Постанова
від 28.08.2015 по справі 804/5987/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2015 р. Справа № 804/5987/15 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Боженко Наталії Василівни розглянувши у письмовому провадженні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча до Державного реєстратора Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" про визнання протиправними дій, скасування реєстраційного запису, -

ВСТАНОВИВ :

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05 червня 2015 року відкрито провадження за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" до Державного реєстратора Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області, в якому просить суд:

- визнати протиправними дій державного реєстратора Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо реєстрації філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал", код ЄДРПОУ 39575837, адреса: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1;

- скасувати реєстраційний запис державного реєстратора Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, вчинений щодо реєстрації філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал", код ЄДРПОУ 39575837, адреса: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачем здійснено безпідставну реєстрацію філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал", код ЄДРПОУ 39575837, адреса: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1, оскільки даний об'єкт нерухомості належить на праві власності позивачу та не передався третій особі ані у власність, ані у користування. У реєстраційних документах адресу об'єкта, що належить позивачу було зазначено без відповідного на те дозволу.

Ухвалою суду від 18 червня 2015 року судом залучено у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал".

Представник позивача надав до суду клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Представник відповідача та представник третьої особи в судове засідання не з'явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

13.07.2015р. відповідач подав до суду письмові пояснення, вказав, що 30.12.2014р. уповноваженою особою за довіреністю Демиденко С. В. для внесення відомостей про створення відокремленого підрозділу юридичної особи були надані наступні документи: реєстраційна картка Ф№5 від 30.12.2014р., протокол № 33 загальних зборів засновників ТОВ "Інвестобороткапітал" від 29.12.2014р., довіреність від 22.12.2014р.. Розглянувши документи на відповідність вимогам ст.28 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" не виявив підстав для залишення документів без розгляду та до Єдиного державного реєстру була внесена запис про створення відокремленого підрозділу філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал", код ЄДРПОУ 39575837, адреса: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1, в тому числі зазначено, що реєстратор вказував на порушення прав юридичних осіб, на що довірена особа не відреагувала.

Відповідно до ч.4 ст.128 КАС України у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Згідно ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Таким чином, частина 6 статті 128 КАС України, надає суду можливості проводити подальший розгляд справи в порядку письмового провадження.

Суд дослідивши письмові докази наявні у матеріалах справи, встановив наступне.

30 грудня 1996 р. державним реєстратором Виконавчого комітету Маріупольської міської ради Донецької області вчинено реєстраційний запис № 12741070674000679 про державну реєстрацію Публічного акціонерного товариства "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" (код ЄДРПОУ 00191129) за місцезнаходженням юридичної особи: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченка, буд. 1.

Відповідно до витягу про реєстрацію прав власності на нерухоме майно Маріупольського бюро технічної інвентаризації Відкритому акціонерному товариству "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" належить на праві власності нежитлова будівля за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченка, буд. 1 на підставі договору купівлі-продажу № 2985 від 23.06.2004 р. та зареєстроване 27.09.2004 року.

Судом також встановлено, що 30.12.2014р. уповноваженою особою за довіреністю Демиденко С. В. для внесення відомостей про створення відокремленого підрозділу юридичної особи були надані наступні документи: реєстраційна картка Ф№ 5 від 30.12.2014р., протокол №33 загальних зборів засновників ТОВ "Інвестоборот-Капітал" від 29.12.2014р., довіреність від 22.12.2014 р..

Розглянувши документи державний реєстратор Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області вніс запис про створення відокремленого підрозділу філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал", код ЄДРПОУ 39575837, за адресою: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1.

Позивач пов'язує порушення своїх прав з діями державного реєстратора Реєстраційної служби Криворізького МУЮ Дніпропетровської області про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо реєстрації Філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал".

Згідно зі ст. 41 Конституції України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами інтелектуальної, творчої діяльності. Право приватної власності набувається в порядку визначеному законом. Ніхто не може бути позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним. Держава однаково забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності, ніхто не може бути позбавленим права власності ,що є непорушним.

У ст. 41 Конституції України не лише проголошено право кожного володіти, користуватися, розпоряджатися своєю власністю, а й зазначено, що воно набувається у встановленому законом порядку (рішення Конституційного суду України № 3-рп 2002 від 12.02.2002.

Згідно ч. 1, ч. 4 ст. 89 ЦК України, юридична особа підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому законом. Дані державної реєстрації включаються до єдиного державного реєстру, відкритого для загального ознайомлення.

До єдиного державного реєстру вносяться відомості про організаційно-правову форму юридичної особи, її найменування, місцезнаходження, органи управління, філії та представництва, мету установи, а також інші відомості, встановлені законом.

Статтею 93 ЦК України встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Відповідно ч. 1, ч. 5 ст. 95 ЦК України, філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій. Відомості про філії та представництва юридичної особи включаються до єдиного державного реєстру.

Так, відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, регулюються Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003 р. №755-IV (далі - Закон №755-IV).

Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - це автоматизована система збирання, накопичення, захисту, обліку та надання інформації про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до ч. 1 і 2 ст. 4 Закону №755-IV, державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців це - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Порядок проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців включає, зокрема: перевірку комплектності документів, які подаються державному реєстратору, та повноти відомостей, що вказані в реєстраційній картці; перевірку документів, які подаються державному реєстратору, на відсутність підстав для відмови у проведенні державної реєстрації; внесення відомостей про юридичну особу або фізичну особу - підприємця до Єдиного державного реєстру.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону №755-IV, державний реєстратор проводить державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до ст. 8 Закону №755-IV, документи, які відповідно до вимог цього Закону подаються (надсилаються поштовим відправленням або електронним документом) державному реєстратору, повинні бути викладені державною мовою. Реєстраційна картка заповнюється машинодруком або від руки друкованими літерами. Якщо документи надсилаються державному реєстратору поштовим відправленням, справжність підпису заявника на реєстраційній картці (заяві, повідомленні) повинна бути нотаріально засвідчена. Підпис особи, уповноваженої діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), на реєстраційній картці та заяві про втрату (заміну) документів повинен бути засвідчений відповідною посадовою особою в установленому порядку.

Згідно з ч. 1 ст. 17 Закону №755-IV, відомості про юридичну особу або фізичну особу - підприємця включаються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомостей з відповідних реєстраційних карток та відомостей, що надаються юридичними особами державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи згідно із законодавством України. Форми реєстраційних карток затверджуються Міністерством юстиції України.

Згідно з ч. 1 ст. 28 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців", відомості про відокремлені підрозділи юридичної особи залучаються до її реєстраційної справи та включаються до Єдиного державного реєстру.

Частинами 3 і 4 статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" встановлено, що виконавчий орган юридичної особи або уповноважена ним особа зобов'язані подати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи заповнену реєстраційну картку про створення відокремленого підрозділу та рішення органу управління юридичної особи про створення відокремленого підрозділу або повідомлення встановленого зразка про закриття відокремленого підрозділу.

Відповідно до ч. 5 ст. 28 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців", якщо документи для включення до Єдиного державного реєстру відомостей про відокремлені підрозділи юридичної особи подаються особою, уповноваженою виконавчим органом юридичної особи, державному реєстратору додатково пред'являються паспорт громадянина України або паспортний документ іноземця та документ, що засвідчує її повноваження.

Державний реєстратор має право залишити без розгляду документи, які передбачені частиною третьою цієї статті, якщо: документи подані за неналежним місцем проведення реєстраційних дій; реєстраційна картка не відповідає вимогам частин першої, другої та сьомої статті 8 цього Закону. Про залишення документів, які подані для включення до Єдиного державного реєстру відомостей про відокремлені підрозділи юридичної особи, без розгляду виконавчому органу юридичної особи або уповноваженій ним особі не пізніше наступного робочого дня з дати їх надходження державним реєстратором видаються (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) відповідне повідомлення із зазначенням підстав залишення документів без розгляду та документи, що подавалися для включення до Єдиного державного реєстру відомостей про відокремлені підрозділи юридичної особи, відповідно до опису. (ч. 7 -8 ст. 28 Закону).

Тобто, вищенаведеними нормами Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" встановлена чітка процедура внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про відокремлені підрозділи юридичної особи на підставі документів, до переліку якого входить в тому числі і документ, що засвідчує повноваження особи, яка уповноважена виконавчим органом юридичної особи на здійснення таких дій.

Як свідчать матеріали реєстраційної справи, 3012.2014 року представником ТОВ "Інвестобороткапітал" Демиденко С.В. до Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції було подано реєстраційну картку про створення юридичної особи - "Філія №43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" код ЄДРПОУ 39575837 та Рішення органу управління юридичної особи про створення відокремленого підрозділу - Протокол загальних зборів учасників ТОВ "Інвестобороткапітал" від 29.12.2014 р. № 33 та довіреність від 22.12.2014 року на ім'я Демиденко С.В. від ОСОБА_4

Будь - яких інших документів представником ТОВ "Інвестобороткапітал" державному реєстратору надано не було.

Між тим, з Витягу з Єдиного державного реєстру вбачається, що керівником ТОВ "Інвестобороткапітал" є ОСОБА_5.

Згідно протоколу загальних зборів учасників №33 доручили учаснику ТОВ "Інвестобороткапітал" Демиденко С.В. реєстрацію змін у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції, однак реєстраційна картка підписана ОСОБА_6.

Відповідно до ст. 237 Цивільного кодексу України, представництвом є правовідношення, в якому одна сторона (представник) зобов'язана або має право вчинити правочин від імені другої сторони, яку вона представляє. Не є представником особа, яка хоч і діє в чужих інтересах, але від власного імені, а також особа, уповноважена на ведення переговорів щодо можливих у майбутньому правочинів. Представництво виникає на підставі договору, закону, акта органу юридичної особи та з інших підстав, встановлених актами цивільного законодавства.

Статтею 244 Цивільного кодексу України передбачено, що представництво, яке грунтується на договорі, може здійснюватися за довіреністю. Представництво за довіреністю може грунтуватися на акті органу юридичної особи. Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами. Довіреність на вчинення правочину представником може бути надана особою, яку представляють (довірителем), безпосередньо третій особі.

Довіреність від імені юридичної особи видається її органом або іншою особою, уповноваженою на це її установчими документами, визначено в ст. 246 Цивільного кодексу України.

Тобто, відповідно до норм діючого законодавства, повноваження представника юридичної особи, в тому числі і ліквідатора, повинні бути визначені в довіреності, видній у встановленому порядку.

З наведеного свідчить, що при поданні державному реєстратору документів для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення про створення відокремленого підрозділу особою, яка не внесена до Єдиного державного реєстру як особа, яка має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи, в обов'язковому порядку подається, як рішення засновника (учасника) юридичної особи про створення відокремленого підрозділу юридичної особи, так і паспорт заявника і примірник документа, що засвідчує повноваження такого представника.

Надаючи правову оцінку встановленим обставинам справи суд зауважує, що при проведенні реєстраційних дій щодо внесення до Єдиного державного реєстру відомостей про рішення засновників (учасників) про створений відокремлений підрозділ - Філія № 43 "ММК" ТОВ "ІНВЕСТОБОРОТКАПІТАЛ", державним реєстратором безпідставно не було прийнято до уваги той факт, що належного документу, що засвідчує повноваження представника на проведення дій з реєстрації відокремленого структурного підрозділу товариства до Реєстраційної служби подано не було, що унеможливлювало проведення реєстраційних дій.

За таких обставин, суд вважає, що дії державного реєстратора є неправомірними.

Крім того, суд зазначає, що право власності на об'єкт нерухомості, який розташований за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, вул. Левченка, буд. 1 зареєстроване за Відкритим акціонерним товариством "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" (відповідно до Статуту ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" найменування Відкритого акціонерного товариства "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" викладене відповідно до вимог та положень Закону України "Про акціонерні товариства" як Публічне акціонерне товариство "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча"), в тому числі як зазначено позивачем будь-які договори оренди приміщення з ТОВ "Інвестобороткапітал" не укладались, то в даному випадку у ТОВ "Інвестобороткапітал" були відсутні будь-які правові підстави для визначення у реєстраційній картці Ф№5 від 30.12.2014р. та протоколі № 33 загальних зборів ТОВ "Інвестобороткапітал" від 29.12.2014р. адреси Філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" як: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1, а у відповідача були відсутні правові підстави на внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису «Філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал"»; 39575837; 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1».

Судом встановлено, що ТОВ «Інвестобороткапітал» при внесенні відомостей про відокремлені підрозділи юридичної адреси, подав державному реєстратору недостовірні дані, зокрема, відносно місцезнаходження Філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" за адресою: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1.

Між тим, державним реєстратором при розгляді документів, поданих ОСОБА_7 невідповідність відомостей, що містяться в них не була виявлена, не зважаючи на той факт, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців існували такі розбіжності, що свідчить про протиправність внесеного реєстраційного запису.

В силу ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно ч.3 ст.2 КАС України у справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності субєктів владних повноважень адміністративні суди перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони: 1) на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України; 2) з використанням повноваження з метою, з якою це повноваження надано; 3) обґрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії); 4) безсторонньо (неупереджено); 5) добросовісно; 6) розсудливо; 7) з дотриманням принципу рівності перед законом, запобігаючи несправедливій дискримінації; 8) пропорційно, зокрема з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів особи і цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення (дія); 9) з урахуванням права особи на участь у процесі прийняття рішення; 10) своєчасно, тобто протягом розумного строку.

Відповідно до ч. 2 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Згідно частини 1 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати з Державного бюджету України (або відповідного місцевого бюджету, якщо іншою стороною був орган місцевого самоврядування, його посадова чи службова особа).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 4, 7-12, 14, 86, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Публічного акціонерного товариства "Маріупольський комбінат імені Ілліча" до Державного реєстратора Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області, третя особа Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал" про визнання протиправними дій та скасування реєстраційного запису - задовольнити.

Визнати дії державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо реєстрації Філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал"; код ЄДРПОУ 39575837; адреса: 87504, Донецька область, м. Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1 - протиправними.

Скасувати реєстраційний запис державного реєстратора Реєстраційної служби Криворізького міського управління юстиції Дніпропетровської області про внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, вчинених щодо реєстрації Філії № 43 "ММК" Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестобороткапітал"; код ЄДРПОУ 39575837; адреса: 87504, Донецька область, м.Маріуполь, Іллічівський район, вул. Левченко, буд. 1.

Стягнути з Державного бюджету України на користь Публічного акціонерного товариства "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" (код ЄДРПОУ 00191129) судові витрати у розмірі 73 (сімдесят три) гривні 08 коп...

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі складення постанови у повному обсязі, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна, скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

У разі якщо справа розглядалась судом за місцезнаходженням суб'єкта владних повноважень і він не був присутній у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, але його було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо у суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає законної сили відповідно до вимог ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н.В. Боженко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.08.2015
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50945871
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/5987/15

Постанова від 28.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 10.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 02.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 02.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 18.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 18.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 18.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 05.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 05.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 08.05.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні