Ухвала
від 27.09.2006 по справі 02/3737а
КИЇВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

02/3737а

КИЇВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


          01033, м.Київ,  вул.Жилянська 58-б                                                       тел. 284-37-31

                                                   УХВАЛА

                                про залишення апеляційної скарги без руху

27.09.06 р.                                                                                                    № 02/3737а                                                                                

Київський міжобласний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючий :                                                                                Рудченко С.Г.

       

розглянувши апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Сніжана Стиль»про апеляційне оскарження  постанови господарського суду Черкаської області від 16.08.2006 року,

по справі № 02/3737а  (суддя –Пащенко А.Д.),

за позовом  Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів,

                     м. Черкаси,

до                  товариства з обмеженою відповідальністю «Сніжана Стиль», м. Сміла,

про               стягнення 5544,00 грн.,

в с т а н о в и в :

          Постановою господарського суду Черкаської області від 16.08.2006 року позовні вимоги Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі по тексту –ФСЗІ, позивач) до товариства з обмеженою відповідальністю «Сніжана Стиль»(далі по тексту –ТОВ «Сніжана Стиль», відповідач) про стягнення 5544,00 грн. задоволено повністю, та стягнуто з відповідача на користь позивача штрафних санкцій у сумі 5544,00 грн. а також в доход державного бюджету України –55,44 грн. державного мита.

          Не погоджуючись із вищезазначеною постановою місцевого суду, ТОВ «Сніжана Стиль»звернулося до апеляційного суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати  постанову господарського суду Черкаської області від 16.08.2006 року по справі № 02/3737а та прийняти нове рішення, яким відмовити ФСЗІ у задоволенні позовних вимог.

          Розглянувши апеляційну скаргу та матеріали справи, колегія суддів зазначає наступне.

          З 01.09.2005 року набрав чинності Кодекс адміністративного судочинства України.

          Відповідно до п.п. 6, 7 «Прикінцеві та перехідні положення»Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружних та апеляційних  адміністративних судів адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року. вирішують у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні господарські суди за  правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

          Адміністративні справи, провадження в яких було відкрито місцевими та  апеляційними господарськими судами до початку діяльності відповідного  адміністративного суду, розглядаються і вирішуються цими судами відповідно до абзацу першого пункту 6 вищезазначеного розділу КАС України.

          Після набрання чинності КАС України заяви і скарги у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин, заяви у справах щодо відмови органу державної реєстрації актів цивільного стану внести виправлення в актовий запис цивільного стану,  позовні заяви у господарських справах, що віднесені цим Кодексом до адміністративної юрисдикції, а також апеляційні, касаційні скарги (подання), заяви (подання) про  перегляд судових рішень у зв'язку з нововиявленими та винятковими обставинами у таких справах, подані і не розглянуті до набрання чинності Кодексом адміністративного судочинства України, розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно п. 7 ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України до апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору, а також копії  доданих до неї письмових матеріалів відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Доказом про сплату судового збору (державного мита) є оригінал квитанції кредитної устан6ови або платіжного доручення про сплату мита, який додається до позовної заяви, апеляційної або касаційної скарги.

Як вбачається з матеріалів справи, до апеляційної скарги на постанову  місцевого господарського суду від 16.08.2006 року, ТОВ «Сніжана Стиль»було додано оригінал квитанції про сплату державного мита.

          Згідно даної квитанції № 5428769  від 14 вересня 2006 р., ТОВ «Сніжана Стиль»сплачено суму 27,37 грн. за подання апеляційної скарги.

         Підпунктом «г»пункту 2 ст. 3 Декрету Кабінету Міністрів «Про державне мито» встановлено ставку державного мита  із апеляційних скарг на рішення та постанови (в нашому випадку із спорів майнового характеру) у розмірі 50 відсотків ставки, обчисленої виходячи з оспорюваної суми.

        Згідно постанови суду першої інстанції від 16.08.2006 року, в доход державного бюджету України з ТОВ «Сніжана Стиль»стягнуто 55,44 грн. державного мита.

        Таким чином розмір ставки державного мита  за подання даної апеляційної скарги, що підлягає сплаті, повинен складати 27,72 грн., тобто апелянтом в доход державного бюджету України, не доплачено  суму : 27,72 грн. –27,37 грн. = 0,35 грн.

          Згідно п. 3 ст.189 КАС України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 187 цього Кодексу, застосовуються правила статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України.

Таким чином, апеляційна інстанція вважає за необхідне залишити апеляційну скаргу відповідача без руху та встановити строк, достатній для усунення вищезазначених недоліків оформлення апеляційної скарги.

Враховуючи вищевикладене, та керуючись розділом VІІ «Прикінцеві та перехідні положення», ст.ст. 187, 189, 108 Кодексу адміністративного судочинства України, Київський міжобласний апеляційний господарський суд

у х в а л и в :

1.          Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Сніжана Стиль»на постанову господарського суду Черкаської області від 16.08.2006 року по справі № 02/3737а залишити без руху.

2.          Зобов'язати товариства з обмеженою відповідальністю «Сніжана Стиль»надати Київському міжобласному апеляційному господарському суду в строк до 12.10.2006 року оригінал документу, що підтверджує сплату залишку державного мита не сплаченого вчасно за розгляд апеляційної скарги.

          

Головуючий                                                                                Рудченко С.Г.

СудКиївський міжобласний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення27.09.2006
Оприлюднено03.09.2007
Номер документу490093
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —02/3737а

Постанова від 10.11.2006

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Рудченко С.Г.

Ухвала від 27.09.2006

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Рудченко С.Г.

Постанова від 16.08.2006

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Пащенко А.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні