Ухвала
від 03.09.2015 по справі 903/573/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОКРЕМА УХВАЛА

"03" вересня 2015 р. по справі № 903/573/14

Господарський суд Волинської області, розглянувши матеріали справи

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю В«СебекВ» , м.Луцьк

про банкрутство

встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 01.07.2014 року порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю В«СебекВ» , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів ОСОБА_1 В«СебекВ» , заборонено товариству та власнику його майна відчужувати основні засоби та предмети застави.

15.07.2014 року судом винесено постанову про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Себек", відкриття ліквідаційної процедури строком на 12 місяців, ліквідатором ОСОБА_1 «Себек» призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_2.

Крім того, відповідною постановою вирішено:

Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно товариства з обмеженою відповідальністю "Себек" (м.Луцьк, вул. Зв’язківців, 1Б, код ЄДРПОУ 20134872). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю "Себек" (м.Луцьк, вул. Зв’язківців, 1Б, код ЄДРПОУ 20134872) не допускається.

Зобов’язати ліквідатора повідомити усіх відомих кредиторів ОСОБА_1 «Себек» про визнання товариства банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури. Докази повідомлення кредиторів надати господарському суду.

Припинити повноваження органів управління ОСОБА_1 «Себек» щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, повноваження власника майна та їх виконання покласти на ліквідатора. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

Зобов’язати ліквідатора:

- під час проведення ліквідаційної процедури використовувати тільки один рахунок боржника в банківській установі. Інші рахунки, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури закрити. Залишки коштів на цих рахунках перерахувати на основний рахунок боржника;

- невідкладно прийняти до свого відання майно боржника, забезпечити його збереження, виконувати функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснити його інвентаризацію та оцінку, аналіз фінансового становища банкрута, виконувати повноваження керівника (органів управління), формувати ліквідаційну масу, реалізовувати майно для задоволення вимог кредиторів у порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", здійснювати інші повноваження, передбачені цим законом;

- виплати кредиторам з основного рахунку здійснювати у порядку черговості, визначеному ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- щомісячно подавати господарському суду та комітету кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Себек" (м.Луцьк, вул. Зв’язківців, 1Б, код ЄДРПОУ 20134872) звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника, використання коштів боржника;

- на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури;

- до 15.07.2015 року подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Повідомлення про визнання ОСОБА_1 «Себек» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 16.07.2014 року №6241. Ухвалою суду від 26.08.2014 року затверджено реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Себек".

Вищий господарський суд України в п. 28 Інформаційного листа "Про Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону України від 22.12.2011р. N4212-VI)" зазначив, що відповідно до статті 37 Закону ліквідаційна процедура вводиться строком на дванадцять місяців без можливості його продовження.

Постановою суду від 15.07.2014 року ліквідатора банкрута зобов’язано до 15.07.2015 року подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Станом на 03.09.2015 року звіту та ліквідаційного балансу товариства з обмеженою відповідальністю «Себек» суду не надано.

Обов’язковість виконання рішень, ухвал, постанов господарського суду віднесено до принципів організації і діяльності господарського суду. Статтею 115 Господарського процесуального Кодексу України визначено, що рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов’язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ст.ст. 4, 45 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов’язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

Статтею 41 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено ряд функцій, які виконує ліквідатор.

В порушення викладеного ліквідатор банкрута ОСОБА_2 вимоги постанови суду від 15.07.2014 року в частині надання суду щомісячних звітів про свою діяльність, а також виконання ліквідаційної процедури банкрута у строк, передбачений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не виконує, станом на 03.09.2015 року інформації щодо вчинених ліквідатором заходів, спрямованих на завершення ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю «Себек», в матеріалах справи немає.

На підставі викладеного, враховуючи допущені порушення у своїй діяльності ліквідатором ОСОБА_1 «Себек» ОСОБА_2 положень чинного законодавства України, керуючись ст.ст. 1, 37, 40, 98, 107 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ст.ст. 86, 90 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Окрему ухвалу направити ліквідатору ОСОБА_1 «Себек» ОСОБА_2 для вжиття відповідних заходів, спрямованих на подальшу недопустимість у своїй діяльності порушень положень та вимог чинного законодавства України, зокрема, Конституції України, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарського процесуального кодексу України.

2. Ліквідатору товариству з обмеженою відповідальністю «Себек» ОСОБА_2 в найкоротші терміни подати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Попередити ліквідатора, що у випадку невиконання вимог суду та відповідно приписів ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" судом будуть застосовані заходи у вигляді усунення ліквідатора банкрута ОСОБА_2 від виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Себек».

Суддя М. С. Шум

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення03.09.2015
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49727669
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/573/14

Ухвала від 27.03.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 03.03.2017

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 03.09.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 03.02.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 26.08.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні