Постанова
від 14.09.2015 по справі 806/3922/15
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2015 року Житомир справа № 806/3922/15

категорія 10.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Попової О. Г.,

розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Червоноармійському районі Житомирської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Україна" про стягнення 4664,26 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в Червоноармійському районі Житомирської області звернулось до суду з вказаним позовом. При цьому, посилаючись на частину 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, Інструкцію про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, просило стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Україна" заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за квітень - липень 2015 року у розмірі 4664,26 грн.

Представник позивача позов підтримав в повному обсязі та не заперечив щодо розгляд у справи в порядку письмового провадження.

Представник відповідача до суду не прибув, хоча про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином у відповідності до ч. 11 ст. 35 КАС України.

Суд вважає за можливе розглянути справу у письмовому провадженні, відповідно до частини 6 статті 128 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Встановлено, що Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Україна" перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Червоноармійському районі Житомирської області.

Відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” від 09 липня 2003 року № 1058-IV із змінами і доповненнями та підпункту 6.1 пункту 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за № 64/8663 із змінами і доповненнями, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, зазначену в повідомленні, до Пенсійного фонду підприємства, згідно з пунктом 6.8 Інструкції, вносять щомісяця до 25-го числа.

Фактичні витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій працівникам підприємства підтверджуються матеріалами справи.

Судом встановлено, що у порушення вказаних правових норм Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Україна" за квітень - липень 2015 року не відшкодувало фактичні витрати на виплату та доставку пільгової пенсії, призначеної працівникам підприємства у загальній сумі 4664,26 грн. Зазначена сума боргу підтверджується розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” та пункту "ж" статті 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення”.

Так, відповідач отримав розрахунки Управління Пенсійного фонду України в Червоноармійському районі Житомирської області фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, які з моменту отримання є узгодженим та обов'язковим для виконання, оскільки відповідач їх не оскаржив, тому вони є обов'язковим для виконання, тобто, підлягають сплаті.

За таких обставин, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 128, 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Україна" (ЄДРПОУ 03744445) на користь Управління Пенсійного фонду України в Червоноармійському районі Житомирської області (ЄДРПОУ 20405130) заборгованість у сумі 4664 (чотири тисячі шістсот шістдесят чотири) грн. 26 (двадцять шість) коп.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          

Суддя                                                             О.Г. Попова

Дата ухвалення рішення14.09.2015
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50312178
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/3922/15

Ухвала від 26.09.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 10.08.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 14.07.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 29.06.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 24.05.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Постанова від 14.09.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

Ухвала від 28.08.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Попова Оксана Гнатівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні