Ухвала
від 08.04.2010 по справі 30909/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

УХВАЛА

08.04.2010р.                                                             № 2а- 30909/09/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Тацій Л.В.,

за участю секретаря Букар Х.М.

          розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Азово-Чорноморська Інвестиційна компанія" до Державної податкової адміністрації України в Харківській області , Державної податкової інспекції в Дзержинському районі міста Харкова, третя особа: АКБ "Базис" про оскарження дій та рішень суб'єктів владних повноважень, -

встановив:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд визнати відсутність компетенції (повноважень) суб'єкта владних повноважень - Відповідача-1 - Державної податкової адміністрації у Харківській області щодо участі у проведенні виїзної планової документальної перевірки, складання Довідки з окремих питань та підписання зведеного акту за її результатами; визнати дії суб'єкта владних повноважень - Відповідача-1 - Державної податкової адміністрації у Харківській області щодо участі у проведенні виїзної планової документальної перевірки, складання Довідки з окремих питань та підписання зведеного акту за її результатами протиправним; визнати відсутність компетенції (повноважень) суб'єкта владних повноважень - Відповідача-2 - Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова щодо включення до складу перевіряючих працівників іншого податкового органу, включення до зведеного акту перевірки довідки з окремих питань як складової частини акту, винесення податкового повідомлення-рішення № 0000042200/0 від 23 січня 2009 року на підставі довідки з окремих питань, складеної працівниками іншого податкового органу і включеної як складової частини до зведеного акту перевірки без проведення власної перевірки, та визнати такі дії протиправними; визнати рішення суб'єкта владних повноважень - Відповідача-2 - Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова, а саме: податкових повідомлень-рішень № 0000042200/0 від 23.01.2009 р. та № 0000052200/0 від 23.01.2009 р. протиправними та скасувати їх.

Через канцелярію суду надійшло клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, в обґрунтування якого зазначив, що безпосередньо зберігач АКБ "Базис" та депозитарій ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" не повідомили Позивача, про скасування випуску акцій ВАТ "Металургмашкомплект", у зв'язку з чим Позивач здійснював операції з цими цінними паперами.

Представник позивача своє клопотання підтримав в повному обсязі.

Представники відповідачів проти задоволення клопотання заперечували.

Заслухавши думку осіб, які беруть участь у справі, суд дійшов до висновку про відмову у задоволенні клопотання представника позивача з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Як зазначено вище, предметом оскарження є наявність компетенції (повноважень) ДПА України в Харківській області та ДПІ в Дзержинському районі м. Харкова; а також рішення зазначених суб'єктів владних повноважень. Таким чином, суд приходить до висновку, що розгляд справи за зазначеними вище позовними вимогами не стосується прав та інтересів ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз".

Стосовно залучення до участі у справі АКБ "Базис" в якості третьої особи суд зауважує, що ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 14 травня 2009 року вказане питання було вирішено, та залучено АКБ "Базис" до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст. 53, 160 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

Ухвалив:

1. У задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Азово-Чорноморська Інвестиційна компанія" про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, АКБ "Базис" та депозитарій ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" - відмовити.

2. Роз'яснити позивачу, що відмова в задоволенні клопотання не перешкоджає повторному його заявленню протягом судового розгляду справи.

3. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                                    Тацій Л.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.04.2010
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49725523
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —30909/09/2070

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 08.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 16.03.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 10.02.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 10.02.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Постанова від 08.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тацій Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні