Ухвала
від 14.08.2012 по справі 15/298
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98 УХВАЛА

Справа № 15/298 14.08.12

за позовом: Сільськогосподарського виробничого кооперативу «Колос», смт.Володимирець

до відповідача 1: Кабінету Міністрів України, м.Київ

до відповідача 2: Володимирецької селищної ради, смт.Володимирець

за участю третьої особи 1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача : Комунального підприємства «Рівненське обласне бюро технічної інвентаризації», с.Городок

за участю третьої особи 2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача : Рівненської обласної державної насіннєвої інспекції, м.Рівне

за участю: прокуратури Рівненської області, м.Рівне

про визнання свідоцтва про право власності недійсним, визнання права власності та встановлення сервітутів

Суддя Любченко М.О.

Представники:

від позивача:

від відповідача 1:

від відповідача 2:

від третьої особи 1:

від третьої особи 2:

прокурор:

В провадженні господарського суду Рівненської області перебувала справа за позовом Сільськогосподарського виробничого кооперативу «Колос», смт.Володимирець до відповідача 1, Кабінету Міністрів України, м.Київ, відповідача 2, Володимирецької селищної ради про визнання свідоцтва про право власності недійсним, визнання права власності та встановлення сервітутів.

Ухвалою господарського суду Рівненської області від 22.05.2012р. справу №15/298 направлено до господарського суду міста Києва за виключною підсудністю.

Ухвалою від 05.06.2012р. справу прийнято до провадження суддею Любченко М.О.

Ухвалою від 20.07.2012р. господарським судом було призначено по справі судову експертизу, проведення якої було доручено Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз, у зв'язку з чим провадження по справі зупинено.

14.08.2012р. до господарського суду міста Києва надійшов лист №495 від 09.08.2012р. завідувача Волинським відділенням Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз ОСОБА_1 щодо проведення попередньої оплати судової експертизи згідно рахунку №201 від 09.08.2012р. в розмірі 6620,40 грн. та клопотання №7775-7777 судового експерта ОСОБА_2 про огляд досліджуваного об'єкту 05.11.2012р. о 12 год. 00 хвил. та забезпечення прибуття експерта, безперешкодного доступу до об'єктів, належних умов роботи та присутності сторін по справі.

Відповідно до ст.13 Закону України „Про судову експертизуВ» судовий експерт має право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, що стосуються предмета судової експертизи, і подавати клопотання про надання додаткових матеріалів; 2) вказувати у висновку експерта на виявлені в ході проведення судової експертизи факти, які мають значення для справи і з приводу яких йому не були поставлені питання; 3) з дозволу особи або органу, які призначили судову експертизу, бути присутнім під час проведення слідчих чи судових дій і заявляти клопотання, що стосуються предмета судової експертизи; 4) подавати скарги на дії особи, у провадженні якої перебуває справа, якщо ці дії порушують права судового експерта; 5) одержувати винагороду за проведення судової експертизи, якщо її виконання не є службовим завданням; 6) проводити на договірних засадах експертні дослідження з питань, що становлять інтерес для юридичних і фізичних осіб, з урахуванням обмежень, передбачених законом.

За змістом п.1.13 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень у випадку невиконання клопотань експерта щодо надання додаткових матеріалів, несплати вартості експертизи в порядку, передбаченому чинним законодавством, незабезпечення доступу до об'єкта дослідження (учинення перешкод з боку сторін, що беруть участь у справі, в обстеженні об'єкта), матеріали справи можуть бути повернуті органу (особі), який призначив експертизу, із зазначенням мотивованих причин неможливості її проведення.

Ухвалою господарського суду м.Києва по справі №15/298 від 20.07.2012р. позивача зобов'язано здійснити оплату витрат на проведення судової експертизи на підставі рахунку, який буде наданий судовим експертом.

Враховуючи вищевикладене, а також приймаючи до уваги підстави для призначення судової експертизи, суд вважає за необхідне зобов'язати Сільськогосподарський виробничий кооператив «Колос»провести оплату витрат на проведення експертизи згідно рахунку №201 від 09.08.2012р., направленого завідувачем Волинським відділенням Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз ОСОБА_1

Одночасно, з метою забезпечення належних умов для проведення судової експертизи, суд дійшов висновку, що клопотання №7775-7777 судового експерта ОСОБА_2 про забезпечення прибуття експерта, безперешкодного доступу до об'єктів, належних умов роботи та присутності сторін по справі також є правомірним та підлягає задоволенню.

Згідно із п.1.13 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень строк проведення експертизи встановлюється, у залежності від складності дослідження, з урахуванням експертного навантаження фахівців, керівником експертної установи (або заступником керівника чи керівником структурного підрозділу), у межах: 10 днів - щодо матеріалів з невеликою кількістю об'єктів і не складних за характером досліджень; 1 місяця - щодо матеріалів із середньою кількістю об'єктів або середньої складності за характером досліджень; 2 місяців - щодо матеріалів з великою кількістю об'єктів або складних за характером досліджень; більше 2 місяців - щодо матеріалів з особливо великою кількістю об'єктів або найскладніших за характером досліджень (використання криміналістичного обладнання/лазерного, оптичного, електронного/, проведення експериментальних досліджень, застосування декількох методів), при цьому термін виконання не повинен перевищувати 3 місяців. У виняткових випадках, якщо експертиза є особливо складною, потребує вирішення більше десяти питань або вирішення питань, які потребують декількох досліджень, чи налічує більше п'яти томів матеріалів справи, або є комплексною чи потребує залучення фахівців з інших установ (у тому числі судово-медичних), підприємств, організацій і не може бути виконана в зазначені строки, більший розумний строк установлюється за письмовою домовленістю з органом (особою), який призначив експертизу, після попереднього вивчення експертом наданих матеріалів.

Приймаючи до уваги зміст клопотання №7775-7777 експерта та обставини, якими останній його обґрунтовує, враховуючи, що на вирішення експерту ухвалою господарського суду міста Києва від 20.07.2012р. були поставлені питання економічного та будівельно-технічного характеру одночасно, виходячи з того, що об'єкт дослідження перебуває в регіональній зоні обслуговування саме Волинського відділення Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, суд дійшов висновку щодо можливості надання згоди на проведення судової експертизи 05.11.2012р. о 12 год. 00 хвил.

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст.41, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

У Х В А Л И В:

Зобов'язати Сільськогосподарський виробничий кооператив «Колос»оплатити вартість судової експертизи згідно рахунку №201 від 09.08.2012р., направленого завідувачем Волинським відділенням Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз ОСОБА_1

Надати згоду на проведення огляду нерухомого майна, а саме: адміністративного приміщення, яке розташовано за адресою: Рівненська область, смт.Володимирець, вул.Соборна, 2 05.11.2012р. о 12 год. 00 хвил.

Зобов'язати позивача забезпечити судовому експерту ОСОБА_2 її прибуття 05.11.2012р. о 12 год. 00 хвил. до адміністративного приміщення, яке розташовано за адресою: Рівненська область, смт.Володимирець, вул.Соборна, 2.

Зобов'язати позивача та відповідачів забезпечити судовому експерту ОСОБА_2 безперешкодний доступ до нерухомого майна, а саме: адміністративного приміщення, яке розташовано за адресою: Рівненська область, смт.Володимирець, вул.Соборна, 2, належні умови роботи та присутність уповноважених представників сторін по справі під час огляду приміщення 05.11.2012р. о 12 год. 00 хвил.

Організаційні питання можливо уточнити у експерта ОСОБА_2 за телефоном 72-26-00.

Зобов'язати сторін не перешкоджати експерту при проведенні судової експертизи.

Суддя М.О. Любченко о

Дата ухвалення рішення14.08.2012
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49421356
СудочинствоГосподарське
Сутьправо власності недійсним, визнання права власності та встановлення сервітутів

Судовий реєстр по справі —15/298

Ухвала від 01.07.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кузь В.Л.

Ухвала від 05.05.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кузь В.Л.

Ухвала від 13.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 20.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 27.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 10.04.2012

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 23.03.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 09.03.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні