Ухвала
від 15.06.2010 по справі 17/19/225
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"15" червня 2010 р.Справа № 17/19/225

За позовом Регіонального відділення Фонду Державного майна по Хмельницькій області м. Хмельницький

до Відкритого акціонерного товариства В«Клембівський цукровий заводВ» с.Клубівка Ізяславського району

до Відділу державної виконавчої служби Ізяславського районного управління юстиції м. Ізяслав

до Товариства з обмеженою відповідальністю В«Центр інвестиційних технологійВ» м. Бровари Київської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю В«М.ТрансВ» м.Хмельницький

за участю третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_1 банк „Національні інвестиціїВ» м. Київ

про визнання недійсним договору від 16.09.2002р. укладеного між ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» та ТзОВ „М.ТрансВ» в частині купівлі-продажу будівлі гуртожитку, що не підлягає приватизації

про визнання за державою право власності на приміщення гуртожитку, який під час приватизації не ввійшов до статутного фонду ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» і виключити з переліку описаного й арештованого майна вказаний гуртожиток

про визнання недійсним акту прилюдних торгів від 08.07.2003р.

про визнання недійсним свідоцтва про право власності ТзОВ „Центр інвестиційних технологійВ» від 09.07.2003р. в частині права власності на удівлю гуртожитку

про повернення у державну власність будівлю гуртожитку

Суддя В.В. Димбовський

Представники сторін:

позивача: ОСОБА_2 -за довіреністю №1719 від 20.10.2008р.

відповідачі: не з'явилися

Суть спору: Позивач звернувся з позовом до суду про визнання недійсним договору від 16.09.2002р., укладеного між ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» та ТОВ „М.ТрансВ» в частині купівлі-продажу будівлі гуртожитку, що не підлягає приватизації; про визнання за державою право власності на приміщення гуртожитку, який під час приватизації не ввійшов до статутного фонду ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» і виключити з переліку описаного й арештованого майна вказаний гуртожиток; про визнання недійсним акту прилюдних торгів від 08.07.2003р.; про визнання недійсним свідоцтва про право власності ТОВ „Центр інвестиційних технологійВ» від 09.07.2003р. в частині права власності на будівлю гуртожитку; про повернення у державну власність будівлю гуртожитку.

В судовому засіданні повноважним представником позивача на розгляд суду подана заява про уточнення позовних вимог, відповідно до якої позивач просить суд визнати недійсним договір від 16.09.2002р., укладений між ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» та ТОВ „М.ТрансВ» в частині купівлі-продажу будівлі гуртожитку, що не підлягає приватизації; визнати за державою право власності на приміщення гуртожитку, який під час приватизації не ввійшов до статутного капіталу ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» .

Заява про уточнення позовних вимог відповідає вимогами ГПК України та судом приймається.

Відповідач - відділ державної виконавчої служби Ізяславського районного управління юстиції м. Ізяслав - надіслав на розгляд суду заперечення на позовну заяву та просить суд здійснювати розгляд справи за відсутності представника ВДВС. Відповідно до заперечення зазначив, що перешкод стосовно визнання за державою права власності на приміщення гуртожитку ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» ВДВС Ізяславського районного управління юстиції не створює. Повідомив, що починаючи з 2003р. до відділу ДВС Ізяславського РУЮ періодично надходив виконавчий напис нотаріуса №236 від 12.02.2003 р., виданий приватним нотаріусом Ізяславського нотаріального округу ОСОБА_3 про звернення стягнення на цілісний майновий комплекс ВАТ „Клембівський цукровий завод" (с. Клубівка, вул. Заводська, 1, Ізяславського району Хмельницької області), який був заставлений ТОВ „М-Транс" (м. Хмельницький, вул. Вінницьке шосе, 6) за договором застави нерухомого майна на загальну суму 2 498 717,04 грн. на користь АБ „Національні інвестиціїВ» та кожного разу після проведення всіх передбачених Законом примусових дій на підставі п. 5 ст. 40 Закону України „Про виконавче провадженняВ» повертався стягувачу. Також повідомив, що за час перебування вищевказаного виконавчого документа на контролі у відділі ДВС державним виконавцем було проведено всі передбачені Законом України „Про виконавче провадженняВ» примусові виконавчі дії, в тому числі опис та арешт майна боржника, а саме: ЦМК ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» . Зазначив, що в перелік описаного та арештованого майна, згідно актів опису й арешту майна боржника, приміщення гуртожитку ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» не входило. При закінченні виконавчого провадження 15.12.2009 року стосовно виконання виконавчого напису нотapiyca №236 арешт з майна боржника - ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» було знято. Вказує, що станом на 20.04.2010 року на контролі у ВДВС Ізяславського РУЮ відсутні виконавчі документи стосовно боржників ТОВ „М.ТрансВ» та ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» . Під арештом та забороною дане майно не перебуває.

Відповідачі ВАТ В«Клембівський цукровий заводВ» с. Клубівка Ізяславського району, ТОВ В«Центр інвестиційних технологійВ» м. Бровари Київської області, ТОВ „М.ТрансВ» м. Хмельницький повноважних представників для участі в судовому засіданні не направили, про наявність поважних причин нез'явлення в судове засідання не повідомили, відзив на позов з документальним обґрунтуванням своїх доводів суду не надали.

Необхідно зазначити, що надіслані відповідачам - Товариству з обмеженою відповідальністю В«Центр інвестиційних технологійВ» м. Бровари Київської області та Товариству з обмеженою відповідальністю В«М.ТрансВ» м. Хмельницький - ухвали суду від 30.03.2010р., від 23.04.2010р., від 12.05.2010р. не вручені та повернуті до суду у зв'язку з тим, що адресат за даною адресою не знаходиться.

З метою з'ясування питання щодо місцезнаходження ТОВ В«Центр інвестиційних технологійВ» м. Бровари Київської області та ТОВ „М.ТрансВ» м. Хмельницький, ухвалою суду від 12.05.2010р. було зобов'язано державного реєстратора виконавчого комітету Хмельницької міської ради надати до дня розгляду справи відомості щодо місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю В«М.ТрансВ» м. Хмельницький, а також зобов'язано державного реєстратора виконавчого комітету Броварської міської ради надати до дня розгляду справи відомості щодо місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю В«Центр інвестиційних технологійВ» м. Бровари Київської області.

25.05.2010р. на адресу суду державний реєстратор виконавчого комітету Хмельницької міської ради надіслав витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців станом на 21.05.2010р., з якого вбачається, що місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю В«М.ТрансВ» є АДРЕСА_1.

31.05.2010р. на адресу суду державний реєстратор виконавчого комітету Броварської міської ради Київської області надіслав витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців станом на 25.05.2010р., з якого вбачається, що місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю В«Центр інвестиційних технологійВ» є Київська область, м. Бровари, бульвар Незалежності, буд. 14.

Ухвалою суду від 12.05.2010р. залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_1 банк „Національні інвестиціїВ» м. Київ, який зобов'язано надати суду довідку органу державної статистики про включення до Єдиного державного реєстру, письмову позицію з приводу заявлених позовних вимог.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів повноважного представника для участі в судовому засіданні не направила, вимоги ухвали суду від 12.05.2010р. не виконала.

З огляду на викладене вище, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, необхідність витребування додаткових доказів по справі, враховуючи неявку представників відповідачів та третьої особи в судове засідання, для забезпечення дотримання принципу рівності та змагальності сторін процесу, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти на іншу дату, відповідачів необхідно зобов'язати подати в судове засідання письмовий відзив на позов з документальним обгрунтуванням своїх доводів, третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_1 банк „Національні інвестиціїВ» м. Київ необхідно вдруге зобов'язати надати суду довідку органу державної статистики про включення до Єдиного державного реєстру, письмову позицію з приводу заявлених позовних вимог.

Крім того, з метою підтвердження відомостей про місцезнаходження ТОВ „М.ТрансВ» м. Хмельницький, суд вважає за необхідне зобов'язати Головне управління статистики по Хмельницькій області подати до дня розгляду справи відомості про місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю В«М.ТрансВ» (код ЄДРПОУ 31918779).

Керуючись ст. ст. 4-2, 4-3, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи №17/19/225 відкласти на 11 год. 00 хв. 07 липня 2010 року.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1, каб. №318.

Зобов'язати відповідачів подати в судове засідання письмовий відзив на позов з документальним обгрунтуванням своїх доводів.

Вдруге зобов'язати третю особу , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів ОСОБА_1 банк „Національні інвестиціїВ» м. Київ надати суду довідку органу державної статистики про включення до Єдиного державного реєстру, письмову позицію з приводу заявлених позовних вимог.

Зобов'язати Головне управління статистики по Хмельницькій області подати до дня розгляду справи відомості про місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю В«М.ТрансВ» (код ЄДРПОУ 31918779).

Визнати явку повноважних представників сторін та третьої особи в судове засідання обов'язковою.

Суддя В.В. Димбовський

Віддруковано 8 примірників:

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу - ВАТ „Клембівський цукровий заводВ» с. Клубівка, Ізяславський район, вул. Заводська, 1,

4 - відповідачу - ВДВС Ізяславського рай управління юстиції, м. Ізяслав, вул. Грушевського, 28,

5 - відповідачу - ТОВ „Центр інвестиційних технологійВ» на адресу м. Бровари, бульвар Незалежності, 14;

6 - відповідачу - ТОВ „М.ТрансВ» на адресу АДРЕСА_1;

7 - третій особі -ОСОБА_1 банк „Національні інвестиціїВ» м. Київ, вул. Володимирська, 54,

8 -Головному управлінню статистики по Хмельницькій області.

Дата ухвалення рішення15.06.2010
Оприлюднено11.09.2015
Номер документу49792837
СудочинствоГосподарське
Сутьповернення у державну власність будівлю гуртожитку

Судовий реєстр по справі —17/19/225

Ухвала від 30.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Рішення від 22.07.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 15.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 23.04.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

Ухвала від 12.05.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Димбовський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні