Ухвала
від 20.09.2011 по справі 19/22
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

"20" вересня 2011 р. Справа № 19/22

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Черленяк М.І., суддя Ільїн О.В., суддя Камишева Л.М.,

при секретарі Голозубовій О.І.,

за участю представників :

прокурора - Бондарець Д.І.

першого позивача - не з'явився

другого позивача - ОСОБА_1

третіх осіб - 1. не з'явилась

2. не з'явилась

відповідача - не з'явився

третіх осіб - 1. не з'явилась

2. ОСОБА_2

3. не з'явилась

4. не з'явилась

5. не з'явилась

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу військового прокурора Полтавського гарнізону (вх. № 3864 П/1-12 ) на рішення господарського суду Полтавської області від 18 січня 2011 року у справі № 19/22

за позовом Військового прокурора Полтавського гарнізону в інтересах держави в особі:

1. Міністерства оборони України, м. Київ

2. Квартирно-експлуатаційного відділу міста Полтави, м. Полтава

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів:

1. Головне управління Держкомзему у Полтавської області, м. Полтава

2. Фізична особа - підприємець ОСОБА_3, м. Полтава

до Полтавської міської ради, м. Полтава

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

1. Полтавське міське управління земельних ресурсів та земельного кадастру, м.Полтава

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Сучасний дім", м. Полтава

3. Управління з питань містобудування та архітектури, м. Полтава

4. Державне підприємство "Центр державного земельного кадастру" в особі Полтавської філії, м. Полтава

5. Відкрите акціонерне товариство "Полтаватрансбуд", м. Полтава

про визнання недійсними рішень, визнання права власності і постійного користування та відшкодування завданих збитків,

ВСТАНОВИЛА:

Рішенням господарського суду Полтавської області від 18 січня 2011 року у справі № 19/22 (суддя Безрук Т.М.) позов задоволено частково та визнано недійсними з моменту винесення: рішення дев'ятнадцятої ceciї п'ятого скликання Полтавської міської ради від 11 вересня 2007 року "Про зарахування до земель запасу міста земельної ділянки розташованої за адресою: майдан Незалежності, 1-б"; рішення двадцятої ceciї п’ятого скликання Полтавської міської ради від 25 жовтня 2007 року "Про погодження розташування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями та паркінгом i надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки по майдану Незалежності 1-б"; рішення позачергової двадцять першої ceciї п'ятого скликання Полтавської міської ради від 5 листопада 2007 року "Про внесення змін до рішення двадцятої ceciї п'ятого скликання Полтавської міської ради від 25 жовтня 2007 року "Про погодження розташування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями та паркінгом i надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки по майдану Незалежності 1-б". Визнано за державною право власності на частину земельної ділянки військового містечка № 15 площею 0,58 га, розташованою у місті Полтаві за адресою: майдан Незалежності, 1-б. В іншій частині - у позові відмовлено. Стягнуто з Полтавської міської ради в доход державного бюджету України 85,00 грн. державного мита та 236,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Постановою Харківського апеляційного господарського суду від 16 березня 2011 року у справі № 19/22 (головуючий суддя Бондаренко В.П., суддя Ільїн О.В., суддя Медуниця О.Є.) апеляційну скаргу військового прокурора Полтавського гарнізону залишено без задоволення. Апеляційну скаргу Полтавської міської ради задоволено частково. Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасний дім" задоволено. Рішення господарського суду Полтавської області від 18 січня 2011 року у справі № 19/22 скасовано в частині задоволення позову про визнання недійсними з моменту винесення рішень: дев'ятнадцятої сесії п'ятого скликання Полтавської міської ради від 11 вересня 2007 року "Про зарахування до земель запасу міста земельної ділянки розташованої за адресою: майдан Незалежності, 1-б"; двадцятої сесії п'ятого скликання Полтавської міської ради від 25 жовтня 2007 року "Про погодження розташування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщенням та паркінгом і надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки по майдану Незалежності 1-б"; позачергової двадцять першої сесії п'ятого скликання Полтавської міської ради від листопада 2007 року "Про внесення змін до рішення двадцятої сесії п'ятого скликання Полтавської міської ради від 25 жовтня 2007 року "Про погодження розташування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями та паркінгом і надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки по майдану Незалежності 1-б". Прийнято нове рішення, яким в частині вказаних позовних вимог провадження у справі припинено. Рішення господарського суду Полтавської області від 18 січня 2011 року у справі № 19/22 скасовано також в частині визнання за державою права власності на частину земельної ділянки військового містечка № 15 площею 0,58 га, балансовою вартістю 1 878 653,29 грн., розташованої у місті Полтаві за адресою майдан Незалежності, 1-б. Прийнято в цій частині нове рішення, яким у вказаній частині позову відмовлено. В іншій частині рішення господарського суду Полтавської області від 18 січня 2011 року у справі №19/22 залишено без змін.

Постановою Вищого господарського суду України від 21 липня 2011 року у справі №19/22 касаційну скаргу військового прокурора Полтавського гарнізону задоволено частково. Постанову Харківського апеляційного господарського суду від 16 березня 2011 року у справі № 19/22 в частині припинення провадження у справі щодо вимог про визнання недійсними з моменту винесення рішень: дев'ятнадцятої сесії п'ятого скликання Полтавської міської ради від 11 вересня 2007 року "Про зарахування до земель запасу міста земельної ділянки розташованої за адресою: майдан Незалежності, 1-б"; двадцятої сесії п'ятого скликання Полтавської міської ради від 25 жовтня 2007 року "При погодження розташування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщенням та паркінгом та надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки майдан по майдану Незалежності, 1-б"; позачергової двадцять першої сесії п'ятого скликання Полтавської міської ради від листопада 2007 року "Про внесення змін до рішення двадцятої сесії п'ятого скликанні Полтавської міської ради від 25 жовтня 2007 року "Про погодження розташування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями та паркінгом і надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки по майдану Незалежності, 1-б"" скасовано; в цій частині справу № 19/22 направлено до Харківського апеляційного господарського суду для розгляду. В іншій частині постанову Харківського апеляційного господарського суду від 16 березня 2011 року у справі № 19/22 залишено без змін.

Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 5 вересня 2011 року колегією суддів у складі: головуючий суддя Черленяк М.І., суддя Ільїн О.В., суддя Камишева Л.М. справу в зазначеній частині призначено до розгляду на 20.09.2011 р. о 9:30 год.

Перший позивач надіслав до Харківського апеляційного господарського суду заяву, в якій просив задовольнити апеляційну скаргу військового прокурора та розглянути справу за відсутності його представника.

Другий позивач надіслав пояснення по справі, в яких зазначив про законність та обґрунтованість рішення в частині визнання недійсними з моменту винесення рішень Полтавської міської ради, в зв'язку з чим просить в зазначеній частині рішення господарського суду Полтавської області від 18 січня 2011 року залишити без змін.

Відповідач надіслав пояснення по справі, в яких просить рішення суду першої інстанції в частині задоволення позовних вимог про визнання недійсними з моменту винесення рішень Полтавської міської ради скасувати та у задоволенні позовних вимог в цій частині відмовити. Крім того, відповідач звернувся до суду апеляційної інстанції з клопотанням про відкладення розгляду справи в зв'язку з зайнятістю його представників у інших судових засіданнях, зокрема, у Вищому адміністративному суді України.

Перший позивач, відповідач, треті особи на стороні позивача та перша, третя - п'ята треті особи на стороні відповідача в призначене судове засідання своїх представників не направили.

Враховуючи клопотання відповідача, а також те, що апеляційну скаргу призначено до розгляду колегією суддів, до складу якої входить суддя Ільїн О.В., а постановою Вищого господарського суду України від 21 липня 2011 року скасовано частково постанову Харківського апеляційного господарського суду від 16 березня 2011 року у даній справі за його участю, то колегія суддів дійшла висновку, що в даному судовому засіданні розгляд апеляційної скарги по суті неможливий, оскільки для розгляду справи необхідно сформувати судову колегію в іншому складі у відповідному порядку.

Керуючись статтями 22, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

1. Клопотання відповідача про відкладення розгляду справи задовольнити.

2. Відкласти розгляд справи на "04" жовтня 2011 р. о 10:30 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, пр. Леніна 5, 2-й поверх, каб. 216, зал судових засідань № 8.

3. Викликати в судове засідання учасників процесу з належним чином оформленими повноваженнями.

4. Попередити учасників процесу, що у разі неявки їх представників у судове засідання, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами в порядку статті 75 Господарського процесуального кодексу України.

Головуючий суддя Черленяк М.І.

Суддя Ільїн О.В.

Суддя Камишева Л.М.

Дата ухвалення рішення20.09.2011
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49352928
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/22

Ухвала від 22.09.2014

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Постанова від 10.08.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Мележик Н.І.

Ухвала від 10.02.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Ухвала від 26.07.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Мележик Н.І.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 17.12.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Черленяк М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні