Ухвала
від 08.10.2010 по справі 6-65/10
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

м. Добропілля, вул. Радянська, 39, 85004, (06277) 2-88-25

У Х В А Л А

8 жовтня 2010 р. Добропiльський мiськрайонний суд Донецької областi у складi:

головуючого судді Мавроді Р.Ф.

при секретарi ОСОБА_1

позивача ОСОБА_2

представника заявника ОСОБА_3

представника заінтересованої особи ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Добропілля заяву Державного підприємства В«ДобропіллявугілляВ» про відстрочку виконання судового рішення,

В С Т А Н О В И В:

04.08.2009 р. рішенням Добропільського міськрайонного суду Донецької області з ДП В«ДобропіллявугілляВ» ВП В«Шахта НоводонецькаВ» на користь ОСОБА_2 стягнуто в рахунок відшкодування моральної шкоди 17 000 грн.

16.12.2009 р. державним виконавцем було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження по даній справі.

23.12.2009 р. державним виконавцем було винесено постанову про зупинення виконавчого провадження у звВ»язку з внесенням підприємства паливно-енергетичного комплексу до Реєстру підприємств паливно-енергетичного комплексу, які беруть участь в процедурі погашення заборгованості, відповідно до Закону України В«Про заходи спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексуВ» № 2711-ІV від 23.06.2005 р.

Ухвалою Добропільського міськрайонного суду від 19.02.2010 р. дії Відділу ДВС визнано неправомірними, постанову про зупинення виконавчого провадження від 16.12.2009 р. по виконавчому листу № 2-2186/2009 від 22.09.2009 скасовано.

26.05.2010 р. провадження було поновлено.

24 вересня 2010 р. боржник - ДП В«ДобропіллявугілляВ» звернулось до суду з заявою про відстрочку виконання рішення до 1 жовтня 2015 року. Своє звернення боржник обґрунтовує тим, що на данний момент відповідач знаходиться у складному фінансовому становищі. Коштів на рахунку підприємства недостатньо для погашення заборгованості перед позивачем. За 2009 р. збитки підприємства склали 38 883,00 тис грн. відповідач, як субВ»єкт господарювання, веде підприємницьку діяльність з метою отримання прибутку та проведення своєчасних розрахунків з контрагентами підприємства. Одночасно стягнення даної податкової заборгованості з позивача (навіть у сумі наявних у відповідача коштів) значно ускладнить фінансове становище ДП В«ДобропіллявугілляВ» що унеможливить проведення розрахунків з іншими контрагентами відповідача.

Стягнення заборгованості та виконання рішення суду на данному етапі приведе до припинення господарської діяльності відповідача. В свою чергу це не тільки ускладнить, але зробить неможливим виконати рішення по цій справі та приведе до несвоєчасної виплати заробітної платні робітникам підприємства.

Таким чином, з метою належного виконання рішення суду, відповідачу потребується забезпечення нормальної господарської діяльності підприємства.

8 жовтня 2010 року представник заявника ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримав подану до суду заяву, та просить суд відстрочити виконання рішення до 01.10.2015 року.

ОСОБА_2 заперечував проти задоволення заяви ДП В«ДобропіллявугілляВ» про відстрочку виконання рішення суду.

Представник заінтересованої особи державної виконавчої служби у Добропільському районі виступаюча за довіреністю ОСОБА_4 залишає розгляд заяви на розсуд суду.

Заслухавши пояснення представника заявника ОСОБА_3, заінтересованої особи, вивчивши матеріали справи суд вважає, що заява ДП В«ДобропілляквугілляВ» ВП В«Шахта НоводонецькаВ» щодо відстрочки виконання судового рішення задоволенню не підлягає виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 373 ЦПК України, за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), за заявою державного виконавця або за заявою сторони суд, який видав виконавчий документ у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

Суд вважає безпідставними посилання представника боржника на те, що на даний момент відповідач знаходиться у складному фінансовому становищі, що коштів на рахунку підприємства недостатньо для погашення заборгованості перед позивачем і, що стягнення присуджених до виплати сум моральної шкоди значно ускладнить фінансове становище ДП В«ДобропіллявугілляВ» що унеможливить проведення розрахунків з іншими контрагентами відповідача і несвоєчасної виплати заробітної платні робітникам підприємства.

Свій висновок суд обґрунтовує тим, що питання про відшкодування моральної шкоди, як компенсацію за спричинену шкоду здоров'я стягувану досліджено в судовому рішенні чому дана належна правова оцінка і повторному перегляду не підлягає.

Відповідно до ст. 16 ЦК України кожна особа має право на захист свого права шляхом відшкодування моральної шкоди.

Боржник своїми діями перешкоджає здійсненню позивачем свого права на захист шляхом вимоги про відстрочку виконання рішення суду, яке є обов'язковим для виконання на всій території України.

Крім того боржник не визнаний банкрутом і працює у звичайному режимі, тому суд не вбачає об'єктивних підстав для відстрочки виконання рішення до 01.10.2015 року.

Таким чином доводи представника боржника про надання відстрочки виконання судового рішення, не мають під собою достатнього обґрунтування, порушують законні права стягувача як потерпілого на своєчасне відшкодування спричиненої йому моральної шкоди.

Керуючись ст. 373 ЦПК України, Конституцією України, суд,-

У Х В А Л И В:

В задоволенні Державного підприємства В«ДобропіллявугілляВ» про відстрочку виконання судового рішення по справі ОСОБА_2 про відшкодування моральної шкоди - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Добропільський міськрайсуд протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Винесено у нарадчій кімнаті в одному екземплярі.

Головуючий суддя Р.Ф. Мавроді

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення08.10.2010
Оприлюднено27.08.2015
Номер документу48865587
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-65/10

Ухвала від 28.05.2010

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Ухвала від 12.10.2010

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Сергійко В. В.

Ухвала від 25.10.2010

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Плевако О. П.

Ухвала від 08.10.2010

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Мавроді Р. Ф.

Ухвала від 06.08.2015

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова І. М.

Ухвала від 18.10.2010

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова Ірина Михайлівна

Ухвала від 13.12.2010

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шелесько Василь Дмитрович

Ухвала від 21.12.2010

Цивільне

Сарненський районний суд Рівненської області

Товстика Інга Володимирівна

Ухвала від 08.12.2010

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Ковальчук Олена Валеріївна

Ухвала від 28.09.2010

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Головін Віктор Андрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні