Ухвала
від 17.04.2012 по справі 5/63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

"17" квітня 2012 р. Справа № 5/63

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Змеула О.А., розглянувши матеріали справи № 5/63

за позовом: прокурора Кіровського району м. Кіровограда в інтересах територіальної громади м. Кіровограда, від імені якої діє Кіровоградська міська рада в особі її виконавчих органів:

управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської рада та департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради;

управління культури і туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації

до відповідачів:

1 - приватного підприємства "Юліус", м. Кіровоград

2 - приватного підприємства "Балтимор", м. Кіровоград

про визнання договорів купівлі - продажу недійсними,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Кіровського району м. Кіровограда звернувся до господарського суду з позовною заявою, яка містить вимоги наступного змісту:

1) визнати недійсним договір купівлі-продажу нежитлових приміщень загальною площею 325,6 кв. м., що складає 1/10 комплексу, розташованих за адресою: м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 38/33, укладений територіальною громадою м. Кіровограда в особі спеціаліста 1 категорії відділу реєстру, обліку та відчуження комунального майна управління власності приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради з ПП "Юліус", зареєстрований 23.03.2006 року № 703;

2) визнати недійсним договір купівлі-продажу нежитлових приміщень загальною площею 432,41 кв. м., що складає 7/50 комплексу, розташований за адресою: м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 38/33, укладений територіальною громадою м. Кіровограда в особі спеціаліста 1 категорії відділу реєстру, обліку та відчуження комунального майна управління власності приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради з ПП "Юліус", зареєстрований 28.03.2006 року № 715;

3) визнати недійсним договір купівлі-продажу нерухомого майна загальною площею 758,01 грн., розташованого в будинку по вул. Карла Маркса, 38/33, що у м. Кіровограді, який укладений 30.07.2008 року між ПП "Юліус" та ПП "Балтимор".

Ухвалою господарського суду від 25.05.2009 року провадження в справі № 5/63 було зупинено для заміни позивача його правонаступником внаслідок реорганізації управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради шляхом приєднання до департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради.

Згідно рішення Кіровоградської міської ради від 4 липня 2006 року № 52 "Про затвердження структури та чисельності виконавчих органів Кіровоградської міської ради" управління власності та приватизації комунального майна перебувало у стадії реорганізації шляхом приєднання до департаменту економіки та фінансів.

Відповідно до п. 5 зазначеного рішення міської ради від 4 липня 2006 року № 52 управління власності та приватизації комунального майна, що мало ідентифікаційний код 23226959, було реорганізовано шляхом приєднання до департаменту економіки та фінансів. На виконання цього рішення створено комісію з припинення юридичної особи.

Згідно розділу І Положення про департамент економіки та фінансів Кіровоградської міської ради, у редакції рішення четвертої сесії п'ятого скликання Кіровоградської міської ради від 26 вересня 2006 року № 79, департамент економіки та фінансів Кіровоградської міської ради є правонаступником прав та обов'язків управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 4 липня 2006 року № 52.

Юридична особа управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що мала ідентифікаційний код 23226959, була припинена внаслідок приєднання до департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради.

Отже, департамент економіки та фінансів Кіровоградської міської ради стало правонаступником реорганізованого управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що мало ідентифікаційний код 23226959.

У подальшому рішенням третьої сесії шостого скликання Кіровоградської міської ради № 78 від 27.01.2011 року "Про структуру, загальну чисельність та штати апарату Кіровоградської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів Кіровоградської міської ради" було вирішено припинити департамент економіки та фінансів Кіровоградської міської ради шляхом поділу на управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради та управління економіки Кіровоградської міської ради. Утворена комісія з припинення департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради.

На адресу господарського суду надійшло клопотання управління власності та приватизації комунального майна про процесуальне правонаступництво та поновлення провадження по справі № 5/215. Заявник посилається на те, що згідно зазначеного рішення Кіровоградської міської ради від 27.01.2011 року № 78 здійснена процедура припинення департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради та заміни його правонаступником - управлінням власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради. Позивач подав копію затвердженого розподільчого балансу між зазначеними двома управліннями щодо обсягу прав і обов'язків реорганізованого департаменту економіки та фінансів, зокрема, щодо зобов'язань управління власності та приватизації комунального майна (ідентифікаційний код 37623993), які перейшли до нього за розподільчим балансом.

Згідно Положення про управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, затвердженого рішенням Кіровоградської міської ради від 24.02.2011 року № 228, управління є правонаступником прав та обов'язків департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради, діяльність якого припинено шляхом поділу, в частині завдань та функцій його структурного підрозділу - управління комунального майна.

Управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що має ідентифікаційний код 37623993, зареєстровано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 04.04.2011, що підтверджується світлокопією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 № 578259.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 02.02.2012 припинено юридичну особу департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради.

Правилами ст. 104 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Отже, управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що має ідентифікаційний код 37623993, є правонаступником департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради.

У зв'язку із викладеним вище, усуненням обставин, що зумовили зупинення провадження в справі, згідно ч. 3 ст. 79 ГПК України господарський суд вважає за можливе поновити провадження в цій справі.

Згідно ст. 25 ГПК України, в редакції Закону № 3329-VI від 12.05.2011, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Із наведеного вище слідує, що управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що має ідентифікаційний код 37623993, є правонаступником як департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради так і його попередника - управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що мало ідентифікаційний код 23226959.

Згідно ст. 27 ГПК України господарський суд вважає за необхідне залучити до участі в справі Кіровоградську міську раду (місцезнаходження: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 41) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, з тої причини, що рішення у справі може вплинути на її права або обов'язки щодо однієї з сторін.

Керуючись ст. ст. 27, 79, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Провадження в справі № 5/63 поновити.

Здійснити заміну управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що мало ідентифікаційний код юридичної особи 23226959, та департамент економіки та фінансів Кіровоградської міської ради, що мало ідентифікаційний код юридичної особи 34448901, на управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, зареєстроване 04.04.2011 року, що має ідентифікаційний код юридичної особи 37623993, місцезнаходження: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 41.

Залучити до участі в справі Кіровоградську міську раду (місцезнаходження: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 41) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Розгляд справи в судовому засіданні призначити на 17.05.12 о 14:30.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кіровоград, вул. В.Чорновола, 29/32, кім. № 202.

Зобов'язати прокурора Кіровського району м. Кіровограда уточнити коло юридичних осіб в інтересах яких подано позов у даній справі.

Зобов'язати прокурора та сторін невідкладно надіслати до суду:

Прокурора Кіровського району м. Кіровограда та позивачів:

копію Переліку виявлених пам'яток архітектури, затвердженого розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 07.08.1997 року № 261-р "Про перелік пам'яток містобудування, архітектури, садово-паркового мистецтва загальнодержавного і місцевого значення та виявлених пам'яток";

копію розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 07.08.1997 року № 261-р "Про перелік пам'яток містобудування, архітектури, садово-паркового мистецтва загальнодержавного і місцевого значення та виявлених пам'яток";

копію розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 28.12.2004 року № 792;

копію рішення Кіровоградської міської ради № 1211 від 28.09.2004 року;

Відповідачів 1 і 2: у письмовій формі пояснення по суті позовних вимог, зазначивши які письмові докази має відповідач на підтвердження своїх пояснень; оригінали документів на підтвердження фактів, що можуть бути зазначені відповідачем.

Примірники ухвали надіслати:

прокурору Кіровського району м. Кіровограда: 25006, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 5-А;

Кіровоградській міській раді: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 41;

управлінню власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 41;

управлінню культури і туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації: 25022, м. Кіровоград, пл. Кірова, 1;

приватному підприємству "Юліус": 25001, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 38/33;

приватному підприємству "Балтимор": 25013, АДРЕСА_1.

Суддя О.А. Змеул

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення17.04.2012
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49608482
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/63

Ухвала від 29.06.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Вавренюк Л.С.

Ухвала від 19.06.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Вавренюк Л.С.

Ухвала від 29.05.2017

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Вавренюк Л.С.

Ухвала від 22.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

Ухвала від 05.07.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гудим Валентин Дмитрович

Ухвала від 08.06.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Цюх Г. З.

Постанова від 08.02.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

Ухвала від 17.04.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Змеул О.А.

Ухвала від 20.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Романенко А.В.

Ухвала від 18.12.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Змеул О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні