Ухвала
від 22.01.2010 по справі 1/2010
МОНАСТИРИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Монастириський районний суд Тернопільської області

м. Монастириська, вул. Шкільна, 4, 48300, (03555) 2-11-32

У Х В А Л А

22 січня 2010 року, суддя Монастириського районного суду Тернопільської області Костюк М.І. розглянув у відкритому судовому засіданні в місті Монастириська подання начальника В ДВС Монастириського районного управління юстиції Тернопільської області, -

В С Т А Н О В И В :

Начальник В ДВС Монастириського районного управління юстиції Тернопільської області звернувся в суд з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України громадянина ОСОБА_1 за злісне ухилення від виконання рішень судів з метою запобігання уникнення відповідальності.

Начальник В ДВС Монастириського районного управління юстиції Тернопільської області в судовому засідання пояснив, що на виконанні у виконавчій службі знаходиться зведене виконавче провадження від 15.08.2006р. про стягнення з ОСОБА_1 аліментів на користь ОСОБА_2 на утримання дочки - Валентини, ІНФОРМАЦІЯ_1 в твердій грошовій сумі в розмірі 60 грн. щомісячно, починаючи з 06.07.2006 року і до досягнення нею повноліття згідно рішення Монастириського районного суду Тернопільської області. Боржник добровільно рішення суду не виконує.

Згідно акта державного виконавця від 23.11.2009р. боржником рішення суду на даний момент не виконано, борг згідно даного рішення суду боржником не сплачується.

Ознайомившись із поданням, дослідивши подані документи, суд знаходить, що подання підлягає до задоволення, виходячи з наступного:

Відповідно до ст. 6 п.2, 5 Закону України «Про порядок виїзду з України та в`їзд в Україну громадян України», підставами для тимчасових обмежень у праві виїзду громадян України за кордон є: діючі неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань, або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України; він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Згідно зі ст.373 ЦПК України за наявності обставин, що утруднюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім`ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), за заявою державного виконавця або за заявою сторони суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає питання про відстрочку або розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання рішення в судовому засіданні з викликом сторін і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

ОСОБА_1 на виклики державного виконавця не з`являється та злісно ухиляється від виконання рішень суду та посадових осіб.

Керуючись ст.373 ЦПК України, Указом Президента України «Про додаткові заходи щодо підвищення ефективності виконання рішень судів», Законом України «Про порядок виїзду з України та в`їзд в Україну громадян України», суд, -

У Х В А Л И В :

Подання начальника В ДВС Монастириського районного управління юстиції Тернопільської області задоволити. Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 з вилученням паспортних документів на право виїзду за кордон до моменту виконання зобов`язання згідно виконавчого листа № 2-195/2006 виданого 26.07.2006р. Монастириським районним судо.

Вилучення паспортних документів покласти на працівників Монастириського РВ УМВСУ та прикордонну і митну служби України.

На ухвалу суду може бути подана скарга до апеляційного суду Тернопільської області через Монастириський районний суд протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, яка подається протягом п`яти днів з дня проголошення ухвали з наступного дня після її ухвалення.

Суддя :

СудМонастириський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення22.01.2010
Оприлюднено06.10.2015
Номер документу51628206
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1/2010

Ухвала від 09.02.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Романов О. В.

Постанова від 27.01.2010

Кримінальне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Бойко М. П.

Ухвала від 22.01.2010

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Костюк М. І.

Постанова від 31.05.2010

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кунцік О. С.

Постанова від 11.11.2010

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Самосьонок Володимир Миколайович

Постанова від 01.10.2010

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Самосьонок Володимир Миколайович

Постанова від 11.11.2010

Кримінальне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Самосьонок Володимир Миколайович

Ухвала від 11.02.2010

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Бірук Володимир Олександрович

Постанова від 13.08.2010

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Мельничук О.Я.

Постанова від 18.09.2010

Адмінправопорушення

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мельниченко Сергій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні