Ухвала
від 22.04.2009 по справі 11/3204
КИЇВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ С УД


01033, м. Київ-33, вул. Жилянська , 58-б, МСП 01601 тел . 284-37-31

УХВАЛА

про зупинення провадження

22.04.09 р. № 11/3204

Київський міжобласний ап еляційний господарський суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді Гаврилюк О .М

Суддів:

Секретар судового засіда ння Олійник О.Л.

В судове засідання з' яв ився прокурор Сивець А.М. - посв. від 30.12.2008 року № 224

за участю представників

від позивача: не з' явилися

від відповідача: не з' явилися

розглянувши апеляційну скаргу Лінійного відділення в річковому порту м. Черкаси У правління МВС України в Черк аській області та апеляційне подання Першого заступника прокурора Черкаської област і на рішення господарського суду Черкаської області від 29.10.2007 року

у справі № 11/3204 (суддя До вгань К.І.)

за позовом Товариства з обмеженою ві дповідальністю „Регіональн а компанія збереження та роз витку природних ресурсів”, м . Черкаси

до Лінійного відділення в рі чковому порту м. Черкаси Упра вління МВС України в Черкась кій області, м. Черкаси

про усунення перешкод в корис туванні та розпорядженні май ном

в с т а н о в и в :

До господарського суд у Черкаської області звернул ося Товариство з обмеженою в ідповідальністю „Верхньодн іпровське відділення УМВСТ” з позовом до Лінійного відді лення в річковому порту м. Чер каси Управління МВС України в Черкаській області про вис елення відповідача (18000, м. Черк аси, вул. Портова, 7Б, код ЄДРПОУ 25576451) шляхом звільнення займан их ним приміщень за адресою: м . Черкаси, вул. Портова, 8, познач ених на схематичному плані Т ехнічного паспорту КП „Черка ське ОБТІ” під літ. „Б-І, б, б' , б2”, загальною площею 263,5 кв.м.

Рішенням від 29.10.2007 року госпо дарський суд Черкаської обла сті позов задовольнив повніс тю. Усунув перешкоди позивач у у користуванні нежитловими приміщеннями, що розташован і за адресою м. Черкаси, вул. По ртова, 8 (літ. „Б-І, б, б-І, б-2) загаль ною площею 263,5 кв.м. шляхом вида лення із вказаних приміщень майна лінійного відділення в річковому порту м. Черкаси Уп равління УМВС України в Черк аській області, м. Черкаси, вул . Портова, 7-б, код 25576451.

Не погоджуючись із зазначе ним рішенням Лінійне відділе ння в річковому порту м. Черка си Управління МВС України в Ч еркаській області звернулос я до апеляційного господарсь кого суду з апеляційною скар гою, в якій просить рішення го сподарського суду Черкасько ї області від 29.10.2007 року по спра ві № 11/3204 скасувати повністю та прийняти нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог позивача відмовити повністю .

Також не погоджуючись із за значеним рішенням Перший зас тупник прокурора Черкаської області звернувся до апеляц ійного господарського суду з апеляційним поданням, в яком у просить рішення господарсь кого суду Черкаської області від 29.10.2007 року по справі № 11/3204 ска сувати повністю та прийняти нове рішення, яким відмовити в задоволенні позову.

Ухвалою від 01.12.2008 року Київсь кий міжобласний апеляційний господарський суд здійснив заміну Товариства з обмежено ю відповідальністю „Верхньо дніпровське відділення УМВС Т” його правонаступником Тов ариством з обмеженою відпові дальністю „Регіональна комп анія збереження та розвитку природних ресурсів”.

Прийнята за наслідками роз гляду апеляційних скарги та подання постанова Київськог о міжобласного апеляційного господарського суду від 15.12.2008 р оку була оскаржена до суду ка саційної інстанції.

Постановою Вищого господ арського суду України від 18.03.20 09 року касаційне подання Перш ого заступника прокурора Чер каської області було задовол ено частково, постанову Київ ського міжобласного апеляці йного господарського суду ві д 15.12.2008 року скасовано, а справу передано на до апеляційного суду на новий розгляд.

Ухвалою Київського міжобл асного апеляційного господа рського суду від 30.03.2009 року апел яційна скарга Лінійного відд ілення в річковому порту м. Че ркаси Управління МВС України в Черкаській області та апел яційне подання Першого засту пника прокурора Черкаської о бласті об' єднанні в одне ап еляційне провадження та прий няті до розгляду, проведені п ідготовчі дії та порушене ап еляційне провадження у справ і. Розгляд справи призначено на 22.04.2009 року у судовому засіда нні за участю представників сторін та прокурора.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення прокурора, колегія суддів Ки ївського міжобласного апеля ційного господарського суду виходить із наступних обста вин.

В провадженні господарсь кого суду Черкаської області знаходиться справа № 09-12/1328 за п ервісним позовом першого зас тупника прокурора Черкасько ї області в особі позивача Лі нійного відділення в річково му порту м. Черкаси Управлінн я МВС України в Черкаській об ласті до Відкритого акціонер ного товариства „2-й експедиц ійний загін підводних і гідр отехнічних робіт”, Дочірньог о підприємства „Райагробудс ервіс” Черкаського будівель но-монтажного виробничого ко оперативу „Райагробуд”, Това риства з обмеженою відповіда льністю „Регіональна компан ія збереження та розвитку пр иродних ресурсів”, треті осо би, які не заявляють самостій них вимог на предмет спору, на стороні позивача - Фонд дер жавного майна України про ви знання рішень органів управл іння господарського товарис тва частково недійсним, пере ведення прав та обов' язків покупця за договором, визнан ня недійсними угод та визнан ня права власності на нерухо ме майно та за зустрічним поз овом Товариства з обмеженою відповідальністю „Регіонал ьна компанія збереження та р озвитку природних ресурсів” до Лінійного відділення в рі чковому порту м. Черкаси Упра вління МВС України в Черкась кій області, інтереси держав и в особі якого представляє п рокурор Черкаської області, Відкритого акціонерного тов ариства „2-й експедиційний за гін підводних і гідротехнічн их робіт”, Дочірнього підпри ємства „Райагробудсервіс” Ч еркаського будівельно-монта жного виробничого кооперати ву „Райагробуд” про визнання права власності на нерухоме майно.

Оскільки колегія суддів ді йшла висновку, що результати розгляду справи № 09-12/1328 можуть вплинути на результати виріш ення справи № 11/3204, а ч. 1 ст. 79 ГПК Ук раїни передбачено зупинення провадження у справі в разі н еможливості розгляду даної с прави до вирішення пов' язан ої з нею іншої справи, що розгл ядається іншим судом, то зупи нення провадження у справі д о прийняття остаточного ріше ння по справі № 09-12/1328 сприятиме об' єктивному, всебічному та повному вирішенню спору.

В зв' язку з вищевикладе ним, суд вважає за необхідне з упинити розгляд справи № 11/3204 д о набрання чинності рішенням суду (прийняття іншого остат очного рішення відповідно до ГПК України) по справі № 09-12/1328.

Керуючись ст. 79, 86 ГПК Україн и Київський міжобласний апел яційний господарський суд, -

у х в а л и в :

1. Провадження у справі зу пинити до закінчення розгляд у справи господарського суду Черкаської області № 09-12/1328 за первісним позовом першог о заступника прокурора Черка ської області в особі позива ча Лінійного відділення в рі чковому порту м. Черкаси Упра вління МВС України в Черкась кій області до ВАТ „2-й експеди ційний загін підводних і гід ротехнічних робіт”, ДП „Райа гробудсервіс” Черкаського б удівельно-монтажного виробн ичого кооперативу „Райагроб уд”, ТОВ „Регіональна компан ія збереження та розвитку пр иродних ресурсів”, треті осо би, які не заявляють самостій них вимог на предмет спору, на стороні позивача - Фонд дер жавного майна України про ви знання рішень органів управл іння господарського товарис тва частково недійсним, пере ведення прав та обов' язків покупця за договором, визнан ня недійсними угод та визнан ня права власності на нерухо ме майно і за зустрічним позо вом ТОВ „Регіональна компані я збереження та розвитку при родних ресурсів” до Лінійног о відділення в річковому пор ту м. Черкаси Управління МВС У країни в Черкаській області, інтереси держави в особі яко го представляє прокурор Черк аської області, ВАТ„2-й експед иційний загін підводних і гі дротехнічних робіт”, ДП„Райа гробудсервіс” Черкаського б удівельно-монтажного виробн ичого кооперативу „Райагроб уд” про визнання права власн ості на нерухоме майно.

2. Зобов' язати учасників пр овадження повідомити Київсь кий міжобласний апеляційний господарський суд про прийн яття остаточного судового рі шення по справі № 09-12/1328.

3. Копію цієї ухвали надісла ти учасникам провадження.

Головуючий суддя

Судді:

Дата відправки

Дата ухвалення рішення22.04.2009
Оприлюднено13.01.2011
Номер документу5085881
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод в корис туванні та розпорядженні май ном

Судовий реєстр по справі —11/3204

Судовий наказ від 19.04.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 22.04.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Гаврилюк О.М.

Ухвала від 22.04.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Гаврилюк О.М.

Ухвала від 30.03.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Гаврилюк О.М.

Ухвала від 30.03.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Гаврилюк О.М.

Постанова від 18.03.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

Ухвала від 02.02.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

Постанова від 15.12.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Постанова від 15.12.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Постанова від 18.06.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні