Ухвала
від 03.10.2012 по справі 2119/3039/12
СКАДОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 2119/3039/12

УХВАЛА

03 жовтня 2012 року Скадовського районного суду Херсонської області ОСОБА_1, розглянувши заяву Обслуговуючого кооперативу кооперативного підприємства «Коврак» про забезпечення позову,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Скадовського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом Обслуговуючого кооперативу кооперативного підприємства «Коврак» до ОСОБА_2, Скадовського бюро технічної інвентаризації Херсонської області, третя особа: приватне підприємство «Марс-Скад» про витребування майна.

В обґрунтування позову посилався на те, що 06.08.2010 року ОККП «Коврак» продав ПП «Марс-Скад» універмаг, розташований по вул. Металургів,8/3 в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області; пізніше ПП «Марс-Скад» продав ОСОБА_2 належний універмаг по вул. Металургів,8/3 в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області. При цьому, від імені ОККП «Коврак» діяв ОСОБА_3, який не мав на те повноважень. На теперішній час договір між ОККП «Коврак» та ПП «Марс-Скад» Господарським судом Херсонської області визнаний недійсним. ОККП «Коврак» просив витребувати у відповідачки спірний універмаг.

Позивач звернувся з заявою про забезпечення позову, в якій просить забезпечити позов шляхом накладення арешту на об'єкт нерухомого майна цегляний універмаг, загальною площею 1108,7 кв.м., розташований по вул. Металургів,8/3 в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області; передати об'єкт нерухомого майна цегляний універмаг, загальною площею 1108,7 кв.м., розташований по вул. Металургів,8/3 в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області на зберігання Обслуговуючому кооперативу кооперативного підприємства «Коврак», посилаючись на те, що відчуження відповідачем спірного майна може утруднити та зробити неможливим виконання рішення в разі задоволення позову.

Відповідно до ст.151 ЦПК України, забезпечення позову за заявою осіб, які беруть участь у справі, допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

На підставі ст.152 ЦПК України, позов забезпечується: накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб; забороною вчиняти певні дії; передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам. У разі необхідності судом можуть бути застосовані інші види забезпечення позову. Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову.

Оскільки між сторонами виник спір з приводу прав на майно щодо якого позивач просить вжити заходи забезпечення позову, суд вбачає підстави для забезпечення позову. Крім того, суд вважає можливим на час розгляду справи по суті передати спірний універмаг на зберігання позивача.

Беручи до уваги викладене, керуючись ст.ст.151, 152 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Заяву Обслуговуючого кооперативу кооперативного підприємства «Коврак», розташованого за адресою: смт. Лазурне, Металургів,7 Скадовського району Херсонської області - задовольнити.

Накласти арешт шляхом заборони відчуження на об'єкт нерухомого майна цегляний універмаг, загальною площею 1108,7 кв.м., розташований по вул. Металургів,8/3 в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області, до розгляду справи по суті.

Передати об'єкт нерухомого майна цегляний універмаг, загальною площею 1108,7 кв.м., розташований по вул. Металургів,8/3 в смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області на зберігання Обслуговуючому кооперативу кооперативного підприємства «Коврак».

Ухвалу спрямувати для виконання начальнику відділу державної виконавчої служби Скадовського районного управління юстиції Херсонської області, державному нотаріусу Скадовської нотаріальної контори Херсонської області, Скадовському бюро технічної інвентаризації Херсонської області, сторонам для відома.

Відповідно до ч.9, ч.10 ст.153 ЦПК України, ухвала виконується негайно в порядку встановленому для виконання судових рішень. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання та не перешкоджає розгляду справи.

Відповідно до ст.154 ЦПК України, за заявою сторони у справі поданою протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали, може скасувати заходи забезпечення позову. Крім цього, за заявою сторони і зважаючи на пояснення іншої сторони, суд може допустити заміну одного заходу іншим.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Херсонської області протягом п'яти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Скадовський районний суд Херсонської області. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.Ю. Кустов

Ухвала набрала чинності.

Строк пред'явлення ухвали до виконання один рік.

03 жовтня 2012 року

СудСкадовський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення03.10.2012
Оприлюднено03.09.2015
Номер документу49247156
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2119/3039/12

Ухвала від 29.10.2012

Цивільне

Скадовський районний суд Херсонської області

Кустов О. Ю.

Ухвала від 03.10.2012

Цивільне

Скадовський районний суд Херсонської області

Кустов О. Ю.

Ухвала від 17.01.2013

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Чиркова К. Г.

Ухвала від 12.02.2013

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Чиркова К. Г.

Ухвала від 01.02.2013

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Чиркова К. Г.

Ухвала від 12.02.2013

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Чиркова К. Г.

Ухвала від 30.01.2013

Цивільне

Апеляційний суд Херсонської області

Чиркова К. Г.

Рішення від 29.10.2012

Цивільне

Скадовський районний суд Херсонської області

Кустов О. Ю.

Ухвала від 03.10.2012

Цивільне

Скадовський районний суд Херсонської області

Кустов О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні