Ухвала
від 09.09.2011 по справі 2033/2-321/11
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 2-321/11

У Х В А Л А

про скасування заходів забезпечення позову

09.09.2011 року Фрунзенський районний суд міста Харкова у складі:

головуючого судді: Бобко Т.В.

при секретарі: Спиридонової А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника товариства з обмеженою відповідальністю Творчого об'єднання «óмназіяВ» ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Творчого об'єднання «óмназіяВ» про визнання авторського договору неукладеним, заборону порушення авторських прав, та стягнення доходу, отриманого внаслідок порушення авторських прав

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Фрунзенського районного суду міста Харкова знаходилася цивільна справа за зазначеним позовом. Ухвалою суду від 05 серпня 2010 року були вжиті заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти ТОВ ТΠ«óмназіяВ»у межах суми позовних вимог - 2300000 гривень, що знаходяться на банківських рахунках товариства.

Представник відповідача ОСОБА_5 звернувся до суду із заявою, якою просить скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою суду від 05 серпня 2010 року, посилаючись на те, що рішення Фрунзенського районного суду м. Харкова по даній справі було скасоване Апеляційним судом Харківської області.

У судове засідання особи, які беруть участь у справі не з'явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися своєчасно та належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч.5 ст. 154 ЦПК України неявка осіб, що беруть участь у справі не перешкоджає розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову.

Враховуючи, що розгляд справи відбувався у відсутність сторін, відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, перевіривши матеріали справи, вважає заяву представника відповідача такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Рішенням суду від 31 травня 2011 року позовні вимоги по вищевказаній справі були задоволені частково, з відповідача на користь позивачів стягнуто доход, отриманий внаслідок порушення авторського права у розмірі 2300000 гривень, відповідачу заборонено використовувати твір В«Біологія. Підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів (автори ОСОБА_6, ОСОБА_3, ОСОБА_4Г.) у будь-який спосіб.

Рішенням судової колегії судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Харківської області від 11 серпня 2011 року вищезазначене рішення Фрунзенського районного суду м. Харкова було скасовано в частині стягнення з ТОВ ТΠ«óмназіяВ»на користь позивачів доходу, отриманого внаслідок порушення авторського права у розмірі 2300000 гривень, заборони ТОВ ТΠ«óмназіяВ»використовувати твір В«Біологія. Підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів (автори ОСОБА_6, ОСОБА_3, ОСОБА_4Г.) у будь-який спосіб та постановлено нове рішення про відмову у позові.

Відповідно до ч. 6 ст. 154 ЦПК україни, якщо у задоволенні позову було відмовлено, провадження у справі закрито або заяву залишено без розгляду, вжиті заходи забезпечення позову застосовуються до набрання судовим рішенням законної сили. Проте суд може одночасно з ухваленням судового рішення або після цього постановити ухвалу про скасування заходів забезпечення позову.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку щодо скасування заходів забезпечення позову, оскільки у задоволенні позову ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Творчого об'єднання «óмназіяВ» про визнання авторського договору неукладеним, заборону порушення авторських прав, та стягнення доходу, отриманого внаслідок порушення авторських прав рішенням Апеляційного суду Харківської області від 11 серпня 2011 року було відмовлено.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 152, 154 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву представника товариства з обмеженою відповідальністю Творчого об'єднання «óмназіяВ» ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Творчого об'єднання «óмназіяВ» про визнання авторського договору неукладеним, заборону порушення авторських прав, та стягнення доходу, отриманого внаслідок порушення авторських прав -задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, які було вжито ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 05 серпня 2011 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до товариства з обмеженою відповідальністю Творчого об'єднання «óмназіяВ» про визнання авторського договору неукладеним, заборону порушення авторських прав, та стягнення доходу, отриманого внаслідок порушення авторських прав -скасувати арешт на грошові кошти товариства з обмеженою відповідальністю «óмназіяВ» , що знаходяться на банківських рахунках: код ЄДРПОУ 24667128 п/р № 26066199843001, п/р № 26043199843002, п/р № 26050199843051 у ХГРУ В«ПриватБанкВ»МФО 351533 у межах суми 2 300 000 ( два мільйони триста тисяч) гривень.

Копію ухвали для виконання направити до Фрунзенського відділу державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Харківської області протягом п'яти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги. У разі, якщо ухвала була постановлена без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо вона не скасована, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя:

СудФрунзенський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення09.09.2011
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу51129588
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2033/2-321/11

Ухвала від 04.04.2012

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бобко Т. В.

Ухвала від 09.09.2011

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бобко Т. В.

Рішення від 31.05.2011

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бобко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні