації, зазначені у статті 1 цього Кодексу.

Статтею 1 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності (далі - підприємства та організації), мають право звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Відповідно до частини третьої статті 95 Цивільного кодексу України філії та представництва не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.

Частиною другою статті 15 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що справи у спорах, що виникають при виконанні господарських договорів та з інших підстав, а також справи про визнання недійсними актів розглядаються господарським судом за місцезнаходженням відповідача.

Відповідно до частини четвертої статті 15 Господарського процесуального кодексу України якщо юридичну особу представляє уповноважений нею відособлений підрозділ, територіальна підсудність спору визначається з урахуванням частин першої - третьої цієї статті залежно від місцезнаходження відособленого підрозділу.

Будь-яких доказів того, що Березнівське відділення кредитної спілки "Флагман" вправі представляти інтереси кредитної спілки "Флагман" суду надано не було.

Матеріалами справи не встановлено, що Березнівське відділення кредитної спілки "Флагман" може представляти інтереси юридичної особи - кредитної спілки "Флагман", відтак, відповідно до статті 15 Господарського процесуального кодексу України, дана справа підсудна господарському суду Миколаївської області, так як згідно Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серія А01 № 123334 місцезнаходженням кредитної спілки "Флагман" є наступна адреса: 54001, Миколаївська область, місто Миколаїв, вул. Адмірала Макарова, будинок 48/2.

Відповідно до частини першої статті 17 Господарського процесуального кодексу України, якщо справа не підсудна даному господарському суду, матеріали справи надсилаються господарським судом за встановленою підсудністю не пізніше п'яти днів з дня надходження позовної заяви або винесення ухвали про передачу справи.

Відтак, на підставі вищенаведеного, матеріали даної справи слід надіслати за підсудністю до господарського суду Миколаївської області.

Керуючись ст. ст. 15, 17, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Матеріали справи № 14/94 за позовом Відкритого акціонерного товариства "Уктелеком" в особі Цеху телекомунікаційних послуг № 13 Рівненської філії ВАТ "Укртелеком" до відповідача ОСОБА_1 спілки "Флагман" в особі Березнівського відділення кредитної спілки "Флагман" про стягнення безпідставно списаних коштів в сумі 587 грн. 70 коп. передати за підсудністю до господарського суду Миколаївської області.

Суддя Марач В.В.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення25.06.2010
Оприлюднено27.08.2015
Номер документу48823027
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/94

Ухвала від 10.08.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Рішення від 22.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 01.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Рішення від 30.04.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 25.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 15.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 21.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 09.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 29.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні