Постанова
від 31.05.2010 по справі 1/2010
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1/2010

ПОСТАНОВА

Іменем України

31 травня 2010 року м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд

в складі : головуючого судді Кунцік О.С.

при секретарі Вільчинській А.В.

з участю прокурора Янушевич І.О.

захисника - адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Самборі кримінальну справу за постановою слідчого Самбірського МВ ГУМВСУ у Львівській області про закриття кримінальної справи та застосування примусових заходів виховного характеру до ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, учня 8-го. класу ЗСШ № 1 м. Самбора.

В С Т А Н О В И В:

Малолітній ОСОБА_2 11.02.2008 року приблизно о 11 год. 00 хв. знаходячись біля гаражів в м.Самборі по вул. Героїв Крут, вчинив злісне хуліганство, яке виразилось в тому, що він безпричинно з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, знаходячись біля сараю ОСОБА_3, підпалив її сарай, в результаті чого привернув увагу сторонніх осіб, приїзду пожежного автомобіля та працівників міліції, та спричинив потерпілій ОСОБА_3К.ж матеріальну шкоду на загальну суму 1000 гривень.

Крім цього, м/л ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність, 13.03.2008 року приблизно о 11 год. 30 хв. знаходячись біля гаражів в м.Самборі по вул. Героїв Крут, вчинив злісне хуліганство, яке виразилось в тому, що він безпричинно з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, знаходячись біля сараю ОСОБА_4, сірником підпалив його сарай, в результаті чого привернув увагу сторонніх осіб, приїзду пожежного автомобіля та працівників міліції, та спричинив потерпілому ОСОБА_4 матеріальну шкоду на загальну суму 5000 гривень.

Крім цього, м/л ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність 12.06.2008 року приблизно о 23 год. 00 хв. знаходячись біля гаражів в м.Самборі по вул. Героїв Крут, вчинив злісне хуліганство, яке виразилось в тому, що він безпричинно з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, знаходячись біля сараю ОСОБА_5 та біля сараю ОСОБА_6, підпалив їхні сараї, які знаходяться поряд в результаті чого привернув увагу сторонніх осіб, приїзду пожежного автомобіля та працівників міліції, та спричинив потерпілому ОСОБА_7 матеріальну шкоду на загальну суму 2000 гривень та потерпілій ОСОБА_6 матеріальну шкоду на загальну суму 4000 гривень.

Крім цього, м/л ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність 21.06.2008 року приблизно о 16 год. 00 хв. знаходячись біля гаражів в м.Самборі по вул. Героїв Крут навпроти житлового будинку № 11, вчинив злісне хуліганство, яке виразилось в тому, що він безпричинно з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, знаходячись біля сараю ОСОБА_8, підпалив її сараї, в результаті чого привернув увагу сторонніх осіб, приїзду пожежного автомобіля та працівників міліції, та спричинив потерпілій ОСОБА_8 матеріальну шкоду на загальну суму 500 гривень.

Крім цього, м/л ОСОБА_2 продовжуючи свою злочинну діяльність 22.06.2008 року приблизно о 14 год. 00 хв. знаходячись в м.Самборі по вул. Героїв Крут, 9 вчинив злісне хуліганство, яке виразилось в тому, що він безпричинно з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, знаходячись біля вхідних дверей своєї квартири № 61 підпалив вхідні двері своєї квартири із зовнішньої сторони в загальному коридорі, обливши їх попередньо легкозаймистою речовиною, в результаті чого привернув увагу сторонніх осіб, приїзду пожежного автомобіля та працівників міліції та незручності для жителів вищевказаного будинку.

Таким чином м/л ОСОБА_2 своїми умисними діями вчинив хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, тобто вчинив суспільно-небезпечне діяння .за яке передбачена відповідальність за ст. 296 ч.1 КК України.

Крім цього м/л ОСОБА_2 09.07.2008 року приблизно о 13 год. 30 хв. в м.Самборі по вул. Героїв Крут, навпроти житлового будинку № 35 «А», Львівської області, шляхом відсування бляхи, якою накритий гараж, який належить гр.-ну. ОСОБА_9, проник в середину приміщення де таємно викрав та привласнив шуруповерт з двома акумуляторами вартістю 315 грн., три вудилища марки «Каліфорнія Грім» загальною вартістю 150 грн., одне вудилище «Кобра» вартістю 45 грн., чотири котушки до вудилищ марки «Бушмен ТР 400» загальною вартістю 600 грн. та сигналізацію для риболовлі вартістю 50 грн., чим самим спричинив потерпілому ОСОБА_9 матеріальну шкоду на загальну суму 1115 гривень.

Таким чином м/л ОСОБА_2 своїми умисними діями вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднана з проникненням у приміщення, тобто вчинив суспільно-небезпечгнедіяння ,за яке передбачена відповідальність за ст. 185 ч.3 КК України.

В сукупності м/л ОСОБА_2 своїми умисними діями вчинив суспільне-небезпечні дівяння,за яке передбачена відповідальність за ст.ст. 185 ч.3, 296 ч.1 КК України.

Допитаний у судовому засіданні ОСОБА_2 показав, що він проживає разом з своєю мамою ОСОБА_10. Перейшов у 8-ий. клас ЗСШ № 1 м. Самбора. 09.07.2008 року приблизно о 14 год. він вийшов з своєї квартири і пішов гуляти на вулицю. Знаходячись біля гаражів він побачив як з вантажного автомобіля розгружають в один з гаражів цемент він виліз зверху на гаражі, де сидів і спостерігав. Знаходячись зверху на гаражах, коли поїхав автомобіль з якого розгружали цемент, він помітив що один з гаражів накритий металевою бляхою і вирішив її відсунути, щоб подивитись, що знаходиться в середині гаражу. Це було біля 16 год.. Подивившись по сторонах, що нікого немає з сторонніх осіб він відсунув лист бляхи і заглянув в середину даного гаражу та помітив в середині вудочки і вирішив їх викрасти. В середину гаражу він проник через отвір в даху, де він відсунув лист бляхи. Знаходячись в середині гаражу він викрав три вудочки які були укомплектовані катушками, жилкою і були готові для ловлі риби, сигналізацію для ловлі риби, а також електричний шуруповерт з двома батареями. ОСОБА_6 речі він по черзі виставив на дах гаражу і виліз з нього сам. Вилізши з гаражу він засунув назад лист бляхи і скинув на землю шуруповерт з батареями, а з вудочками та сигналізацією

забрав. Після чого дані вудочки він заніс в сарай діда ОСОБА_11. який орендує даний гараж по вул.. Г. Крут. і від якого він має ключі і сховав їх за матрас. ОСОБА_12 він повернувся за шуруповертом з батареями і також заніс його в сарай і пішов далі гуляти. Цього ж дня приблизно о 19 год. він повернувся в сарай , забрав шуруповерт з батареями і заніс його додому. Принісши шуруповерт додому, він сказав мамі, що його знайшов і положив його до себе в кімнату. Про те, що він вчинив крадіжку з гаражу він мамі нічого не говорив. Наступно дня від мами йому стало відомо, що приходили працівники міліція вилучили шуруповерт і він вирішив сховати вудочки. Пішовши в сарай він забрав вудочки та сигналізацію і відніс їх до ОСОБА_13, якому сказав, що хоче їхати з ними на рибалку, так як знав що цього дня вони мали їхати на риболовлю, але його не пустила мама. ОСОБА_6 вудочки залишилися в ОСОБА_13 В скоєній крадіжці він чистосердечно розкаюється і обіцяє більше крадіжок не вчиняти.

11.02.2008 року він вирішив підпалити сарай який знаходиться через чотири гаражі від їхнього сараю, який належить жінці, яка проживає ІНФОРМАЦІЯ_3 «Б», де знаходилося кафе «Мрія». Її сарай він вирішив підпалити тому, що її дочка ОСОБА_14 його неодноразово ображала, кидала каміння. До даного дерев'яного сараю який був накритий бляхою він підійшов ззаду так як даний гараж розділений на дві частини і який був відчинений. Зайшовши в середину сараю через відчиненні двері він підпалив картон яким був оббитий даний сарай і втік додому. Будучи вдома він вийшов на балкон і побачив, що даний сарай димить і зрозумів, що він горить. ОСОБА_12 він по мобільному телефону передзвонив на пожежну і повідомив, що по вул.. Г. Крут горить сарай, але йому не повірили. ОСОБА_12 він передзвонив вдруге на пожежну де йому сказали, що пожежна виїхала і яка приїхала через пару хвилин. ОСОБА_12 приїхала друга пожежна машина яка потушила вогонь. Даний сарай повністю не згорів, а обгорів тільки з середини. В середині сараю ніяких речей не знаходилося.

Крім цього, 13.03.2008 року приблизно о 11 год. 30 хв. він вийшов з своєї квартири і направився по візок, який мав двірник і який знаходився біля смітників по вул. Промисловій м.Самбора, так як хотів вивести сміття з приміщення свого сараю. По візок він йшов попри гаражі по вул. Геров Крут м.Самбора. Так як він курить вирішив прикурити сигарету, поки дійде по візок. Сигарету він прикурював від сірника . які мав в кишені. Прикуривши сигарету. він запалений сірник кинув в мотлох. який лежали біля гаражу гр. ОСОБА_4 і пішов далі. Так як двірник йому не дав візок, він повертався назад додому по тій самій дорозі по при гаражі. Проходячи біля гаражу ОСОБА_4 він побачив, що дані лахи куди він кинув запалений сірник димлять. Пройшовши далі він сказав про те, що димить гараж ОСОБА_15 який прибирав в своєму гаражі і пішов додому. Як йому стало відомо дані лахи загорілися і загорівся гараж ОСОБА_4, а також обгоріли сусідні гаражі.

Крім цього 12.06.2008 року приблизно о 22 год. 00 хв. до нього додому прийшов ОСОБА_16 і запропонував мені піти з ним погуляти. Вийшовши на вулицю вони пішли в сторону гаражів, які знаходяться по вул.. Геров Крут м.Самбора. Пройшовши біля гаражів вони вийшли біля залізниці де також сиділи на рейсах ОСОБА_17 який набагато старший від нас, ОСОБА_16, ОСОБА_18, ОСОБА_19 та ОСОБА_20 і вони всі стали розмовляти. Привітавшись ОСОБА_17 сказав йому, чому він здав його племінників, що вони не ночують вдома, здають метал і наніс йому удар кулаком в груди .ОСОБА_12 ОСОБА_16 захистився за мене і ОСОБА_17 відпустив його руку яку тримав і копнувши його два рази в праву ногу він втік від них. ОСОБА_12 він почув, що вибігла якась жінка та почала кричати на всіх, але він втік за гаражі. ОСОБА_12 він вирішив підпалити один з гаражів, щоб підставити вищевказаних хлопців, що нібито вони підпалили даний сарай. ОСОБА_12 він підійшов до одного з сараїв і сірниками , які мав з собою , підпалив толь якою був оббитий дах сараю. Коли почала горіти толь, він втік додому. Наступного деня він дізнався, що згорів сарай, який він підпалив. Як йому стало відомо даний сарай належав ОСОБА_21. Що було в середині сараю йому не відомо.

Крім цього, 21.06.2008 року приблизно о 16 год. 30 хв. він знаходився на колії за гаражами по вул.. Геров Крут, разом з ОСОБА_22, якому 11 років і ОСОБА_23, якому також 11 років. ОСОБА_12 ОСОБА_23 попросив в нього сигарету і він сказав, щоб він собі купив в магазині і вони троє почали спускатися із залізничної колії. Спустившись біля гаражів та сараїв вони зупинились і ОСОБА_23 підпалив пачку з під сірників. ОСОБА_12 він попросив в нього дану пачку щоб прикурити і він дав ОСОБА_2 запалену пачку, а він дав ОСОБА_23 дві сигарети. Коли він дав ОСОБА_23 сигарети він з ОСОБА_22 відразу пішов, а він залишився біля сараю і прикурював. ОСОБА_12 він побачив, що в його сторону йде його сусідка ОСОБА_24 і він кинув запалену пачку з під сірників в один з сараїв. ОСОБА_2 належить даний сарай йому не відомо і пішов в магазин по вул. Шухевича. В приміщенні магазину він знаходився приблизно до однієї години. Коли він прийшов біля свого будинку його затримали працівники міліції і йому стало відомо, що згорів сарай в який він кинув запалену пачку з під сірників. Як йому відомо в даний час сарай належить ОСОБА_8.

Крім цього 22.06.2008 року приблизно о 13 год. він пішов біля колишньої авто школи яка знаходилась по вул. Промисловій, м. Самбора, щоб погуляти. Гуляючи по «автодромі» сам, він знайшов поліетиленову пляшку в які знаходилась рідина коричневого кольору і зрозумів, що в ній знаходиться відвар з маку і вирішив взяти його, щоб підпалити свої двері і потім сказати, що це зробив рідний брат його товариша ОСОБА_23. Як звати брата йому невідомо. Взявши дану рідину він зайшов в під'їзд відкрутив пляшку і відчув різкий запах ацетону. Обливши свої двері та коврик біля дверей, підпалив рідину запальничкою і зачинив двері щоб вони горіли в загальному коридорі, а сам знаходився в квартирі. ОСОБА_12 через балкон він викинув посту пляшку з під рідини, щоб в подальшому підкинути дану пляшку ОСОБА_23 якого він хотів підставити, але як він викидав пляшку побачила його сусідка з п'ятого поверху на ім'я Люба з 69 квартири. Коли він почув, що кричать сусіди в коридорі і гасять вогонь на вхідних дверях він відчинив двері взяв відро і також почав гасити вогонь водою. Загасивши полум'я він знаходився в своїй квартирі і приїхали працівники міліції і забрали його в райвідділ. Коли його відпустили працівники міліції то дану пляшку він підняв і викинув за залізну дорогу, щоб її не знайшли.

В скоєному він чистосердечно розкаюється і обіцяє більше ніяких злочинів не вчиняти.

Із оголошених у судовому засіданні показів потерпілого ОСОБА_9 відомо, що в м.Самборі по вул. Героїв Крут навпроти котельні знаходиться його гараж. Даний гараж цегляний накритий шифером та частково металевою бляхою. Даний гараж одноповерховий. В даному гаражі він зберігаю свій автомобіль та особисті речі. Шифер та бляха якими накритий гараж були прибиті до дерев'яних балок. 09.07.2008 року він приблизно о 23.50 год. приїхав на власному автомобілі в гараж де залишив його та пішов додому. Чи були в гаражі всі речі я уваги не звернув так як було темно і він не звертав на це уваги. Ранком 10.07.2008 року приблизно о 07.00 год. він прийшов до свого гаража по автомобіль так як мав їхати по справах. Відчинивши гараж він помітив, що частково відсунута металева бляха з шифером на даху. Оглянувши гараж він виявив, що з нього викрадено електричний шуруповерт з двома акумуляторами вартістю 250 гривень, три вудилища з катушками загальною вартістю 1150 гривень, а також сигналізатор рибалки який сигналізує покльов вартістю 150 гривень. Оглянувши даний гараж більше нічого викрадено не було. Даною крадіжкою йому було завдано матеріальну шкоду на загальну суму 1550 гривень.

13.07.2008 року приблизно о 19 годині до нього додому прийшов ОСОБА_13 і приніс йому викрадені в нього три вудилища з катушками та сигналізатор рибалки і повідомив, що дані речі йому приніс ОСОБА_2 який проживає ІНФОРМАЦІЯ_4. Як йому відомо в даний час після цього працівники міліції вилучили в квартирі ОСОБА_2 його електричний шуруповерт з двома акумуляторами, (а.с. 137 т.1).

Допитаний у судовому засіданні свідок ОСОБА_13 показав, що він проживає сам. 10.07.2008 року приблизно о 14 годині коли він знаходився на подвір'ї біля свого будинку і готувався їхати на рибалку. В цей момент до нього підійшов малолітній ОСОБА_2, якого він знає з вигляду і нічого спільного з ним не має і побачивши, що він готується їхати на рибалку так як готував собі речі він попросився дозволу, щоб він його також взяв з собою на рибалку і повідомив, що має вудилища і що зараз їх принесе і кудись пішов. Повернувся ОСОБА_2 приблизно о 14 год. 20 хв. приніс з собою дві або три вудилища точно сказати не може та сигналізатор рибалки і сказав, що залише їх в нього. Спитавшись в ОСОБА_2 звідки в нього ці вудилища та сигналізатор він йому відповів, що купив в м.Львові. З вигляду вудилищ було видно, що вони вживані. ОСОБА_6 вудочки він в нього залишив так як він погодився взяти його на рибалку. Наступного дня 11.07.2008 року так як була погана погода він на рибалку не поїхав. ОСОБА_25 ранком не приходив ОСОБА_2. Приблизно біля 12 год. 11.07.2008 року прийшов ОСОБА_2 сказав віддати йому вудилища, які залишив в нього, але вудочки він йому не повернув. 12.07.2008 року до нього прийшов його знайомий ОСОБА_26 який сказав йому, що обікрали гараж ОСОБА_9 і викрали рибальські снасті і він відразу зрозумів, що дану крадіжку вчинив ОСОБА_2. Так як ОСОБА_26 бачив вудочки ОСОБА_9 до вчинення крадіжки він показав йому вудочки які залишив в нього ОСОБА_2 і він підтвердив, що дані вудилища належать саме ОСОБА_9. ОСОБА_12 ОСОБА_26 пішов до ОСОБА_27, що б той забрав свої вудилища. Коли вони прийшли він віддав ОСОБА_9 три вудочки та сигналізатор рибалки. Після того ОСОБА_2 до нього не приходив, (а.с. 138 т.1).

Із письмової заяви гр. ОСОБА_9 від 10.07.2008 року відомо, що він просить прийняти міри до невідомої особи яка з 09.07.2008 р. на 10.07.2008 р. викрала з його гаражу вудилища з катушками, шуруповерт з акумуляторами, сигналізатор рибальський, (а.с. 5 т.1).

Згідно протоколу огляду місця події від 10.07.2008 року вбачається, що в середину гаражу проникли через дах шляхом відсування металевого листа перекриття даху, (а.с. 7 т.1).

Із протоколу добровільної видачі від 14.07.2008 р. відомо, що в м/л ОСОБА_2 вилучено електричний шуруповерт, дві батареї та зарядний пристрій, (а.с. 13 т.1).

Згідно протоколу огляду речових доказів від 22 серпня 2008 року вбачається, що речові докази оглянуті, визнані та прилучені до кримінальної справи та повернуті на зберігання потерпілому ОСОБА_9, (а.с. 156-159 т.1)

Із довідок про вартість встановлено, що вартість шуруповерта з двома акумуляторами становить 315 гривень, вартість однієї катушки становить 150 гривень, вартість одного вудилища марки «Каліфорнія грім» 3,6 м. становить 50 грн., вартість одного вудилища марки «Кобра» 2,7 м. становить 45 грн., вартість однієї рибальської сигналізації становить 50 грн, (а.с. 18; 20-23 т.1).

Із оголошених у судовому засіданні показів потерпілої ОСОБА_3 відомо, що в м.Самборі по вул. Героїв Крут знаходиться сарай, яким вона користувалась. Даний сарай повністю був дерев'яний, накритий також дошками які зверху обтягнуті були рубіроїдом. Даний сарай одноповерховий розміром 2х2 м.. В даному сараї віона зберігала картоплю більше ніяких речей в даному сараї вона не зберігала. 11.02.2008 року до нього передзвонила сусідка хто саме на даний час пригадати не можу так як пройшло багато часу, що горить її сарай. Пішовши до сараю вона переконалась, що точно горить сарай в якому вона зберігала картоплю, це було приблизно о 11-12 години. Електромережа до сараю підведене не була легкозаймисті матеріали вона також в сараї не зберігала і тому на її думку даний сарай підпалили. Як їй відомо на даний час її сарай підпалив ОСОБА_2, який проживає в ІНФОРМАЦІЯ_5. Чому ОСОБА_2 підпалив її сарай їй не відомо так як ніяких відносин з ним і з його родиною у неї ніколи не було. Даною пожежею їй було завдано матеріальну шкоду на суму 1000 гривень. Заяву в Самбірський МВ вона не писала. ОСОБА_25 у неї є дочка ОСОБА_28 ІНФОРМАЦІЯ_6, яка є недієздатна і наскільки їй відомо м/л ОСОБА_2 кидав в неї каміння, (а.с. 149 т.1).

Із оголошених у судовому засіданні показів потерпілого ОСОБА_4 відомо, що в м. Самборі по вул. Героїв Крут навпроти житлового будинку № 5 знаходиться його гараж за яким знаходився дерев'яний сарай розміром біля 3,5х4 м.. Бокові стінки сараю та дах були дерев'яні, крім цього дах був накритий толю. В даному сараї він зберігав старі речі. 13.03.2008 року приблизно о 09 годині він вийшов з своєї квартири і направився по справах в цент м.Самбора. Приблизно о 11 год. повертаючись додому він побачив, що із - за гаражів йде дим. Підійшовши ближче приїхала пожежна і він побачив, що горить його сарай який знаходився за гаражом. Коли приїхали пожежники вони почали гасити вогонь. Коли пожежники погасили вогонь він побачив, що залишилась стояти лише згорівши конструкція сараю. Все, що знаходилось в середині сараю згоріло. Дерев'яний каркас сараю також сильно обгорів. Як йому відомо на даний час його сарай підпалив ОСОБА_29 якому 13 років і який проживає в ІНФОРМАЦІЯ_7 в дев'ятому будинку. Даною пожежею йому було заподіяно матеріальні збитки на суму 5000 гривень. Чому ОСОБА_2 підпалив його сарай цього йому не відомо, (а.с. 140 т.1)

Із протоколу прийому телефонного повідомлення від 13.03.2008 року відомо, що в м. Самборі по вул. Героїв Крут горів сарай, (а.с. 43 т.1)

Згідно протоколу огляду місця події від 13.03.2008 року вбачається, що об'єктом огляду являється сарай за будинком № 5 по вул. Героїв Крут м. Самбора, який належить гр. ОСОБА_4 і який згорівший, (а.с. 45 т.1).

Із акту про пожежу від 13.03.2008 року відомо, що причина пожежі занесення стороннього джерела запалювання. Прямі збитки від пожежі 1400 грн., побічні збитки від пожежі 10000 грн. (а.с. 52 т.1)

Із оголошених у судовому засіданні показів потерпілої ОСОБА_6 відомо, що в м.Самборі по вул. Героїв Крут неподалік переходу через залізничну колію знаходиться її сарай. Даний сарай повністю дерев'яний, накритий також дошками які зверху обтягнуті рубіроїдом. Даний сарай одноповерховий розміром 3х4 м.. В даному сараї вона зберігала городній інвентар, матеріал для ремонту квартири, а саме пів мішка шпаклівки, старий дерев'яний стіл, вживана дитяча коляска, старе взуття та одяг. 12.06.2008 року ранком вона поїхала в с.Задністря, Самбірського району, Львівської області в гості до свої дочки ОСОБА_30 і залишилась там на пару днів. Приблизно 13.06.2008 року до неї передзвонила друга її дочка ОСОБА_31 і повідомила, що 12.06.2008 року приблизно о 23 годині в моєму гаражі сталася пожежа. Електромережа до гаражу підведене не була легкозаймисті матеріали вона також в гаражі не зберігала і тому даний гараж підпалили. Як їй відомо на даний час її сарай підпалив ОСОБА_2, який проживає в ІНФОРМАЦІЯ_5. Чому ОСОБА_2 підпалив її сарай їй невідомо так як ніяких відносин з ним і з його родиною у неї ніколи не було. Даною пожежею їй було завдано матеріальну шкоду на суму 4000 гривень, (а.с. 143 т.1).

Із оголошених у судовому засіданні показів потерпілого ОСОБА_5 відомо, що в м. Самборі по вул. Чубинського знаходиться його сарай розміром біля 2,5х3 м. бокові стінки сараю та дах були дерев'яні, крім цього дах був накритий толю. В даному гаражі він зберігав зимове взуття, запчастини до автомобіля, труби. 12.06.2008 року знаходячись на роботі йому передзвонили на мобільний телефон і повідомили, що горить його дерев'яний сарай це було приблизно біля 23 год. 30 хв. Прийшовши до свого сараю була пожежна і працівники міліції. Коли пожежники погасили вогонь він побачив, що конструкція сараю залишилась стояти на місці, але всі речі які знаходились в середині та внутрішні бокові стіни та перекриття сараю обгоріло. Дерев'яний каркас сараю також сильно обгорів. Хто б міг підпалити його сарай йому невідомо так як постійно знаходиться на роботі. Даною пожежею йому було заподіяно матеріальні збитки на суму 2000 гривень. Чому хтось підпалив його сарай цього йому не відомо, (а.с. 145 т.1)

Із протоколу прийому телефонного повідомлення від 12.06.2008 року відомо, що в м.Самборі по вул. Чубинських горів гараж, (а.с. 68 т.1)

Згідно протоколу огляду місця події від 12.03.2008 року вбачається, що об'єктом огляду являються два сараї за будинком № 19 по вул. Чубинського м. Самбора, які належать громадянину ОСОБА_5 та громадянці ОСОБА_6 і які згорівши, (а.с. 69 т.1).

Із акту про пожежу від 13.06.2008 року відомо, що причина пожежі занесення стороннього джерела запалювання. Прямі збитки від пожежі 11000 грн., побічні збитки від пожежі 13500 грн. (а.с. 85 т.1).

Із оголошених у судовому засіданні показів потерпілої ОСОБА_8 відомо, що вона проживає сама. В лютому 2008 року вона перенесла операцію на серці. Після виписання з лікарні вона постійно знаходиться в квартирі так як їй тяжко ходити і болить серце і виходить на вулицю дуже рідко. Неподалік будинку в якому вона проживає за гаражем знаходиться її дерев'яний сарай розміром приблизно 3 х 4 м. в якому цінних речей не було. Знаходились в середині сараю три старі відра, стікляні банки, виварка. ОСОБА_6 прибудова закривалась на навісний замок. В даній прибудові вона була останній раз приблизно один рік тому, а саме в 2007 році. 21.06.2008 року їй стало відомо, що згорів її дерев'яний сарай. Електромережа до сараю підведене не була легкозаймисті матеріали вона також в гаражі не зберігала і тому даний гараж підпалили. Як їй відомо на даний час мій сарай підпалив ОСОБА_2, який проживає в ІНФОРМАЦІЯ_5. Чому ОСОБА_2 підпалив її сарай їй невідомо так як ніяких відносин з ним і з його родиною в неї ніколи не було. Даною пожежею їй було завдано матеріальну шкоду на суму 500 гривень, (а.с. 161 т.1).

Із протоколу прийому телефонного повідомлення від 21.06.2008 року відомо, що в м. Самборі по вул. Героїв Крут горів гараж, (а.с. 94 т.1).

Згідно протоколу огляду місця події від 21.06.2008 року вбачається, що об'єктом огляду являються сарай за будинком № 11 по вул. Героїв Крут м. Самбора, який належить громадянці ОСОБА_8. і який згорівший, (а.с. 98 т.1).

Із акту про пожежу від 21.06.2008 року відомо, що причина пожежі занесення стороннього джерела запалювання. Прямі збитки від пожежі 1000 грн., побічні збитки від пожежі 10500 грн. (а.с. 110 т.1)

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_32 показав, що він проживає сам. На одній сходовій площадці знаходиться квартира малолітнього ОСОБА_2, який проживає разом з своєю мамою ОСОБА_10. Мати ОСОБА_2 - ОСОБА_10 зловживає спиртними напоями і не здійснює належного контролю за вихованням свого малолітнього сина ОСОБА_2 який протягом 2008 року в м.Самборі по вул. Героїв Крут неодноразово вчиняв підпали гаражів, а також крадіжки, що йому відомо із слів сусідів. 22.06.2008 року ОСОБА_2 вчинив підпал своїх дверей та коврика в загальному коридорі, що він особисто бачив. Хто тушив дані двері та коврик йому невідомо так як він похилого віку і не міг стояти в коридорі. Із сторони сусідів постійно ідуть нарікання на поведінку ОСОБА_2 з приводу його поведінки, (а.с. 141 т.1).

Із протоколу прийому телефонного повідомлення від 22.06.2008 року відомо, що в м. Самборі по вул. Героїв Крут Кость Іван вчинив пожежу в під'їзді, (а.с. 113 т.1).

Згідно протоколу огляду місця події від 22.06.2008 року вбачається, що об'єктом огляду являються сходова клітка на четвертому поверсі житлового будинку № 9 по вул. Героїв Крут,9 м. Самбора, де обгорівши стіни та вхідні двері квартири № 61 де проживає м/л ОСОБА_2, (а.с. 114 т.1)

Із оголошених у судовому засіданні показів неповнолітнього свідка ОСОБА_23 відомо, що він проживає разом з мамою ОСОБА_33 та старшим братом ОСОБА_34. В даний час перейшов в 6-ий. Клас ЗСШ № 1 м.Самбора. З ОСОБА_2 який також проживає ІНФОРМАЦІЯ_8 він знайомий приблизно біля 2 років з моменту коли він почав проживати по вищевказаній вулиці. З ОСОБА_2 він бачиться рідко і у нього з ним немає ніяких відносин, вони лише можемо рідко побачитися, привітатися і порозмовляти. В даний час у нього з ОСОБА_2 ніяких відносин немає і вони з ним навіть не вітаються так як він на нього наговорював, що він разом з ним вчиняв крадіжки, хоча такого ніколи не було. 21.06.2008 року приблизно біля 15 год. він по рейсах разом з ОСОБА_22 йшли з озера яке розташоване біля кладовища, щоб взяти вудочки, щоб ловити рибу. До ОСОБА_22 вони йшли по залізо дорожній колії і навпроти житлового будинку № 11 він побачив, що в їхню сторону на рейси йде ОСОБА_2. Вийшовши до них на рейси вони привітались і він до нього сказав, що 20.06.2008 року горів його сарай, але пройшовши далі біля ОСОБА_2 він проходив біля свого сараю який знаходиться по вул.. Героїв Крут, але він стояв на місці і згорівшим не був, лише на землі між сараями застигла смола скоріше всього з толі якою перекритий сарай. Не звернувши на це уваги він разом з ОСОБА_22 пішли до нього в сарай де взяли вудочки та пішли на озеро ловити рибу. На озері половивши пару годин рибу він в 19 годині повернувся додому. З ОСОБА_2 він ніколи по сараях не ходив і тим більше не курив. ОСОБА_25 ніколи він не бачив, щоб він в його присутності підпалював сараї. 21.06.2008 року після 15 години ОСОБА_2 він більше не бачив і що він робив йому невідомо. Як він чув із слів сусідів та своїх знайомих, що ОСОБА_2 підпалював по вул.. Героїв Крут сараї. Особисто він з ним ніколи дані сараї не підпалював. 21.06.2008 року він також з ОСОБА_2 в ніякі сараї не заходив і сигарети з ним не курив, так як взагалі не курить, (а.с. 146-147 т.1).

Із оголошених у судовому засіданні показів свідка ОСОБА_24 відомо, що вище поверхом знаходиться квартира малолітнього ОСОБА_2, який проживає разом з своєю мамою ОСОБА_10. Мати ОСОБА_2 - ОСОБА_10 зловживає спиртними напоями і не здійснює належного контролю за вихованням свого малолітнього сина ОСОБА_2 і як їй відомо який протягом 2008 року в м.Самборі по вул. Героїв Крут неодноразово вчиняв підпали гаражів, що їй відомо із слів сусідів.

21.06.2008 року приблизно о 16 год. 30 хв. вона знаходилась на вулиці та сиділа разом з своїми сусідами на лавочці та розмовляли. В цей час вона побачила, що на одному з гаражів які знаходяться неподалік їхнього будинку по вул.. Героїв Крут сидить малолітній ОСОБА_2, який був одітий в червону футболку. Побачивши його і знаючи, що він підпалює сараї вона підійшла до нього і шуткуючи сказала, «що вже горить гараж, а це твоя червона футболка і пішла назад». Коли ОСОБА_2 спригнув з гаражів то він побіг біля гаражів в сторону будинку № 11 по вул.. Героїв Крут. Так як вона там має гараж вона вирішила піти подивитись, щоб він не підпалив її гараж. Ідучи до свого гаражу в проході між гаражами вона зустріла ОСОБА_2 який біг в сторону вулиця Шухевича. Подивившись на свій гараж і переконавшись, що він в порядку вона повернулась на лавочки. Коли вона повернулась ОСОБА_2 вже не було. Будучи на вулиці на лавочках приблизно через 5 -10 хвилин вона почула запах диму і вийшовши на дорогу подивитись, що трапилось, побачила, що навпроти будинку № 11 з одного сараїв йде дим і зрозуміла, що даний сарай підпалив ОСОБА_2 так як він йшов з сторони де горів сарай. ОСОБА_12 приїхала пожарна та працівники міліції.

22.06.2008 року ОСОБА_2 вчинив підпал своїх дверей та коврика в загальному коридорі. Приблизно 14 год. 30 хв. до неї додому прийшли сусіди, щоб подзвонити та викликати міліцію так як ОСОБА_2 підпалив двері своєї квартири, що вона і зробила. Як горіли двері вона особисто не бачила і хто їх тушив сказати не може. Чому ОСОБА_2 вчинив підпал дверей їй невідомо. Із сторони сусідів постійно ідуть нарікання на поведінку ОСОБА_2 який в будь який час може, щось вчинити, (а.с. 150 т.1).

Допитаний у судовому засіданні неповнолітній свідок ОСОБА_22 показав, що він проживає разом з мамою ОСОБА_35, батьком ОСОБА_36 та старшим братом ОСОБА_37. В даний час перейшов в 6-ий. клас ЗСШ № 9 м.Самбора. З ОСОБА_2 який проживає ІНФОРМАЦІЯ_8 він знайомий приблизно біля 3 років так як в будинку де проживає ОСОБА_2 також проживає його бабця ОСОБА_38. З ОСОБА_2 він бачиться рідко і може деколи з ним порозмовляти, щоб з ним кудись ходити це може буди дуже рідко і лише по вул.. Героїв Крут, з ним у нього немає ніяких відносин. В даний час у нього з ОСОБА_2 ніяких відносин немає і вони з ним навіть не розмовляють так як він на нього наговорював, що він разом з ним вчиняв крадіжки та підпалював сараї, хоча такого ніколи не було. В січні 2008 року коли саме пригадати не можу він разом з братом ОСОБА_37 та ОСОБА_2 гуляли по вулиці неподалік школи № 9 м.Самбора. ОСОБА_12 ОСОБА_2 підійшов до сараю і почав його відчиняти двері якого були замотані на металевий дріт. Не змігши його відчинити ОСОБА_2 виломив кусок дошки з низу дверей і підпалив сіно. В цей момент він з братом стояли з боку і спостерігали. ОСОБА_6 сіно ОСОБА_2 запалив за другим разом так як перший раз вона загасло. Запаливши вдруге воно почало розгорятись і вони втрьох намагались його потушити, але воно почало сильно диміти і почав горіти вогонь і вони втекли. ОСОБА_2 належить даний сарай йому невідомо. В його присутності ОСОБА_2 більше ніяких підпалів сараїв не вчиняв. ОСОБА_25 він ніколи не вчиняв ніяких крадіжок з ОСОБА_2. Працівники міліції протягом 2008 року неодноразово відбирали в нього пояснення так як ОСОБА_2 наговорював на нього та на його брата ОСОБА_37, що вони разом з ним вчиняли підпали сараїв, хоча такого ніколи не було, що він сам підтверджував при додаткових поясненнях. Крім цього ОСОБА_2 неодноразово хвалився, що підпалював сараї по вул. Геров Крут, для того, щоб в подальшому як погасять пожежу забрати з місця пожежі метал з метою подальшого його продажу на пункт прийому металобрухту. ОСОБА_25 ОСОБА_2 вчинив крадіжку з одного з гаражів, а викрав саме вудилища і снасті до них і вказував, що разом з ним був його рідний брат ОСОБА_37, хоча як йому відомо ОСОБА_37 при вчиненні даної крадіжки з ОСОБА_2 не був, (а.с. 151-152 т.1)

Допитаний в судовому засіданні неповнолітній свідок ОСОБА_37 показав, що він проживає разом з мамою ОСОБА_35, батьком ОСОБА_36 та молодшим братом ОСОБА_37. В даний час перейшов в 9-ий. клас ЗСШ № 9 м.Самбора. З ОСОБА_2 який проживає ІНФОРМАЦІЯ_8 він знайомий приблизно біля 4 років так як в будинку де проживає ОСОБА_2 також проживає його бабця ОСОБА_38. З ОСОБА_2 він бачиться рідко і може деколи з ним порозмовляти, щоб з ним кудись ходити це може буди дуже рідко і лише по вул.. Героїв Крут, з ним у нього немає ніяких відносин. В даний час у нього з ОСОБА_2 ніяких відносин немає і вони з ним навіть не розмовляють так як він на нього наговорював, що він разом з ним вчиняв крадіжки та підпалював сараї, хоча такого ніколи не було. В січні 2008 року коли саме пригадати не може він разом з братом ОСОБА_22 та ОСОБА_2 гуляли по вулиці неподалік школи № 9 м.Самбора. ОСОБА_12 ОСОБА_2 підійшов до сараю і почав його відчиняти двері якого були замотані на металевий дріт. Не змігши його відчинити ОСОБА_2 виломив кусок дошки з низу дверей і підпалив сіно, яке знаходилось в середині сараю. В цей момент він з братом стояли з боку і спостерігали. ОСОБА_6 сіно ОСОБА_2 запалив за другим разом так як перший раз воно загасло. Запаливши вдруге воно почало розгорятись і вони втрьох намагались його потушити, але воно почало сильно диміти і почав горіти вогонь і вони втекли. ОСОБА_2 належить даний сарай йому невідомо. В його присутності ОСОБА_2 більше ніяких підпалів сараїв не вчиняв. ОСОБА_25 він ніколи не вчиняв ніяких крадіжок з ОСОБА_2. Працівники міліції протягом 2008 року неодноразово відбирали в нього пояснення так як ОСОБА_2 наговорював на нього та на його брата ОСОБА_22, що вони разом з ним вчиняли підпали сараїв, хоча такого ніколи не було, що він сам підтверджував при додаткових поясненнях. Крім цього ОСОБА_2 неодноразово хвалився, що підпалював сараї по вул. Геров Крут, для того, щоб в подальшому як погасять пожежу забрати з місця пожежі метал з метою подальшого його продажу на пункт прийому металобрухту. ОСОБА_25 ОСОБА_2 вчинив крадіжку з одного з гаражів, а викрав саме вудилища і снасті до них і вказував, що разом з ним був він, хоча він ніколи ніяких крадіжок не вчиняв, що також підтвердив ОСОБА_2 при додатковому відібрані в нього пояснення. Коли саме ОСОБА_2 вчиняв підпали гаражів він не знає, він лише про це говорив, (а.с. 153-154 т.1)

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_35 показала, що вона проживає разом з чоловіком та двома малолітніми синами ОСОБА_22 якому 11 років та ОСОБА_37 якому 14 років і які навчаються в ЗСШ № 9 м.Самбора. Як їй відомо із слів синів вони знайомі з ОСОБА_2 який проживає в ІНФОРМАЦІЯ_9. ОСОБА_2 неодноразово наговорював на її синів, що вони разом з ним вчиняли підпали сараїв по вул. Героїв Крут, а також вчиняли крадіжки, хоча коли вона розпитувалась про все це синів вони заперечували і ОСОБА_2 при відібрані пояснень в міліції підтверджував, що її синів не було разом з ним коли він вчиняв підпали та крадіжку.

Крім цього вона неодноразово бачила ОСОБА_2 коли ходила до своєї мами ОСОБА_38, яка проживає ІНФОРМАЦІЯ_10 який стояв неподалік гаражів де в цей час були пожежі, хоча до нього не підходила і з ним не розмовляла. ОСОБА_25 наскільки їй відомо в ОСОБА_2 неодноразово в міліції відбиралось пояснення під час яких він стверджував, що сам вчиняв дані підпали сараїв. Чому він вчиняв дані підпали сараї їй невідомо, (а.с. 155 т.1).

Із протоколу відтворення обстановки та обставин події від 08.09.2008 року відомо, що м/л ОСОБА_2 на місці показав сарай ОСОБА_9 з якого він вчинив крадіжку і в який проник через перекриття, а також показав сараї які він підпалив з хуліганських спонукань по вул. Героїв Крут, (а.с. 164-170 т.1)

Згідно акту обстеження побутових умов від 01.09.2008 року вбачається, що умови проживання ОСОБА_2, є задовільні, (а.с. 32 т.1).

Із довідки лікаря психіатра від 26.06.2008 року відомо, що ОСОБА_2, перебуває на обліку в психіатричному кабінеті з 24.11.2007 року з діагнозом розлади поведінки, (а.с. 25 т.1).

Згідно довідки виданої лікарем наркологом від 25.06.2008 року відомо, що ОСОБА_2, на обліку в наркологічному кабінеті не перебуває, (а.с. 24 т.1).

Із вимоги УІТ УМВСУ у Львівській області від 22.07.2008 року відомо, що ОСОБА_2, не судимий.

(а.с. 29 т.1).

Згідно копії свідоцтва про народження відомо, що ОСОБА_2, народився 13.09.1994 року в м. Самборі, Львівської області, (а.с. 33 т.1).

При вивчені особи малолітнього ОСОБА_2, відомо, що по місцю проживання він характеризується позитивно проживає разом мамою ОСОБА_10, по місцю навчання він характеризується негативно.

Оцінюючи всі зібрані та перевірені в судовому засіданні докази, суд вважає доведеною вину малолітнього ОСОБА_2 у таємному викраденні з проникненням у приміщення шуруповерт з двома акумуляторами вартістю 315 грн., три вудилища марки «Каліфорнія Грім» загальною вартістю 150 грн., одне вудилище «Кобра» вартістю 45 грн., чотири котушки до вудилищ марки «Бушмен ТР 400» загальною вартістю 600 грн. та сигналізацію для риболовлі вартістю 50 грн., спричинивши потерпілому ОСОБА_9 матеріальну шкоду на загальну суму 1115 гривень, тобто у вчиненні суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння за яке передбачена кримінальна відповідальність за ч.3 ст. 185 КК України, а тому кваліфікація його дій є вірною.

Також суд вважає доведеною винуватість малолітнього ОСОБА_2 у вчиненні умисних дій, що грубо порушують громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства,що супроводжувались особливою зухвалістю а саме: підпалу сараю потерпілої ОСОБА_3, чим завдав їй матеріальну шкоду на загальну суму 1000 гривень, підпалу сараю ОСОБА_4, чим завдав йому матеріальну шкоду на загальну суму 5000 гривень, підпалу сараю ОСОБА_5, чим завдав йому матеріальну шкоду на загальну суму 2000 гривень, підпалу сараю ОСОБА_39, чим завдав їй матеріальну шкоду на загальну суму 4000 гривень, підпалу сараю ОСОБА_8, чим завдав їй матеріальну шкоду на загальну суму 500 гривень а також підпалу вхідних дверей своєї квартири №61 будинку № 9 в м. Самборі по вул. Героїв Крут, а тому кваліфікація його дій за ч.1 ст.296 КК України є вірною.

Допитана в судовому засіданні ОСОБА_10 - законний представник малолітнього показала, що, що вона проживає разом з своїм малолітнім сином ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_11. Батько її сина, помер в 2004 році. ОСОБА_2 навчається ЗСШ № 1 м. Самбора в 8-му. класі. Наскільки їй відомо її син ОСОБА_2 минулого навчального року, шкоку відвідував коли йому захотілось і на уроки не ходив, міг відсидіти лише на 1 - 2 уроках. Цього року 2008 року її син ОСОБА_2 школу не відвідував ще жодного дня. Які її син має оцінки в школі їй не відомо так як стидно туди йти, але скоріше всього, що він має одні двійки, так як можна сказати в школі в нього вільне відвідування. З ким на даний час товаришує син ОСОБА_2 їй невідомо. В дома ОСОБА_2 поводить себе спокійно. Наскільки їй відомо якщо на її сина починають кричати сусіди з будь якого приводу, якщо він щось вчинить то він також починає їм агресивно відповідати. Про крадіжку яку її син вчинив 09.07.2008 року з гаражу ОСОБА_9 вона дізналась від працівників міліції які прийшли до їхньої квартири і вилучили викрадену електродрель з акумуляторами, крім того з даного гаражу ОСОБА_2 викрав вудочки, і на даний час всі речі повернуті потерпілому. Крім цього з початку 2008 року її син ОСОБА_2 вчиняв підпали сараїв по вул. Героїв Крут та інших вулиць м. Самбора, чому він це робив їй не відомо. Як пояснює її син дані сараї він підпалював сам, чому саме пояснити не міг. Скільки сараїв він підпалив вона сказати не може ОСОБА_2 все розповів при його допитах які проводились в її присутності, а також в присутності захисника ОСОБА_1. З поведінки ОСОБА_2 вона може сказати, що вплив на виховання сина ОСОБА_2 вона не має, оскільки вона йому багато раз пояснювала, щоб він припинив вчиняти правопорушення і почав відвідувати школу, нащо він відповідав, що добре, але в подальшому вчиняв по своєму, (а.с. 163 т.1).

Заслухавши думку прокурора, представника органу опіки та піклування, потерпілих, захисника, законного представника неповнолітнього, які підтримали постанову слідчого Самбірського МВ ГУМВСУ у Львівській області про закриття кримінальної справи та застосування примусових заходів виховного характеру до ОСОБА_2, суд вважає, що постанову слід задоволити.

Призначаючи ОСОБА_2 примусовий захід виховного характеру, суд враховує те, що він проживає з матір'ю ОСОБА_10, житлово-побутові умови задовільні, по місцю проживання характеризується негативно, перебуває на профілактичному обліку ВКМСД Самбірського МВ ГУМВСУ у Львівській області, неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, тому суд вважає за можливе застосувати до нього примусові заходи виховного характеру у вигляді поміщення у спеціальну навчально-виховну установу.

Керуючись ст. 7 3 , 447, 448 КПК України, ст. ст. 97, 105 КК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Застосувати до малолітнього ОСОБА_2 примусовий захід виховного характеру у вигляді передачі його у спеціалізовану навчально-виховну установу терміном на 2 (два) роки.

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Львівської області протягом 15 діб з моменту її проголошення.

Суддя

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення31.05.2010
Оприлюднено02.09.2015
Номер документу49131804
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1/2010

Ухвала від 09.02.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Романов О. В.

Постанова від 27.01.2010

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Бойко М. П.

Ухвала від 22.01.2010

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Костюк М. І.

Постанова від 31.05.2010

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кунцік О. С.

Постанова від 11.11.2010

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Самосьонок Володимир Миколайович

Постанова від 01.10.2010

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Самосьонок Володимир Миколайович

Постанова від 11.11.2010

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Самосьонок Володимир Миколайович

Ухвала від 11.02.2010

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Бірук Володимир Олександрович

Постанова від 13.08.2010

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Мельничук О.Я.

Постанова від 18.09.2010

Адмінправопорушення

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мельниченко Сергій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні