Ухвала
від 12.04.2011 по справі 6/18-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

12.04.11 р. № 6/18-63

Господарський суд Донецької області у складі головуючого судді Подколзіної Л.Д.

розглянув матеріали позовної заяви за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „Харківська компанія „Центренергокомплекс» м.Харків

до відповідача ОСОБА_1 підприємницької діяльності -фізичної особи ОСОБА_2 м.Донецьк

про стягнення 11 815грн. 41коп.

за участю

представників сторін:

від позивача -

від відповідача -

Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю „Харківська компанія „Центренергокомплекс» м.Харків, звернувся до господарського суду з позовом про стягнення з ОСОБА_1 підприємницької діяльності -фізичної особи ОСОБА_2 м.Донецьк сплаченої суми за поставлений неякісний товар у розмірі 9 846грн. 18коп., штрафу у розмірі 20% від вартості неякісних товарів, що складає 1 969грн. 23коп. (Усього 11 815грн. 41коп.)

Розглянувши матеріали позовної заяви б/н,б/д Товариства з обмеженою відповідальністю „Харківська компанія „Центренергокомплекс» м.Харків, які надійшли до суду 11.04.2011р., судом встановлено наступне:

Позовна заява підписана директором Товариства з обмеженою відповідальністю „Харківська компанія „Центренергокомплекс» -ОСОБА_3.

Згідно ч. 1 ст. 54 ГПК України позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником, прокурором чи його заступником, громадянином -суб'єктом підприємницької діяльності або його представником.

Частиною 3 статті 57 ГПК України передбачено, що до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

У статті 28 ГПК України зазначається, що справи юридичних осіб у господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та установчими документами, через свого представника. Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їх посадове становище. Представниками юридичних осіб можуть бути також інші особи, повноваження яких підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації.

Крім того, статтею 4-1 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарські суди вирішують господарські спори в порядку позовного провадження.

Згідно ст. 21 Господарського процесуального кодексу України сторонами в господарському процесі є позивач та відповідач.

Відповідно до ст. 54 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я, по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін; їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб); ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або індивідуальні ідентифікаційні номери за їх наявності (для фізичних осіб -платників податків); документи, що підтверджують за громадянином статус суб'єкта підприємницької діяльності.

Позивач в позовній заяві вказує тільки прізвище, ім'я та по батькові відповідача, але не зазначає ідентифікаційний номер відповідача, що не є повними даними про вказану фізичну особу. Також до позовної заяви не додано документів, що підтверджують за ОСОБА_2 статус суб'єкта підприємницької діяльності.

На підставі викладеного суд вважає, що позивач не виконав вимог ст. 54 ГПК України, а саме не зазначив у позовній заяві ідентифікаційний номер відповідача, не додав до позову документів, що підтверджують за відповідачем статус суб'єкта підприємницької діяльності.

Також позивачем не дотримано вимог ч.2 ст.36 Господарського процесуального кодексу України, а саме: письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Як вбачається з позовної заяви копії документів, які були додані у якості додатків не завірені належним чином.

Оцінивши представлені в суд позивачем документи, керуючись ч.2 ст.36, ст.ст.54; 63 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

Повернути позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Харківська компанія „Центренергокомплекс» м.Харків до ОСОБА_1 підприємницької діяльності -фізичної особи ОСОБА_2 м.Донецьк про стягнення 11 815грн. 41коп. без розгляду.

Додаток: позовна заява на 37арк. у т.ч.: фіскальний чек, платіжне доручення №108 від 01.04.2011р. про сплату державного мита у сумі 125грн., платіжне доручення №107 від 01.04.2011р. про сплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу у сумі 236грн., конверт.

Суддя Подколзіна Л.Д.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення12.04.2011
Оприлюднено12.01.2016
Номер документу50093142
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/18-63

Ухвала від 12.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Подколзіна Л.Д.

Ухвала від 30.04.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Радіонова О.О.

Ухвала від 26.06.2008

Господарське

Господарський суд Донецької області

Подколзіна Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні