Ухвала
від 27.01.2015 по справі 9/19/2075
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"27" січня 2015 р.Справа № 9/19/2075

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Олійника Ю.П., розглянувши матеріали справи

за позовом Закритого акціонерного товариства "ОСОБА_1 арматурний завод" м. Дунаївці

до 1.Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСОБА_1 арматурний завод" м. Запоріжжя

2. Відкритого акціонерного товариства "Чернівцісільмаш" м. Чернівці

3. ОСОБА_1 міської ради м. Дунаївці

про визнання недійсним правочину з передачі ВАТ „Чернівцісільмаш" до статутного капіталу ТОВ „ОСОБА_1 арматурний завод" цілісного майнового комплексу, розташованого у м.Дунаївці по вул. Леніна, 13, який відображений у абзаці 2 пункту 4.4. Статуту ТОВ „ОСОБА_1 арматурний завод", зареєстрованого 07.06.2004р., та акті приймання-передачі майна цілісного майнового комплексу як вкладу ВАТ „Чернівцісільмаш" до статутного капіталу ТОВ „ОСОБА_1 арматурний завод" від 04.06.2004р. з Додатком №1 до цього Акту; визнання за ЗАТ„Дунаєвецький арматурний завод" право власності на комплекс, який розташований у м. Дунаївці по вул.Красінській ( колишня Леніна),13, що складається з наступного майна: Адміністративно-побутовий комплекс, Заводоуправління, МЦС, Заготовча дільниця, ГРП, Прохідна складу сипучих матеріалів, КНС, Котельня, Ковальсько-пресовий цех, Автогараж, Мазутосховище, Механічний цех, Розчинний вузол, Ливарний цех, Трансформаторна підстанція, Компресорна, загальною вартістю 611551,96 грн., загальною площею 17107 кв.м.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Підприємство з іноземними інвестиціями Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтертехнологія" м. Київ та Закрите акціонерне товариство В«ПорцелакінвестВ»м. Київ

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - Публічне Акціонерне товариство В«Банк В«Фінанси та КредитВ»м.Київ в особі філії В« Запорізьке регіональне управлінняВ» м.Запоріжжя

( розгляд заяви ТОВ "ОСОБА_1 арматурний завод" м. Запоріжжя про поворот виконання рішення суду)

Представники сторін та третіх осіб: не викликались

Рішенням господарського суду Хмельницької області від 26.08.10 позов задоволено. Визнано недійсним правочин з передачі ВАТ „Чернівцісільмаш" до статутного капіталу ТОВ „ОСОБА_1 арматурний завод" цілісного майнового комплексу, розташованого у м. Дунаївці по вул. Леніна, 13, який відображений у абзаці 2 пункту 4.4. Статуту Товариства з обмеженою відповідальністю „ОСОБА_1 арматурний завод", зареєстрованого 07.06.2004р., та Акті приймання-передачі майна цілісного майнового комплексу як вкладу ВАТ „Чернівцісільмаш" до статутного капіталу ТОВ „ОСОБА_1 арматурний завод" від 04.06.2004р. з Додатком №1 до цього Акту. Визнано за ЗАТ „ОСОБА_1 арматурний завод" право власності на комплекс, який розташований у м. Дунаївці по вул. Красінських (колишня Леніна), 13, що складається з наступного майна: Адміністративно-побутовий комплекс, Заводоуправління, МЦС, Заготовча дільниця, ГРП, Прохідна складу сипучих матеріалів, КНС, Котельня, Ковальсько-пресовий цех, Автогараж, Мазутосховище, Механічний цех, Розчинний вузол, Ливарний цех, Трансформаторна підстанція, Компресорна; загальною вартістю 611551,96 грн, загальною площею 17107 кв.м.

Постановою Житомирського апеляційного господарського суду від 30.11.10 рішення господарського суду Хмельницької області від 26.08.10 у справі №9/19/2075 скасовано в частині задоволення позову ЗАТ "ОСОБА_1 арматурний завод" до ТОВ "ОСОБА_1 арматурний завод", ВАТ "Чернівцісільмаш", ОСОБА_1 міської ради про визнання недійсним правочину з передачі ВАТ „Чернівцісільмаш" до статутного капіталу ТОВ „ОСОБА_1 арматурний завод" цілісного майнового комплексу, розташованого у м. Дунаївці по вул.Леніна, 13, який відображений у абзаці 2 пункту 4.4. Статуту ТОВ "ОСОБА_1 арматурний завод", зареєстрованого 07.06.2004р., та Акті приймання-передачі майна цілісного майнового комплексу як вкладу ВАТ "Чернівцісільмаш" до статутного капіталу ТОВ „ОСОБА_1 арматурний завод" від 04.06.2004р. з Додатком №1 до цього Акту та в частині задоволення позову заявленого до ВАТ "Чернівцісільмаш", ОСОБА_1 міської ради про визнання права власності на комплекс, який розташований у м.Дунаївці по вул.Красінській ( колишня Леніна),13, що складається з наступного майна: Адміністративно-побутовий комплекс, Заводоуправління, МЦС, Заготовча дільниця, ГРП, Прохідна складу сипучих матеріалів, КНС, Котельня, Ковальсько-пресовий цех, Автогараж, Мазутосховище, Механічний цех, Розчинний вузол, Ливарний цех, Трансформаторна підстанція, Компресорна, загальною вартістю 611551,96грн., загальною площею 17107 кв.м., прийнявши в цих частинах нове рішення - про відмову у позові. В решті рішення залишено без змін. Резолютивну частину рішення викладено в такій редакції: " Позов Закритого акціонерного товариства "ОСОБА_1 арматурний завод" до Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСОБА_1 арматурний завод" про визнання недійсним правочину, визнання права власності задовольнити частково. Визнати за Закритим акціонерним товариством „ОСОБА_1 арматурний завод" право власності на комплекс, який розташований у м.Дунаївці, по вул.Красінських (колишня Леніна), 13, що складається з наступного майна: Адміністративно-побутовий комплекс, Заводоуправління, МЦС, Заготовча дільниця, ГРП, Прохідна складу сипучих матеріалів, КНС, Котельня, Ковальсько-пресовий цех, Автогараж, Мазутосховище, Механічний цех, Розчинний вузол, Ливарний цех, Трансформаторна підстанція, Компресорна; загальною вартістю 611551,96грн., загальною площею 17107 кв.м. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСОБА_1 арматурний завод" (30400, м.Запоріжжя вул.Доківська,3 та м. Дунаївці, вул.Леніна,13, код 32875218) на користь Закритого акціонерного товариства "ОСОБА_1 арматурний завод" (30400, м. Дунаївці, вул.Леніна, 13-Б , код 21331379) 6115,52грн. витрат з державного мита, 118,00грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. В решті позову відмовити. В позові Закритого акціонерного товариства "ОСОБА_1 арматурний завод" до Відкритого акціонерного товариства "Чернівцісільмаш", ОСОБА_1 міської ради відмовити".

Постановою Вищого господарського суду України від 22.06.12 рішення господарського суду Хмельницької області від 26.08.10 та постанову Житомирського апеляційного господарського суду від 30.11.10 у справі № 9/19/2075 в частині визнання за ЗАТ "ОСОБА_1 арматурний завод" права власності на комплекс, який розташований у м. Дунаївці, по вул. Красінських (колишня Леніна), 13 скасовано. Прийнято в цій частині нове рішення: у позові ЗАТ "ОСОБА_1 арматурний завод" про визнання права власності на комплекс, який розташований у м. Дунаївці, по вул. Красінських (колишня Леніна), 13, що складається з наступного майна: Адміністративно-побутовий комплекс, Заводоуправління, МЦС, Заготовча дільниця, ГРП, Прохідна складу сипучих матеріалів, КНС, Котельня, Ковальсько-пресовий цех, Автогараж, Мазутосховище, Механічний цех, Розчинний вузол, Ливарний цех, Трансформаторна підстанція, Компресорна; загальною вартістю 611551,96грн., загальною площею 17107 кв.м. відмовлено. В решті - постанову Житомирського апеляційного господарського суду від 30.11.10 залишено без змін.

Відповідач 1 - ТОВ "ОСОБА_1 арматурний завод" звернувся до суду із заявою про поворот виконання рішення суду, допустити поворот виконання постанови Житомирського апеляційного господарського суду від 30.11.10 : - Поновити запис №23 в книзі №2 на об'єкті під реєстраційним номером 3029179 про державну реєстрацію права власності на цілісний майновий комплекс, який розташований у м. Дунаївці по вул. Красінських (колишня Леніна), 13, що складається з наступного майна: Адміністративно-побутовий комплекс, Заводоуправління, МЦС, Заготовча дільниця, ГРП, Прохідна складу сипучих матеріалів, КНС, Котельня, Ковальсько-пресовий цех, Автогараж, Мазутосховище, Механічний цех, Розчинний вузол, Ливарний цех, Трансформаторна підстанція, Компресорна загальною площею 17107 кв.м. за ТОВ «ОСОБА_1 арматурний завод», вчинений у Реєстрі прав власності. - Визнати ЗАТ «ОСОБА_1 арматурний завод» таким, то не набуло статусу власника на цілісний майновий комплекс, який розташований у м. Дунаївці по вул. Красінських (колишня Леніна), 13, що складається з наступного майна: Адміністративно-побутовий комплекс, Заводоуправління, МЦС, Заготовча дільниця, ГРП, Прохідна складу сипучих матеріалів, КНС, Котельня, Ковальсько- пресовий цех, Автогараж, Мазутосховище, Механічний цех, Розчинний вузол, Ливарний цех, Трансформаторна підстанція, Компресорна, загальною площею 17107кв.м., а також рухомого майна, що є невід'ємною частиною цілісного майнового комплексу. - Визнати за ТОВ «ОСОБА_1 арматурний завод» право власності на цілісний майновий комплекс, який розташований у м. Дунаївці по вул. Красінських (колишня Леніна), 13, що складається з наступного майна: Адміністративно-побутовий комплекс, Заводоуправління, МЦС, Заготовча дільниця, ГРП, Прохідна складу сипучих матеріалів, КНС, Котельня, Ковальсько-пресовий цех, Автогараж, Мазутосховище, Механічний цех, Розчинний вузол, Ливарний цех, Трансформаторна підстанція, Компресорна загальною площею 17107 кв.м., а також рухомого майна, що є невід'ємною частиною цілісного майнового комплексу.

Доводи заяви про поворот виконання обгрунтовуються тим, що з моменту прийняття Житомирським апеляційним господарським судом постанови від 30.11.10 до моменту прийняття Вищим господарським судом України постанови від 22.06.12 в процесі розгляду справи про банкрутство ЗАТ «ОСОБА_1 арматурний завод» за мировою угодою (ухвала про затвердження мирової угоди від 16.06.11) відчужено право власності на спірний майновий комплекс від ЗАТ «ОСОБА_1 арматурний завод» до ТОВ «ОСОБА_1 ливарно-механічний завод». При цьому заявник посилається на те, що постановою Хмельницького окружного адміністративного суду від 27.12.13 в адміністративній справі №822/4369/13-а частково задоволений позов ТОВ «ОСОБА_1 арматурний завод» до КП «Інвентарбюро ОСОБА_1 районної ради", Реєстраційної служби ОСОБА_1 районного управління юстиції, ТОВ «ОСОБА_1 ливарно-механічний завод», третя особа «Банк «Фінанси та кредит» та визнано неправомірним і скасовано рішення державною реєстратора комунального підприємства «Інвентарбюро» ОСОБА_1 районної ради про державну реєстрацію за ТОВ «ОСОБА_1 ливарно-механічний завод» права власності на комплекс за адресою: Хмельницька обл., м. Дунаївці, вул. Красінських. 13. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено. Ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 20.02.14 постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 27.12.13 залишено без змін. Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 25.11.14 постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 20.02.14 та ухвалу Вінницького апеляційного адміністративного суду від 20.02.14 залишено без змін.

Крім того заявник зазначає, що постановою Вінницького апеляційного адміністративного сулу від 26.09.13 у справі №2-а-5614/11/2206 встановлено факт, що на дату реєстрації ЗАТ «ОСОБА_1 арматурний завод» не визнаний власником спірного майна і не має права на його відчуження на користь ТОВ «ОСОБА_1 ливарно-механічний завод». Той факт, що ТОВ «ОСОБА_1 ливарно-механічний завод» станом на день звернення з заявою про реєстрацію володіло інформацією щодо існуючої з 25.04.05 заборони відчуження майнового комплексу в м. Дунаївці по вул. Красинських, 13 підтверджується постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 18.04.12 по справі №12/13/11/662-10. В ухвалі Вищого адміністративного суду України від 25.11.14 року по справі №К/800/14704/14 вказано, що оскільки запис №23 в книзі №2 на об'єкт під реєстраційним номером 3029179 про державну реєстрацію права власності за ЗАТ «Дунаєвсцький арматурний завод» вчинений у Реєстрі прав власності на підставі рішення господарського суду Хмельницької області від 03.08.07 у справі №19/2075 скасованою постановою Вищого господарського суду України від 29.03.10, то питання щодо скасування в Реєстрі прав власності зазначеного запису повинне вирішуватись господарським судом в порядку повороту виконання рішення у справі №9/19/2075.

За таких обставин заявник вважає, що ухвала Вищого адміністративного суду України від 25.11.14 року по справі №К/800/14704/14 має преюдиціальне значення для вирішення питання щодо повороту виконання рішення по справі №9/19/2075, оскільки даною ухвалою ще раз підтверджено, що ТОВ «ОСОБА_1 ливарно-механічний завод» не є власником оспорюваного майна, оскільки єдиним законним власником цього майна є ТОВ "ОСОБА_1 арматурний завод» та встановлено, що питання щодо скасування в Реєстрі прав власності запису про державну реєстрацію права власності на спірний майновий комплекс за ЗАТ «ОСОБА_1 арматурний завод» повинне вирішуватись господарським судом в порядку повороту виконання рішення у справі №9/19/2075.

Відповідно до ч.1 ст.122 ГПК України, якщо виконані рішення або постанова змінені чи скасовані і прийнято нове рішення про повну або часткову відмову в позові, або провадження у справі припинено, або позов залишено без розгляду, боржникові повертається все те, що з нього стягнуто на користь стягувача за зміненими чи скасованими у відповідній частині рішенням, постановою.

Зазначену заяву відповідача 1 належить призначити до розгляду у судовому засіданні.

Керуючись ст. ст. 86, 122 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Розгляд заяви про поворот виконання рішення суду у справі №9/19/2075 призначити на 9 год. 30 хв. "5" лютого 2015 року.

Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою м. Хмельницький, Майдан Незалежності,1, к. 333.

Суддя Ю.П. Олійник

Віддрук 10 прим.:

1 -до справи,

2 -3 позивачу ( м.Дунаївці, вул. Леніна,13 та м.Дунаївці, вул. Красинських,13-Б) рек. з вр.,

4 - 5- відповідачу ТОВ "ОСОБА_1 арматурний завод" м. Запоріжжя ( вул.Доківська,3) та м.Запоріжжя ( а/с 411) рек. з вр.,

6 - відповідачу ВАТ "Чернівцісільмаш" м. Чернівці ( вул.Зелена,5) рек. з вр.,

7 - відповідачу ОСОБА_1 міській раді м. Дунаївці (вул.Гагаріна,16) рек. з вр.,

8 - третій особі Підприємству з іноземними інвестиціями ТОВ "Інтертехнологія" ( м. Київ, вул.Воровського,34Г ) рек. з вр.,

9 - третій особі - ПАТ В«Банк В«Фінанси та КредитВ»в особі філії В«Запорізьке РУВ» ( м.Київ, вул. Артема,60) рек. з вр.,

10 -третій особі ЗАТ В«ПорцелакінвестВ» (м. Київ, вул. Сім'ї Сосніних, 3) рек. з вр.,

Дата ухвалення рішення27.01.2015
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49729392
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/19/2075

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Олійник Ю.П.

Ухвала від 25.05.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Олійник Ю.П.

Постанова від 02.06.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 23.03.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 23.03.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 10.03.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 10.03.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 31.03.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 23.02.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Саврій В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні