Постанова
від 21.06.2010 по справі 4-110/2010
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-110/2010

П О С Т А Н О В А

"21" червня 2010 р. смт. Літин

Літинськйй суд Вінницької області В складі головуючого судді Желіховського В.М.

При секретарі Юрчишиній Г.Г.

З участю прокурора Нікітчин Р.О.

розглянув у відкритому судовому засіданні в смт.Літин подання слідчого прокуратури Літинського району про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, народився в м. Дзержинськ Донецької області, без постійного місця проживання, ІНФОРМАЦІЯ_2, не одружений, не працює, раніше судимий обвинуваченого по ч.І от.115 КК УкраДни, -

ВСТАНОВИВ :

4 липня 2006 року біля 5 годин в с. Майдан Бобрик Літинського району Вінницької області по вулиці Корнійчука, ОСОБА_1, з невстановленою в ході розслідування метою, намагався проникнути в жилий будинок, в якому проживала ОСОБА_2. Для цього ОСОБА_1 відкрив закриті ззовні на навісний замок вхідні двері, витягнувши металевий скобель з лутки. ОСОБА_2, яка побачила та впізнала ОСОБА_1, підійшовши з подвір'я до вхідних дверей та бажаючи не допустити його в будинок, штовхнула його, через що від ваги його тіла двері було вирвано з кріплень. Потім у будинку біля вхідних дверей ОСОБА_1 почав наносити удари ОСОБА_2, від яких вона закривалась руками. На цьому місці ОСОБА_1 залишив пальто чорного кольору, яке було у нього. Після цього ОСОБА_1 у кімнаті, де перед цим ночувала ОСОБА_2, біля вікна, що знаходиться у фасадній стіні будинку, повторно, з метою позбавлення її життя повалив її на спину до долу, обхопив руками та стиснув її шию, а коліном, використовуючи вагу власного тіла, вперся у її грудну клітку. Маючи велику перевагу у фізичній силі, зрості, вазі, ОСОБА_1 позбавив можливості чинити опір ОСОБА_2, заподіяв її сильний фізичні біль та страждання. В такий спосіб ОСОБА_1 застосовував силу до ОСОБА_2 протягом часу, доки не впевнився, що заподіяв її смерть. Після цього ОСОБА_1 з місця злочину зник у невідомому напрямку.

В судовому засіданні слідчий, в провадженні якого перебуває справа подання підтримав, пояснив суду, що ОСОБА_1 звинувачується в скоєнні тяжкого злочину, після якого зник в невідомому напрямку, переховувався біля чотирьох років, перебуваючи на волі може впливати на свідків, уникнути слідства та суду, також необхідно провести ряд слідчих дій, провести необхідні експертизи.

Прокурор Нікітчин Р.О. подання підтримав.

Дослідивши матеріали подання, суд приходить до висновку про необхідність обрання щодо обвинуваченого міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, за таких підстав.-

Враховуючи ту обставину, що ОСОБА_1 будучи раніше судимим, обвинувачується у скоєнні тяжкого злочину, що має велику суспільну небезпеку, тривалий час ухилявся від слідства, а також ніде не працює, не одружений і відсутні стримуючі чинники, тому є достатньо підстав вважати, що перебуваючи на волі він може ухилитися від суду та слідства або іншим чином перешкоджати встановленню істини у справі, тому вважає необхідним, застосувати запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Керуючись ст.ст.148, 149, 150,165-2 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ :

Обрати відносно обвинуваченого ОСОБА_1, 07.03. ІНФОРМАЦІЯ_3, народився в м.Дзержинськ Донецької області, без постійного місця проживання, ІНФОРМАЦІЯ_2, не одружений, не працює, раніше судимий обвинуваченого по ч.І ст.115 КК України міру запобіжного заходу у вигляді - взяття під варту.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Вінницької області протягом трьох діб з часу її винесення через Літинський райсуд.

Суддя: Желіховський В. М.,

СудЛітинський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення21.06.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51213474
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-110/2010

Постанова від 21.08.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Постанова від 30.03.2010

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Постанова від 21.06.2010

Кримінальне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Постанова від 02.06.2010

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. М.

Постанова від 26.11.2010

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Корсун О. М.

Постанова від 24.11.2010

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Постигач Б. А.

Постанова від 13.05.2010

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Казан І. С.

Постанова від 19.03.2010

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кривошеєв Д. А.

Постанова від 13.12.2010

Кримінальне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Семенюк Л. А.

Постанова від 19.08.2010

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Ліщишина М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні