Ухвала
від 08.09.2015 по справі 646/10622/15-к
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/10622/15-к

№ провадження 1-кс/646/4435/2015

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.09.2015 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря - ОСОБА_2 , прокурора - ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов`язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратури Харківської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

У зазначеному клопотанні ставиться питання про надання дозволу на проведення обшуку за місцем розташування ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060), а саме за адресою: м, Харків, вул. Клочківська, 370 (перший поверх).

В обґрунтування клопотання зазначено, що другим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження №42015220000000242 від 06.04.2015 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням, при проведенні негласних слідчих (розшукових) заходів, встановлено, що упродовж 2015 року службовими особами підприємства Олексіївської виправної колонії №25 управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, яке крім інших видів діяльності надає послуги з виробництва металевих конструкцій та дерев`яних виробів, що використовуються в сфері житлово-комунального господарства міста та області, при підготовці конкурсної документації щодо участі підприємства у процедурах закупівлі послуг за державні кошти, з метою створення уявної конкуренції, підготовлено та подано до департаменту житлового господарства Харківської міської ради відповідні пакети документів про участь у процедурі закупівлі цих послуг від інших підконтрольних комерційних структур та суб`єктів господарювання. Так, з метою штучного суттєвого завищення ціни предмету закупівлі та фальсифікації проведення конкурсних торгів, службовими особами підприємства Олексіївської ВК №25 були підроблені та використані офіційні документи - конкурсної пропозиції, які надають право прийняти участь у процедурі закупівлі у вигляді конкурсних торгів.

Реалізуючи свій злочинний умисел, маючи в розпорядженні документи інших виробників - підконтрольних суб`єктів підприємницької діяльності, а саме - ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060), достовірно знаючи, що вказане підприємство участі у конкурсних торгах фактично не братиме, виготовили від їх імені офіційні документи, конкурсні пропозиції, які надають право прийняти участь у процедурі закупівлі у вигляді конкурсних торгів, що проводилась департаментом житлового господарства Харківської міської ради.

Вказане підтверджується даними показів начальника відділу маркетингу та збуту матеріально-технічного постачання підприємства Олексіївської ВК №25 ОСОБА_4 , відповідно до яких встановлено, що у 2015 році підприємство колонії приймало участь у конкурсних торгах, у яких замовником виступав департамент житлового господарства Харківської міської ради (предметом договорів були послуги по виготовленню контейнерів для збирання побутових відходів, лавок для прибудинкових територій та альтанок). При цьому підлеглими ОСОБА_4 , у відділі маркетингу Олексіївської ВК №25 на комп`ютері підприємства колонії виготовлено необхідний для участі у конкурсних торгах пакет документів від підприємства «Новая Ера».

Також встановлено, що ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060) зареєстровано та фактично знаходиться за адресою - м. Харків, вул. Клочківська, 370 (перший поверх), власником вказаного приміщення є ВАТ «Парк-Авто» (код 05401548). ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060) фактично не має виробничих потужностей та відповідного персоналу, тому взагалі не могло приймати участь у проведенні зазначених конкурсних торгів. Проведеними заходами встановлений безпосередній зв`язок керівника ТОВ Компанія «Нова Ера» ОСОБА_5 з керівниками підприємства Олексіївської ВК №25.

Крім того, у ході обшуку проведеному на підставі ухвали слідчого судді Червонозаводського району м. Харкова ОСОБА_1 від 26.08.2015 на підприємстві Олексіївської ВК №25, виявлено та вилучено пакет документів підприємства «Новая Ера», необхідних для участі у проведенні конкурсних торгів.

З метою встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, перевірки інформації та здобуття повного обсягу фактичних даних щодо причетності службових осіб Олексіївської ВК №25 та ТОВ Компанія «Нова Ера» до здійснення розкрадання бюджетних коштів, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, вважаю за доцільне проведення обшуку за місцем розташування ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060) - м. Харків, вул. Клочківська, 370 (перший поверх), з метою отримання всіх вищевказаних даних, оскільки отримати їх в інший спосіб неможливо, у зв`язку з тим, що з метою приховування злочинної діяльності вони можуть бути знищені співробітниками ТОВ Компанія «Нова Ера» або іншими особами, причетними до скоєння вищевказаних; кримінальних правопорушень, що може негативно вплинути на хід досудового розслідування і встановлення істини у кримінальному провадженні.

Відповідно до даних реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції (Інформаційна довідка №43363015 від 07.09.2015), нежитлові будівлі за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, 370 зареєстровано за відкритим акціонерним товариством «Парк-Авто».

Орган досудового слідства має обґрунтовані підстави вважати, що за місцем розташування ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060) - м. Харків, вул. Клочківська, 370 (перший поверх) знаходяться предмети і документи, які мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: документи по взаєморозрахункам з підприємством Олексіївської ВК №25 за період з 01.01.2015 по теперішній час (первина бухгалтерська, господарська та фінансова документація підприємства (договори, видаткові, приходні, товарно-транспортні, податкові накладні, рахунки - фактури, платіжні документи; документи синтетичного бухгалтерського обліку; службова переписка та інші), документи про участь у поточному році ТОВ Компанія «Нова Ера» у проведенні процедур закупівлі товарів, робіт та послуг (тендерні пропозицій з додатками, матеріалів листування з тендерними комітетами замовників та укладених договорів); документи щодо наявності (відсутності) виробництва; штатний розклад підприємства та інші документи, у т.ч. в електронному вигляді; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; зошити для нотаток та чернетки в паперовому вигляді та на електронних носіях, в яких відображено взаєморозрахунки з зазначеними організаціями; комп`ютерна техніка та електронні носії з інформації, які містять інформацію, яка має доказове значення, а також інші предмети і документи, які можуть бути доказами в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного прокурор просив слідчого суддю надати дозвіл на обшук вказаних приміщень.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, приходжу до наступного.

Мета проведення обшуку визначена у ч. 1 ст. 234 КПК України, а саме: виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 223 КПК України підставами для проведення слідчих дій є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Як вбачається з клопотання та доданих до нього матеріалів, підставою для внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР є матеріали правоохоронних та контролюючих державних органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки вчинення кримінальних правопорушень за фактом зловживання службовим становищем службовими особами управління Державної пенітенціарної служби України у Харківській області, за ознаками складу злочину передбаченого ст. 364 ч. 2 КК України.

Відповідно до ч.4 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Органом досудового розслідування до клопотання не надано процесуальних документів, які б підтверджували доводи викладенні у клопотанні.

Крім того, згідно інформації державного реєстру речових прав на нерухоме майно, реєстру прав власності на нерухоме майно відповідно до інформаційної довідки №43363015 від 07.09.2015, вбачається, нежитлові будівлі за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, 370 зареєстровано за відкритим акціонерним товариством «Парк-Авто».

Також, ні в клопотанні, ні в доданих до нього матеріалах не наведено жодних фактів перебування вищевказаних документів за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, 370.

Також, прокурором ані в клопотанні, ані в судовому засіданні не наведено доказів та підстав щодо належності предметів і документів, що належать ТОВ Компанія "Нова Ера", як доказового значення у кримінальному провадженні щодо зловживання службовим стиановищем саме службовими особами Державної пенітенціарної служби України у Харківській області - Олексіївської ВК №12.

З огляду на викладене приходжу до висновку про наявність підстав для відмови в задоволенні клопотання.

Фіксування процесу технічними засобами відповідно до положень статті 107 КПК України не здійснювалось.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 233-235 КПК України, суд-

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов`язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратури Харківської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.09.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу50118621
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —646/10622/15-к

Ухвала від 21.09.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 15.09.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 08.09.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 03.09.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 27.08.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 26.08.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

Ухвала від 26.08.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Васильєва О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні