Рішення
від 05.07.2010 по справі 2-340/2010
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

іменем України

2-340/2010

05 липня 2010 року Тростянецький районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді Волошина І.А. при секретарі Чудак Г.І. з участю прокурора Басюка А.А. розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Тростянець цивільну справу за позовом прокурора Тростянецького району в інтересах управління праці та соціального захисту населення Тростянецької районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення суми переплаченої допомоги по догляду за дитиною до 3-х річного віку, -

ВСТАНОВИВ:

07.05.2010 року прокурор Тростянецького району звернувся до суду з позовом в інтересах Управління праці та соціального захисту населення Тростянецької районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення суми переплаченої допомоги по догляду за дитиною до 3-х річного віку.

В даній позовній заяві позивачем вказано, що починаючи з серпня 2005 року відповідачці, як непрацюючій жінці на утриманні якої знаходиться син ОСОБА_2, розпочато виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення ним трирічного віку. Згідно наданих відповідачем документів вона на момент оформлення ніде не працювала та не була зареєстрована як фізична особа - підприємець. Крім того ОСОБА_1 було попереджено, що у разі працевлаштування впродовж терміну призначення допомоги вона зобов'язана про це повідомити ограни соціального захисту. В ході перевірки управлінням було встановлено, що ОСОБА_1 працевлаштувалась, але про це не повідомила.

В зв'язку з цим ОСОБА_1 було надмірно виплачено кошти по догляду за дитиною в сумі 1897,42 грн. за період з моменту працевлаштування до зупинення виплат. їй надсилались повідомлення про те, щоб терміново з'явитись до Управління праці та соціального захисту населення для вияснення переплати, однак ОСОБА_1 на них не реагувала. Кошти добровільно не відшкодовано.

В судовому засіданні прокурор Басюк А.А. та представник Управління праці та соціального захисту населення Тростянецької районної державної

адміністрації ОСОБА_3 позов підтримали, посилаючись на обставини, викладені у позовній заяві.

Відповідачка ОСОБА_1 в судовому засіданні позов визнала частково в сумі 1530,10 грн., вказуючи, що вона не була ознайомлена своєчасно про умови отримання допомоги. Переплачену допомогу поверне поступово.

Суд, вислухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, вважає, що слід задовольнити позов частково.

Згідно із п.п.2 п.23 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку припиняється у разі, коли особа, що отримує в органі праці та соціального захисту населення допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку розпочала або поновила підприємницьку діяльність - з першого числа місяця, в якому розпочато таку діяльність.

Відповідно до ч.І ст.22 одержувачі державної допомоги зобов'язані повідомляти органи, що призначають і виплачують державну допомогу, про зміну всіх обставин, які впливають на виплату допомоги.

За період з часу працевлаштування і до припинення виплати допомоги ОСОБА_1 було надмірно виплачено 1530,1 грн. допомоги, з урахуванням того, що позивач своєчасно не ознайомив відповідачку з умовами отримання допомоги.

Відповідачка ОСОБА_1 не повідомила вчасно Уравління праці про зміну обставин, що впливають на виплату допомоги, а саме - про працевлаштування, тому надміру виплачена їй допомога підлягає стягненню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 22 ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", постановою КМУ № 1751 від 27.12.2001 року "Про затвердження порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми", ст.ст. 10, 60, 212, 213, 215, 226 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов прокурора Тростянецького району в інтересах управління праці та соціального захисту населення Тростянецької районної державної адміністрації до ОСОБА_1 стягнення суми переплаченої допомоги по догляду за дитиною до 3-х річного віку задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_1 1530 грн. 10 коп.(тисячу п'ятсот тридцять гривень десять копійок) переплаченої суми державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку на користь Управління праці та соціального захисту населення Тростянецької районної державної адміністрації, р/р 35410019000875, код 03191727, банк ГУДК України у Вінницькій області, МФО 802015.

Заява про апеляційне оскарження може бути подана до Тростянецького районного суду Вінницької області протягом десяти днів з дня складення рішенні в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду може бути подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження через Тростянецький районний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги до апеляційного суду Вінницької області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви на апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, рішення суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя:

СудТростянецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення05.07.2010
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49657627
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-340/2010

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Іванюк Т. І.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Постанова від 16.03.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Постанова від 16.03.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Ухвала від 23.02.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Ухвала від 18.02.2021

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні