Ухвала
від 02.09.2015 по справі 4/269
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022, м. Харків, проспект Леніна, б.5, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

02 вересня 2015 року Справа № 4/269

Суддя господарського суду Луганської області Старкова Г.М., розглянувши заяву Рубіжанського міського центру зайнятості , Луганська область, м. Рубіжне, вул. Будівельників, 34, про відновлення втраченої справи та видачі дублікату наказу та про поновлення пропущеного строку для пред'явлення його до виконання по справі № 4/269

за позовом Антрацитівського міськрайцентру зайнятості, м. Антрацит Луганської області

до Антрацитівсього міського комунального підприємства "Теплокомуенерго" м. Антрацит Луганської області

про стягнення 73411 грн. 68 коп.

Орган виконання рішення - відділ державної виконавчої служби Антрацитівського міськрайонного управління юстиції м. Старобільськ Луганської області

Без виклику представників сторін.

В С Т А Н О В И В :

Господарським судом Луганської області розглядалася справа № 4/269 за позовом Антрцитівського міськрайцентру зайнятості до Антрацитівсього міського комунального підприємства "Теплокомуенерго" про стягнення 73411 грн. 68 коп.

Рішенням господарського суду Луганської області від 12.07.2005 у справі № 4/269 позовні вимоги Антрацитівського міськрайцентру зайнятості задоволено повністю, стягнуто з Антрацитівського міського комунального підприємства "Теплокомуненерго" на користь Антрацитівського міськрайцентру зайнятості недоїмку у сумі 58857грн. 40 коп., пеню у сумі 14554 грн. 28 коп., в дохід Державного бюджету України держмито у сумі 734 грн. 12 коп., витрати на інформаційне - технічне забезпечення судового процесу у сумі 118, грн. 00 коп.

На виконання зазначеного рішення господарським судом Луганської області позивачу було видано судовий наказ № 4/269 від 28 липня 2005 року.

Відділ державної виконавчої служби Антрацитівського міськрайонного управління юстиції постановою від 18 серпня 2005 року, відкрив виконавче провадження щодо примусового виконання зазначеного рішення.

Рубіжанський міський центр зайнятості звернувся до господарського суду із заявою № 11/06-1399 від 25 серпня 2015 року про відновлення втраченої справи та видачі дублікату наказу та про поновлення пропущеного строку для пред'явлення його до виконання по справі № 4/269.

Вказане звернення обґрунтовано тим, що відповідно до наказу № 54 від 15.04.2015, Рубіжанський міський центр зайнятості є правонаступником Антрацитівського міськрайонного центру зайнятості.

Разом з цим, Рубіжанський міський центр зайнятості надав лист № 37 від 16.06.2015, за підписом виконуючого обов'язки начальника ВДВС Антрацитівського МРУЮ Булавинець Н.М., про втрату виконавчого провадження № 1196507.

Тобто з матеріалів справи та викладених вище фактичних обставин вбачається, що оригінал наказу № 4/269 від 28.07.2005, виданого господарським судом Луганської області був наданий до виконання до відділу державної виконавчої служби Антрацитівського міськрайонного управління юстиції згідно Закону України "Про виконавче провадження".

Проте, зазначене виконавче провадження залишилось на території, зокрема

м. Антрацит Луганської області, де здійснюється проведення антитерористичної операції.

Розглянувши подану заяву, суд відповідно до ст. 119 ГПК України, вважає за необхідне призначити її до розгляду в судовому засіданні.

У зв'язку з проведенням антитерористичної операції відповідно до Указу Президента України від 14.04.2014 № 405/2014 "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження цілісності України, справа № 4/269 за позовом Антрацитівського міськрайцентру зайнятості до Антрацитівсього міського комунального підприємства "Теплокомуенерго", вважається втраченою, що підтверджується довідкою господарського суду Луганської області № 412 від 02.09.2015.

Відповідно до пункту 7.2 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" (з змінами і доповненнями, внесеними постановою пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.2014 № 2) роз'яснено, що втрачена (у тому числі частково, - наприклад, окремі томи) справа може бути відновлена за заявою особи (осіб), що була учасником відповідного судового процесу і звернулася до того місцевого господарського суду, який розглянув справу по суті або припинив провадження в ній чи залишив позов без розгляду, а також зазначеним господарським судом з своєї ініціативи.

Відновлення втраченої справи здійснюється місцевим господарським судом, незалежно від того, на якій стадії розгляду (в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанцій) вона перебувала.

У разі якщо за змістом поданої до суду заяви або скарги для її розгляду достатньо лише деяких матеріалів справи, то втрачена справа може відновлюватися тільки в частині, необхідній для такого розгляду, а не повністю.

Згідно із пунктом 7.9 вказаної постанови за результатами розгляду заяви про відновлення справи господарський суд виносить ухвалу про відновлення втраченої справи повністю або в певній частині.

З огляду на вказане господарський суд вважає, що для розгляду заяви позивача про видачу дубліката наказу необхідним і достатнім є відновлення справи № 4/269 в такій частині:

- ухвала про порушення провадження у справі № 4/269 від 18 травня 2005 року;

- рішення господарського суду Луганської області у справі № 4/296 від 12 липня 2005 року;

Приймаючи до уваги вказане, справа № 4/269 підлягає відновленню у наведеній частині з ініціативи господарського суду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 86, 119, 120 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Відновити втрачену справу № 4/269 в такій частині:

- ухвала про порушення провадження у справі від 18 травня 2005 року;

- рішення господарського суду Луганської області від 12 липня 2005 року.

2. Розгляд заяви призначити на 14 вересня 2015 року о 12 годині 00 хвилин.

3. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, пр. Леніна, 5, каб. № 214 /суддя Старкова Г.М./.

4. Зобов'язати Рубіжанський міський центр зайнятості надати:

- оригінал листа відділу державної виконавчої служби Антрацитівського міськрайонного управління юстиції № 37 від 16 червня 2015 року про втрату матеріалів виконавчого провадження № 1196507 для огляду в судовому засіданні;

- акт прийому передачі заборгованості від Антрацитівського міськрайценру зайнятості;

- докази заміни первісного стягувача Антрацитівського міськрайонного центру зайнятості на Рубіжанський міський центр зайнятості, в установленому законом порядку;

- докази правоноступництва вимог Антроцитівського міськрайонного центру зайнятості за наказом № 54 від 15.04.2015;

- за наявності докази добровільного виконання наказу;

5 .Зобов'язати Антрацитівський міськрайцентр зайнятості надати:

- пояснення на заяву Рубіжанського міського центру зайнятості про видачу дублікату наказу та поновлення пропущеного строку для пред'явлення його до виконання, при наявності заперечень - документальне підтвердження;

- за наявності докази добровільного виконання наказу.

6. Зобов'язати Антрацитівське міське комунальне підприємство "Теплокомуенерго" надати:

- пояснення на заяву Рубіжанського міського центру зайнятості про видачу дублікату наказу та поновлення пропущеного строку для пред'явлення його до виконання, при наявності заперечень - документальне підтвердження;

- докази передачі зоборгованості до Рубіжанського міського центру зайнятості

за наказом № 54 від 15.04.2015;

- за наявності докази добровільного виконання наказу;

7. Зобов'язати відділ Державної виконавчої служби Антрацитівського міськрайонного управління юстиції надати:

- відомості щодо виконання наказу господарського суду Луганської області від 28.07.2005 по справі № 4/269 (належним чином посвідчені копії матеріалів виконавчого провадження);

8. Зобов'язати Реєстраційну службу Лисичанського міського управління юстиції надати:

- відомості про реєстраційні дані Антрацитівського міськрайонного центру зайнятості, 94611, м. Антрацит Луганської області, вул. Калініна, 15 (код 25992095 ) та всі зміни цих даних, а також первинні документи, на підставі яких вносилися державним реєстратором зміни (належним чином посвідчені копії статуту, всіх змін до нього, рішення загальних зборів акціонерів товариства).

Явка у судове засідання повноважних та компетентних представників учасників процесу - на їх розсуд.

Не з'явлення повноважних та компетентних представників учасників процесу у судове засідання Господарського суду Луганської області не перешкоджає розгляду заяви по суті.

Суд доводить до відома учасників судового процесу , що вони мають право отримувати процесуальні документи в електронному вигляді відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 31.05.2013 № 72 "Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу".

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Суддя Г.М. Старкова

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення02.09.2015
Оприлюднено14.09.2015
Номер документу49969594
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/269

Судовий наказ від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Постанова від 09.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Полянський А.Г.

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Полянський А.Г.

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Полянський А.Г.

Ухвала від 30.10.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Остапенко М.І.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Старкова Г.М.

Ухвала від 06.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вовк П.В.

Судовий наказ від 09.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.Ю. Гринько

Постанова від 13.08.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Величко Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні