Ухвала
від 21.08.2015 по справі 760/12029/15-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 760/12029/15-к

Справа № 1-кс/760/4258/15

УХВАЛА

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

20 серпня 2015 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби Центрального офісу з обслуговування великих платників, майора податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене із старшим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 пронакладення арешту на банківські рахунки, у кримінальному провадженні № 32014100110000174 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 13.05.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209, ч.2 ст.205, ч. 1 ст. 205 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Відділом кримінальних розслідувань СУ ФР Межрегіонального головного управління ДФС-ЦО з обслуговування великих платників податків здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 32014100110000174, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 13.05.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209, ч.2 ст.205, ч. 1 ст. 205 КК України, а саме за фактом створення фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності та легалізації грошових коштів.

У ході досудового розслідування встановлено, що група осіб, здійснює діяльність з надання послуг з мінімізації податків підприємствами реального сектору економіки, а також здійснює незаконну діяльність, пов`язану з легалізацією доходів отриманих злочинним шляхом.

Під час досудового розслідування також встановлено, що кошти суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки перераховуються на банківський рахунок ТОВ «Компанія «ТОП-Інвест» (код ЄДРПОУ 39662149) № НОМЕР_1 , який відкритий у ПАТ «БАНК «СОФІЙСЬКИЙ» (МФО 380861), який знаходиться за адресою: м. Київ, пр. Повітрофлотський, 54, з метою ухилення від сплати податків, конвертацію безготівкових коштів у готівкову та подальшу легалізацію грошових коштів отриманих злочинним шляхом.

Таким чином, грошові кошти, розміщені на банківському рахунку ТОВ «Компанія «ТОП-Інвест» (код ЄДРПОУ 39662149) № НОМЕР_1 / українська гривня/, який відкритий у ПАТ «БАНК «СОФІЙСЬКИЙ» (МФО 380861), 05.05.2015 року, є такими, що отримані злочинним шляхом та є предметом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.209 КК України.

З метою всебічного, повного й неупередженого розслідування, встановлення всіх обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, а також з метою припинення злочинної діяльності, попередження збитків, що заподіюються Державі, діями щодо здійснення фіктивного підприємництва, проведення псевдо розрахункових фінансово-господарських операцій, не сплати податків підприємствами реального сектору економіку, виникла необхідність у накладенні арешту на кошти, розміщені на рахунку вказаного вище підприємства, відкритий в ПАТ «БАНК «СОФІЙСЬКИЙ» (МФО 380861), які набуті в результаті вчинення кримінальних правопорушень.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з викладених в ньому підстав. Відповідно до положень ч. 2ст. 170 КПК Українислідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другійстатті 167 цього Кодексу.

Відповідно до положень ч. 2ст. 167 КПК Українитимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди, призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення або винагороди за його вчинення; є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом; одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

Тому, з огляду на положення ч. 2 ст.167та ч. 2 ст.170 КПК України, майно, яке відповідає критеріям, визначеним кримінальним процесуальним законом, повинно арештовуватися незалежно від того, хто являється його власником, у кого і де воно знаходиться, незалежно від того чи належить воно підозрюваному чи іншій зацікавленій особі, оскільки в протилежному випадку не будуть досягнуті цілі застосування цього заходу - запобігання можливості протиправного впливу (зникнення чи відчуження) на певне майно, що, як наслідок, перешкодить встановленню істини у кримінальному провадженні.

Арешт майна з підстав передбачених ч. 2ст. 170 КПК Українипо суті являє собою форму забезпечення доказів і є самостійною правовою підставою для арешту майна поряд з забезпеченням цивільного позову та конфіскацією майна та, на відміну від двох останніх правових підстав, не вимагає оголошення підозри у кримінальному провадженні і не пов`язує особу підозрюваного з можливістю арешту такого майна.

Заслухавши думку прокурора та слідчого, дослідивши матеріали, надані органом досудового розслідування, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки в судовому засіданні доведено, що вказані грошові кошти на рахунках набуті в результаті вчинення кримінальних правопорушень.

Разом з тим, вимоги клопотання, щодо зупинення видаткових операцій з грошовими коштами, що надходять на адресу ТОВ «Компанія «ТОП-Інвест», та вже надійшли, а також надати довідку щодо залишку коштів по рахунку на час накладення арешту, та в подальшому надавати таку інформацію за запитом слідчого, не підлягають задоволенню, оскільки виходять за межі повноважень слідчого судді у даній категорії кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170-173 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби Центрального офісу з обслуговування великих платників, майора податкової міліції ОСОБА_3 задовольнити частково.

Накласти арешт безготівкові гроші розміщені на банківському рахунку № НОМЕР_1 , який відкритий ТОВ «Компанія «ТОП-Інвест» (код ЄДРПОУ 39662149) в банківській установі ПАТ «БАНК «СОФІЙСЬКИЙ» (МФО 380861), яка знаходиться за адресою: м. Київ, пр. Повітрофлотський, 54.

Заборонити розпоряджатися грошовими коштами, що знаходяться на рахунку № НОМЕР_1 , /українська гривня/ відкритий ТОВ «Компанія «ТОП-Інвест» (код ЄДРПОУ 39662149) в банківській установі ПАТ «БАНК «СОФІЙСЬКИЙ» (МФО 380861), яка знаходиться за адресою: м. Київ, пр. Повітрофлотський, 54, за винятком видаткових операцій по сплаті податків, зборів, інших обов`язкових платежів до державного бюджету.

В задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання копії судового рішення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення21.08.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу48926147
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/12029/15-к

Ухвала від 11.03.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Курова О. І.

Ухвала від 05.01.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Курова О. І.

Ухвала від 02.12.2015

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Курова О. І.

Ухвала від 03.02.2016

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Бець Олександр Вадимович

Ухвала від 09.11.2015

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Селюков О. Г.

Ухвала від 09.11.2015

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Селюков О. Г.

Ухвала від 02.11.2015

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 02.11.2015

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 02.11.2015

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 02.11.2015

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Масенко Денис Євгенович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні