Ухвала
від 27.08.2015 по справі 646/10622/15-к
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/10622/15-к

№ провадження 1-кс/646/4235/2015

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27.08.2015 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання процесуального керівника - прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами кримінального провадження №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,

В С Т А Н О В И В:

У зазначеному клопотанні ставиться питання про надання дозволу на проведення обшуку на проведення обшуку за місцем фактичного мешкання директора підприємства Олексіївської виправної колонії №25 ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення предметів і документів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: дані про укладені у поточному році підприємством Олексіївської ВК №25 договори в якості замовника, пропозиції яких акцептовано за результатами застосування процедури закупівлі на надання послуг, виконання робіт або набуття права власності на товари; інші документи про участь у поточному році підприємства Олексіївської ВК №25 у проведенні процедур закупівлі товарів, робіт та послуг (тендерні пропозицій з додатками, матеріалів листування з тендерними комітетами замовників та укладених договорів), у т.ч. в електронному вигляді; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; зошити для нотаток та чернетки в паперовому вигляді та на електронних носіях, в яких відображено взаєморозрахунки з зазначеними організаціями; комп`ютерна техніка та електронні носії інформації, які містять інформацію, яка має доказове значення, а також інші предмети і документи, які можуть бути доказами в кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання зазначено, що другим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження №42015220000000242 від 06.04.2015 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням, при проведенні негласних слідчих (розшукових) заходів, встановлено, що упродовж 2015 року службовими особами підприємства Олексіївської виправної колонії №25 управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (далі Олексіївська виправна колонія №25), яке крім інших видів діяльності надає послуги з виробництва металевих конструкцій та дерев`яних виробів, що використовуються в сфері житлово-комунального господарства міста та області, при підготовці конкурсної документації щодо участі підприємства у процедурах закупівлі послуг за державні кошти, з метою створення уявної конкуренції, підготовлено та подано до департаменту житлового господарства Харківської міської ради відповідні пакети документів про участь у процедурі закупівлі цих послуг від інших підконтрольних комерційних структур та суб`єктів господарювання.

Так, з метою штучного суттєвого завищення ціни предмету закупівлі та фальсифікації проведення конкурсних торгів, службовими особами підприємства Олексіївської виправної колонії №25 були підроблені та використані офіційні документи - конкурсної пропозиції, які надають право прийняти участь у процедурі закупівлі у вигляді конкурсних торгів.

Реалізуючи свій злочинний умисел, знаходячись за місцем своєї роботи, за адресою: місто Харків, вул. Цезаря Кюї, 44, маючи в розпорядженні документи інших виробників - підконтрольних суб`єктів підприємницької діяльності, достовірно знаючи, що вказані підприємства участі у конкурсних торгах фактично не братимуть, виготовили від їх імені офіційні документи - конкурсні пропозиції, які надають право прийняти участь у процедурі закупівлі у вигляді конкурсних торгів, що проводилась департаментом житлового господарства Харківської міської ради.

Крім того, при проведенні негласних слідчих (розшукових) заходів, встановлено, що упродовж 2015 року службовими особами підприємства Олексіївської виправної колонії №25 здійснювались незаконні оборудки з виробництвом, сертифікацією та реалізацією продукції власного виробництва у т.ч. підприємствам державного сектору економіки; незаконні оборудки з виробництвом та реалізацією тваринного жиру; незаконного списання палива на службовий автотранспорт; порушення при використанні підземних артезіанських вод та інші.

З метою встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, перевірки інформації та здобуття повного обсягу фактичних даних щодо причетності службових осіб Олексіївської виправної колонії №25 та інших осіб до здійснення розкрадання бюджетних коштів, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, необхідно провести обшук за місцем фактичного мешкання директора підприємства Олексіївської виправної колонії №25 ОСОБА_4 Харківська область, Дергачівський район, с. Безруки, вул. Шевченко,95, з метою отримання всіх вищевказаних даних, оскільки отримати їх в інший спосіб неможливо, у зв`язку з тим, що з метою приховування злочинної діяльності працівників колонії вони можуть бути знищені особами, причетними до скоєння вищевказаних кримінальних правопорушень, що може негативно вплинути на хід досудового розслідування і встановлення істини у кримінальному провадженні.

Відповідно до даних реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції (Інформаційна довідка №42123693 від 12.08.2015), домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 зареєстровано за ОСОБА_4 , яка є дружиною директора підприємства Олексіївської виправної колонії №25 ОСОБА_4 .

Орган досудового слідства має обґрунтовані підстави вважати, що за місцем фактичного мешкання директора підприємства Олексіївської виправної колонії №25 ОСОБА_4 знаходяться предмети і документи, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: дані про укладені у поточному році підприємством Олексіївської ВК №25 договори в якості замовника, пропозиції яких акцептовано за результатами застосування процедури закупівлі на надання послуг, виконання робіт або набуття права власності на товари; інші документи про участь у поточному році підприємства Олексіївської ВК №25 у проведенні процедур закупівлі товарів, робіт та послуг (тендерні пропозицій з додатками, матеріалів листування з тендерними комітетами замовників та укладених договорів), у т.ч. в електронному вигляді; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; зошити для нотаток та чернетки в паперовому вигляді та на електронних носіях, в яких відображено взаєморозрахунки з зазначеними організаціями; комп`ютерна техніка та електронні носії інформації, які містять інформацію, яка має доказове значення, а також інші предмети і документи, які можуть бути доказами в кримінальному провадженні.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходжу до наступного.

Відповідно до положень статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. До клопотання про проведення обшуку також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Як вбачається з клопотання та доданих до нього матеріалів, підставою для внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР є матеріали правоохоронних та контролюючих державних органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки вчинення кримінальних правопорушень за фактом зловживання службовим становищем службовими особами управління Державної пенітенціарної служби України у Харківській області, за ознаками складу злочину передбаченого ст. 364 ч. 2 КК України.

Відповідно до витягу державного реєстру речових прав на нерухоме майно, реєстру прав власності на нерухоме майно, вбачається, що домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 зареєстровано за ОСОБА_4

З листа вих. №1529/04-11-04-05 від 27.08.2015 року Червонозаводського відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби ХМУЮ, вбачається, що згідно обліку значиться актовий запис про шлюб №83 від 21.03.2003 року, складений на ОСОБА_4 та ОСОБА_4 .

Слідчий суддя на підставі наведених прокурором обґрунтувань, даних, що містяться в матеріалах клопотання, вважає доведеним, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права директора підприємства Олексіївської виправної колонії №25 ОСОБА_4 , у володінні якого знаходяться зазначені у клопотанні документи.

Також, слідчий суддя виходить з відомостей, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань, наданих матеріалів і вважає, що в рамках даного кримінального провадження за №42015220000000242 від 06.04.2015 року з метою повного і всебічного розслідування та досягнення мети досудового розслідування, задовольнити клопотання та надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного мешкання директора підприємства Олексіївської виправної колонії №25 ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення предметів і документів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: дані про укладені у поточному році підприємством Олексіївської ВК №25 договори в якості замовника, пропозиції яких акцептовано за результатами застосування процедури закупівлі на надання послуг, виконання робіт або набуття права власності на товари; інші документи про участь у поточному році підприємства Олексіївської ВК №25 у проведенні процедур закупівлі товарів, робіт та послуг (тендерні пропозицій з додатками, матеріалів листування з тендерними комітетами замовників та укладених договорів), у т.ч. в електронному вигляді; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; зошити для нотаток та чернетки в паперовому вигляді та на електронних носіях, в яких відображено взаєморозрахунки з зазначеними організаціями; комп`ютерна техніка та електронні носії інформації, які містять інформацію, яка має доказове значення, а також інші предмети і документи,які можуть мати суттєве значення для проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, встановлення істини у провадженні, оскільки прокурор довів неможливість іншим способом довести обставини злочину, крім як проведення обшуку.

Статтею 235 КПК України встановлено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення обшуку житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Згідно положень статті 309 КПК України, ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Фіксування процесу технічними засобами відповідно до положень статті 107 КПК України не здійснювалось.

Беручи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст.223, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання процесуального керівника - прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами кримінального провадження №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за за місцем фактичного мешкання директора підприємства Олексіївської виправної колонії №25 ОСОБА_4 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення предметів і документів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: дані про укладені у поточному році підприємством Олексіївської ВК №25 договори в якості замовника, пропозиції яких акцептовано за результатами застосування процедури закупівлі на надання послуг, виконання робіт або набуття права власності на товари; інші документи про участь у поточному році підприємства Олексіївської ВК №25 у проведенні процедур закупівлі товарів, робіт та послуг (тендерні пропозицій з додатками, матеріалів листування з тендерними комітетами замовників та укладених договорів), у т.ч. в електронному вигляді; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; зошити для нотаток та чернетки в паперовому вигляді та на електронних носіях, в яких відображено взаєморозрахунки з зазначеними організаціями; комп`ютерна техніка та електронні носії інформації, які містять інформацію, яка має доказове значення, а також інші предмети і документи,які можуть мати суттєве значення для проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, встановлення істини у провадженні.

Строк дії ухвали до 27.09.2015 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення27.08.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу49199442
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —646/10622/15-к

Ухвала від 21.09.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 15.09.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 08.09.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 03.09.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 27.08.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 26.08.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 26.08.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні