Постанова
від 29.03.2011 по справі 4-84/11
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 4-84/11

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29.03.2011

суддя Крюківського районного суду м.Кременчука Полтавської області Маханьков О.В.,

при секретарі - Герасименко Л.М.,

за участю прокурора -Лазоренко О.В.,

розглянувши подання старшого слідчого СВ ПМ Кременчуцької ОДПІ у Полтавської області майора податкової міліції Охріменко В.Б. про проведення обшуку у квартирі ОСОБА_3 розташованої за адресою: АДРЕСА_1,-

В С Т А Н О В И В :

До суду звернувся старший слідчий СВ ПМ Кременчуцької ОДПІ у Полтавської області майор податкової міліції Охріменко В.Б. з поданням, де просить надати дозвіл на проведення обшуку у квартирі ОСОБА_3 розташованої за адресою: АДРЕСА_1, з метою виявлення речових доказів по справі та інших предметів, які мають значення для встановлення істини по справі.

Подання у встановленому законом порядку погоджене з прокурором.

Суд, вислухавши слідчого, прокурора, який подання підтримав, вивчивши матеріали кримінальної справи, приходить до висновку, що подання законне і обґрунтоване та підлягає задоволенню з наступних підстав:

Так, судом встановлено, що 29.10.2009 року старшим слідчим СВ СВ ПМ Кременчуцької ОДПІ у Полтавської області капітаном податкової міліції Охріменко В.Б. порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, відносно службових осіб ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод"за фактом умисного ухилення від сплати до державного бюджету України податку на прибуток та додану вартість службовими особами на загальну суму 1 702 924 грн.

Приводом та підставою для порушення кримінальної справи стало результати планової виїзної документальної перевірки за період з 01.04.2008 року по 31.03.2009рік вимог дотримання податкового, валютного та іншого законодавства, за результатами якої складено Акт № 4565/23-209/00446782 від 07.08.2009 р.

Так, досудовим слідством встановлено, що ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод"укладено договори з ПП "Октант"/код ЄДРПОУ 32738415/ № 188/2/08 від 20.09.2008 року та від 31.12.2008 року № 11/2/09, згідно яких ПП "Октант"зобов'язувалось поставити та передати у власність ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод"молоко/сировину/. Відповідно до умов договору доставка молока здійснюється автотранспортом ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод". В свою чергу збір і відвантаження молока ПП "Октант"нібито здійснювалось у населення і з молокоприймальних пунктів розташованих в різних населених пунктах.

В ході перевірки виконання умов договору поставки молока №11/2/09 від 31.12.2008 р. укладеного між ПП "Октант"та ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод"встановлено, що ПП "Октант"фактично не мав відношення до заготівлі та поставки молока на ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод". Заготівлю молоко від населення здійснювали приватні підприємці, які не мали ніяких взаємовідносин із ПП "Октант"в перевіряємий період.

Під час проведення обшуку на ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод"вилучено договірну документацію по взаємовідносинах з ПП "Октант"на поставку молока, податкові накладні та товарно-транспортні накладні від ПП "Октант".

Згідно висновку експерта №41 від 07.02.2011 р. встановлено, що підписи на договорах та податкових накладних ПП "Октант"по взаємовідносинах із ВАТ "Кременчуцький міськмолозавод" з приводу поставки молока виконані не ОСОБА_4, а іншою особою.

В ході проведення досудового слідства встановлено, що фактично заготівлю молока від імені для ПП "Октант"займалися службові особи та працівники ВАТ "Кременчуцький міськмолозавод", у яких на даний час зберігаються документи по взаємовідносинах із ПП "Октант".

Встановлено, що період 2008-2009 років ОСОБА_3 працював ОСОБА_3, на якого було покладено обов'язки забезпечення необхідних об'ємів постачаємо сировини по договірній ціні та мав право підпису на договірних документах із постачальниками молока, організація та контроль роботи працівників сировинного відділу. Договір поставки молока №11/2/09 від 31.12.2008 р. від імені ВАТ "Кременчуцький міськмолокозавод" з ПП "Октант"підписано ОСОБА_3, який був ініціатором його укладення. Під час проведення очної ставки ОСОБА_5 вказала, що ініціатором укладення договору з ПП "Октант"та робочі зв'язки підтримував ОСОБА_3.

Згідно довідки Кременчуцького міжміського бюро технічної інвентаризації № 61/516 від 25.01.2011 р., за громадянином ОСОБА_3 в м. Кременчуку зареєстровано квартиру АДРЕСА_1.

Відповідно до ч.2 ст.30 Конституції України проникнення до житла чи іншого володіння особи, проведення в них обшуку можливе не інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Обшук житла чи іншого володіння особи проводиться за вмотивованою постановою судді, яка виноситься з додержанням порядку, встановленого, зокрема ч.5 ст.177 КПК України.

Згідно ст.177 КПК України обшук проводиться в тих випадках, коли є достатні підстави вважати, що знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини у справі, знаходяться в певному приміщенні або місці чи у якої-небудь особи.

Приймаючи до уваги відомості, отримані в ході проведення дослідчої перевірки, досудового слідства та оперативно-розшукових заходів, суд приходить до висновку, що маються підстави вважати, що у квартирі ОСОБА_3 розташованої за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись документи та інші речі , які свідчать про відношення ОСОБА_3 до вчинення злочину , інші предмети , які мають важливе значення для встановлення істини в справі , а тому подання підлягає задоволенню .

Керуючись ч .2 ст .30 Конституції України , ст . 177 КПК України ,

П О С Т А Н О В И В :

Подання старшого слідчого СВ ПМ Кременчуцької ОДПІ майор податкової міліції Охріменко  В.Б. про проведення обшуку у квартирі ОСОБА_3 розташованої за адресою : АДРЕСА_1 -задовольнити .

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою АДРЕСА_1 , яке належить гр -ну ОСОБА_3 з метою встановлення, вилучення документів і предметів, які мають відношення для встановлення істини по кримінальній справі, а саме :

- фінансово-господарських документів (на паперових та електронних носіях), довіреностей, предметів, печаток та штампів, які можуть свідчить про діяльності ПП "Октант" та відношення до скоєного злочину;

- договірної документації з додатками (контракти, договори, додатки та специфікації до них);

- носіїв інформації, технічних засобів (у тому числі комп'ютерної техніки), яка використовувалася для здійснення злочину;

- чорнових записів та записних книжок в яких міститься інформація щодо незаконної діяльності ПП "Октант";

- чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів, а також засобів доступу до банківських рахунків, які використовувалися в злочинній схемі.

Постанова оскарженню не підлягає .

Суддя : О.В.Маханьков

Дата ухвалення рішення29.03.2011
Оприлюднено21.09.2016
Номер документу50563568
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-84/11

Постанова від 21.09.2011

Кримінальне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих О. О.

Постанова від 28.11.2011

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Постанова від 19.04.2011

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Яценко В. В.

Постанова від 02.03.2011

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Постанова від 30.08.2011

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Жмурко П. Я.

Постанова від 08.06.2011

Кримінальне

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області

Біла Л. М.

Постанова від 15.03.2011

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Постанова від 07.06.2011

Кримінальне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Томашевський В. А.

Постанова від 24.01.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Педенко А. М.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні