Ухвала
від 02.09.2015 по справі 921/819/15-г/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"02" вересня 2015 р.Справа № 921/819/15-г/11 УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М. розглянувши заяву кредитора ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль; юридична адреса: вул. С.Бандери, 54А, м. Чортків, Тернопільської області про порушення провадження у справі про банкрутство в порядку ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

За участю представників:

Кредиторів: ОСОБА_2 - юрисконсульт КП "Тернопільтеплокомуненерго"; ОСОБА_3 - юрисконсульт ОСОБА_1 РЦЗ;

Боржника: ОСОБА_4 - голова ліквідаційної комісії

Суть справи: Чортківське будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. С. Бандери, 54 А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25749970 звернулось до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі є встановлена під час роботи ліквідатора недостатність вартості майнових активів боржника для задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 19 серпня 2015 року заяву ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. Галицька,1, м. Тернопіль; юридична адреса: вул. С.Бандери, 54А, м. Чортків, Тернопільської області прийнято до розгляду; підготовче засідання призначено на 02 вересня 2015 року..

В заяві боржник просить призначити ліквідатором ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України ОСОБА_4, ідентифікаційний код НОМЕР_1, проживаєІНФОРМАЦІЯ_1

В розпочатому судовому засіданні представнику боржника роз'яснено права та обов'язки сторін, передбачені ст.22 ГПК України.

Заслухавши пояснення представника боржника, розглянувши заяву та додані до неї документи, судом встановлено наступне.

Згідно частини 2 статті 4-1 Господарського процесуального кодексу України, провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим Кодексом з урахуванням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Чортківське будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. С. Бандери, 54 А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25749970 є державною установою, підпорядкованою Міністерству оборони України, складовою частиною Збройних Сил України, зареєстроване як юридична особа ОСОБА_1 районною державною адміністрацією Тернопільської області 30.09.1999 р..

Згідно з частиною 4 статті 105 Цивільного кодексу України комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї.

У відповідності до ст. 105 ч.5 Цивільного кодексу України строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється, не може становити менше двох і більше шести місяців з дня опублікування повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідно до наказу Міністерства оборони України № 320 від 09 червня 2011 року "Про ліквідацію Чортківське будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України" діяльність будинкоуправління № 2 припинено шляхом ліквідації.

Відповідно до поданих боржником документів, Чортківське будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України має заборгованість на загальну суму 89 642 грн. 26 коп., перед УПФ України в ОСОБА_1 районі Тернопільської області в сумі 65 146 грн. 48 коп. (лист № 3751/10 від 26.09.2014 р. УПФ України в ОСОБА_1 районі), ОСОБА_1 районним центром зайнятості на суму 7 187 грн. 90 коп. (лист № 06/1832 від 26.09.2014 р. ОСОБА_1 РЦЗ), Фондом соціального захисту від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відділення виконавчої дирекції фонду в ОСОБА_1 і Заліщицькому районах Тернопільської області на суму 2 763 грн. 86 коп. (лист № 14/3 від 14.10.2014 р. Фонду соцстраху від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань), Тернопільським обласним комунальним підприємством теплових мереж "Тернопільтеплокомуненерго" на суму 12 504 грн. 02 коп. (лист № 2353/01 від 23.10.2014 р. КП "Тернопільтеплокомуненерго"), ОСОБА_1 ОДПІ Головного управління ДФС України у Тернопільській області в сумі 2 040 грн. 00 коп. (лист № 298/10/23-014 від 27.01.2015 р.).

Відповідно до вимог ст.22 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" інформація про прийняття засновниками (учасниками) або уповноваженим ними органом ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України рішення щодо припинення юридичної особи була опублікована в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації - Бюлетені державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 199 (34) 2011 рік.

Крім цього, боржником до ОСОБА_1 ОДПІ ДФС у Тернопільській області подано заяву Форми № 8-ОПП про припинення платника податків № 14/2605 від 31 грудня 2014 року.

Згідно частини першої статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Як вбачається із матеріалів справи, згідно наказу Міністерства оборони України № 320 від 09 червня 2011 року "Про ліквідацію Чортківське будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України" діяльність будинкоуправління № 2 припинено шляхом ліквідації. Призначено ліквідаційну комісію в складі: голова ліквідаційної комісії - заступник начальника - головний інженер квартирно-експлуатаційного відділу міста Тернополя ОСОБА_4, заступник голови комісії - юрисконсульт квартирно-експлуатаційного відділу міста Тернополя ОСОБА_5

Відповідно до спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 19 серпня 2015 року відносно ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. С.Бандери, 54А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25747970, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців міститься інформація про те, що керівник юридичної особи - ОСОБА_4 - голова комісії з припинення або ліквідатор.

У відповідності до ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності); під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі; в інших випадках, передбачених цим Законом.

11 серпня 2015 року головою ліквідаційної комісії ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України було прийнято рішення про звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, майна якого недостатньо для задоволення вимог кредиторів, щодо визнання боржника, який ліквідується, банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч.6 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство, господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство або відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Правовий аналіз приписів ст. ст. 16, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" свідчить про те, що провадження у справі про банкрутство боржника, що ліквідується власником, не передбачає стадії розпорядження майном боржника.

Зважаючи на викладене, за наслідками розгляду у підготовчому засіданні заяви про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. С.Бандери, 54А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25747970 господарський суд вважає за доцільне її задовольнити, з урахуванням особливостей банкрутства боржника, що ліквідується власником, встановлених ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", порушити провадження у даній справі, ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів, призначити судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 2, 10, 16, 19, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст..8 Закону України «Про судовий збір», господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 будинкоуправління № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України, вул. С.Бандери, 54А, м. Чортків, Тернопільської області, ідентифікаційний код 25747970.

2. Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 14 вересня 2015 року на 14 год. 15 хв. за участю представника боржника.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

4. З моменту порушення провадження у справі про банкрутство:

- пред'явлення конкурсними та забезпеченими кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватися лише у порядку, передбаченому цим Законом, та в межах провадження у справі про банкрутство;

- пред'явлення поточними кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватися у випадку та порядку, передбачених цим Законом;

- арешт майна боржника чи інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство;

- корпоративні права засновників (учасників, акціонерів) боржника реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом;

- задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи про виділення частки в майні боржника у зв'язку з виходом із складу його учасників забороняється;

- рішення про реорганізацію або ліквідацію юридичної особи - боржника приймається в порядку, визначеному цим Законом.

5. Ухвалу надіслати боржнику ОСОБА_1 будинкоуправлінню № 2 Тернопільської квартирно-експлуатаційної частини району МО України за адресами: м.Тернопіль, вул..Галицька, 1 та м.Чортків Тернопільськлої області, вул..С.Бандери, 54А; Відділу державної виконавчої служби ОСОБА_1 районного управління юстиції, м.Чортків Тернопільської області; Реєстраційній службі ОСОБА_1 районного управління юстиції Тернопільської області, м. Чортків Тернопільської області, вул..Шевченка, 40; Міністерству оборони України, 03168, м.Київ, Повітрофлотський проспект, 6; Управлінню Пенсійного фонду України в ОСОБА_1 районі Тернопільської області, м.Чортків, вул..Шевченка, 34; Фонду соціального захисту від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відділення виконавчої дирекції фонду в ОСОБА_1 і Заліщицькому районах Тернопільської області; м.Чортків, вул..Залізнична, 62а; ОСОБА_1 районному центру зайнятості, м.Чортків, вул.Хічія, 1; Тернопільському обласному комунальному підприємству теплових мереж "Тернопільтеплокомуненерго", м.Тернопіль, вул. Київська, 3А; голові ліквідаційної комісії ОСОБА_4, с.Варваринці Теребовлянського району Тернопільської області.

6. Ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення02.09.2015
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49728696
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/819/15-г/11

Ухвала від 07.10.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 30.08.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 13.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні