Постанова
від 10.11.2011 по справі 4-441/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10.11.2011

Справа №4-441/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 листопада 2011 року суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Озерянська Ж.М., розглянувши подання старшого слідчого прокуратури Дніпропетровського району Дніпропетровської області ОСОБА_1В про проведення виїмки, -

В С Т А Н О В И В:

10.11.2011 року до Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області надійшло подання старшого слідчого прокуратури Дніпропетровського району Дніпропетровської області ОСОБА_1В про проведення виїмки в приміщенні ПуАТ В«СЕБ БанкВ» (МФО 300175) по рахунку № 26006000109625, який належить ТОВ В«ПРОМАГРОХІМ-В» (код ЄДРПОУ 36725724), документів, які містять банківську таємницю, а саме: - юридичної справи, в тому числі уставних та реєстраційних документів, заяв на відкриття /закриття/ рахунків, карток з зразками підписів та відбитками печаток, договорів на розрахунково-касове обслуговування, договорів на обслуговування в системі В«Клієнт-БанкВ» , актів прийому-передачі програмного продукту та пластикових карток, копій документів засновників, службових осіб та уповноважених осіб підприємства, довіреностей на право управління рахунком /рахунками/ та розпорядження грошовими коштами, які знаходиться на ньому /на них/ /при відсутності оригіналів, завірених належним чином копій документів/;

- роздруківки реєстру електронних платіжних документів про рух грошових коштів та платіжних документів по вищевказаним рахункам із зазначенням дати надходження /перерахування/, МФО, номера рахунку, номера платіжного документу, назву підприємства /контрагента/, коду ЄДРПОУ, суми, призначення платежу (на магнітному та паперовому носіях);

- документів, які стали підставами для видачі готівкових грошових коштів з вищевказаного рахунку /рахунків/ /чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів, векселів.

У поданні зазначено, що що в провадженні службові особи TOB В«ПБК В«ЛораВ» (код за ЄДРПОУ 35728436), склали та надали до Дніпропетровської МДПІ декларації з податку на додану вартість з Додатком № 5 В«Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентівВ»за період квітня-жовтня 2010 року, в яких не відобразили операції отримання за чеками готівкових грошових коштів з рахунку на закупівлю сільськогосподарської продукції та будматеріалів в сумі 868 864,00 грн. Таким чином, службові особи TOB В«ПБК В«ЛораВ» , зловживаючи службовим становищем, умисно, з корисливих мотивів, використовуючи службове становище, внесли до офіційних документів, а саме: декларацій з податку на додану вартість, додатку № 5 В«Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентівВ»за період квітня-жовтня 2010 року завідомо неправдиві відомості, не відобразивши операції отримання за чеками готівкових грошових коштів з рахунку на закупівлю сільськогосподарської продукції та будматеріалів в сумі 868864,00 грн., в тому числі НДС в сумі 144810,67 грн., що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до державного бюджету податку на додану вартість на суму 144810,67 грн., що більше ніж в 250 разів перевищує неоподаткований податком мінімум доходів громадян на момент скоєння.

02.08.2011 року прокурором Дніпропетровського району старшим радником юстиції ОСОБА_2 порушено кримінальну справу № 4119031, за фактом зловживання службовим становищем, службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, службовими особами TOB В«ПБК В«ЛораВ» , за ознаками складів злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч. 2 ст. 366 КК України.

Крім того, в ході проведення досудового слідства оперативними заходами встановлена схема руху грошових коштів між юридичними та фізичними особами, яка дозволяла незаконно, використовуючи завідомо підроблені документи, переводити безготівкові кошти у готівку з подальшою легалізацією грошових коштів, одержаних злочинним шляхом та використанням їх у фінансово-господарській діяльності підконтрольних підприємств. В результаті проведення вказаної незаконної діяльності, нанесено шкоду державному бюджету у вигляді недоотримання податку на додану вартість та податку на прибуток.

Єдиною посадовою особою ТОВ ПБК В«ЛораВ»є ОСОБА_3, який і подає декларації з податку на прибуток та декларації з податку додану вартість до ДПІ.

Також, встановлено, що ОСОБА_3 є:

- засновником: ТОВ В« -Аграрні інвестиції-В» ; ТОВ В«ДП УКС Центр високих технологій-В» ; ТОВ В«Укррос-експорт трейдінгВ» ; ТОВ В«ПЗММВ» ; ПП В«Техно-ВекртВ» ; ТОВ В«Мегаінвест.БудВ» ; ТОВ В«ЛабрізВ» ;

- директором: ТОВ В«Аграрні інвестиції-В» ; ТОВ В«Зернопромінвест-В» , ТОВ В«Дніпроагроінвест-В» , ТОВ В«Дніпромегапром-В» ; ТОВ В«Мегатехносервіс-В» ; ТОВ В«Дніпроферрумторг-В» ; ТОВ В«Дніпрозернотрейд-В» ; ТОВ В«ДП УКС Центр високих технологій-В» ; ТОВ В«АлвісВ» ; ТОВ НВО В«ЕнергіяВ» ; ТОВ В«ДніпроторгінвестВ» ; ТОВ В«Укррос-експорт трейдінгВ» ; ТОВ В«ЗемградВ» ; ТОВ В«ПЗММВ» ; ПП В«Техно-ВекртВ» ; ТОВ В«Мегаінвест.БудВ» ; ТОВ В«ЛабрізВ» ; ТОВ ВКФ В«ГалаВ» ; ТОВ В«МеркурійВ» ;

- бухгалтером: ТОВ В«Аграрні інвестиції-В» ; ТОВ В«Дніпромегапром-В» ; ТОВ В«Мегатехносервіс-В» ; ТОВ В«Дніпроферрумторг-В» ; ТОВ В«ДП УКС Центр високих технологій-В» ; ТОВ НВО В«ЕнергіяВ» ; ТОВ В«ДніпроторгінвестВ» ; ТОВ В«АФ КонсільєріВ» ; ТОВ В«Укррос-експорт трейдінгВ» ; ТОВ В«ЗемградВ» ; ПП В«Техно-ВекртВ» ; ТОВ В«Мегаінвест.БудВ» .

Відповідно до ст.178 КПК України виїмка проводиться у випадках, коли є точні дані, що предмети чи документи, які мають значення для справи, знаходяться в певної особи чи в певному місці. Виїмка матеріальних носіїв секретної інформації та/або документів, що містять банківську таємницю, проводиться тільки за вмотивованою постановою судді і в порядку, погодженому з керівником відповідної установи.

Як вбачається з подання слідчого, кримінальна справа порушена у відношенні службових осіб ТОВ В«ПБК»«ЛораВ» , але слідчий у поданні просить провести виїмку по рахунку підприємства ТОВ В«ПРОМАГРОХІМ-В» (код ЄДРПОУ 36725724), у той час як у матеріалах подання відсутні відомості про порушення кримінальної справи у відношенні посадових осіб ТОВ В«ПРОМАГРОХІМ-В» (код ЄДРПОУ 36725724), доказів виконання ОСОБА_3 розпорядчо–господарських функцій керівника ТОВ В«ПРОМАГРОХІМ-В» (код ЄДРПОУ 36725724) суду не надано, що саме по собі виключає можливість проведення виїмки даного підприємства, право на які захищається ст. 41 Конституції України.

За таких обставин, проведення виїмки може потягнути необґрунтоване порушення законних прав та інтересів громадян України та інших осіб.

Питання відносно розкриття банківської таємниці залишається без розгляду, оскільки вирішується за правилами цивільного судочинства (згідно гл.12 розд.4 ЦПК), керуючись ст. 178 КПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Подання старшого слідчого прокуратури Дніпропетровського району Дніпропетровської області ОСОБА_1В про проведення виїмки в приміщенні ПуАТ В«СЕБ БанкВ» (МФО 300175) по рахунку № 26006000109625, який належить ТОВ В«ПРОМАГРОХІМ-В» (код ЄДРПОУ 36725724), - залишити без задоволення.

Постанова суду може бути оскаржена на протязі трьох діб з дня винесення постанови до апеляційного суду Дніпропетровської області.

Суддя Озерянська Ж.М.

Дата ухвалення рішення10.11.2011
Оприлюднено17.09.2015
Номер документу50220779
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-441/11

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 30.08.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Постанова від 10.06.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Почупайло А. В.

Постанова від 02.06.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Котьо І. В.

Постанова від 24.11.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Кічинська О. Ф.

Постанова від 05.08.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Постанова від 02.03.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Орленко В. В.

Постанова від 05.04.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Постанова від 15.12.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Федюшин М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні