Рішення
від 27.06.2007 по справі 2-292/2007
КОРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-292/2007р.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2007 року Місцевий Ко рюківський районний суд Черн ігівської області у

складі:

головуючого - судді Корха О. І.

при секретарі - Бурій Г.В., роз глянувши у відкритому судово му засіданні у м. Корюківка в п риміщенні суду цивільну спра ву за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюб у, -

встановив:

04 червня 2007 року позивачка з вернулася до суду з цим позов ом, обґрунтовуючи свої вимог и тим, що 27 грудня 2003 року у відді лі РАЦС Корюківського РУЮ, Че рнігівської області з відпов ідачем в них був зареєстрова ний шлюб, актовий запис № 129. Від спільного подружнього життя в них є малолітня дитина - дон ька ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 . Під час подружнього життя з відповідачем у них склалис я неприязні взаємовідносини , почали часто виникати сварк и та суперечки з будь-яких пит ань, які переростали в довгот ривалі сімейні конфлікти. Вс і спроби налагодити нормальн е сімейне життя з боку сторін виявилися марними, і давали р езультат лише на незначний ч ас, від розірвання шлюбу утри мувало лише наявність малолі тньої дитини. Останнім часом відносини в сім'ї загострили сь, сварки та суперечки приве ли до того, що сторони припини ли сімейно-шлюбні відносини і ведення спільного господар ства, хоча і проживають разом , але відновлювати подальше п одружнє життя позивачка не з бирається, тому за таких обст авин позивачка просить шлюб розірвати.

Позивачка в судовому засід анні позовні вимоги підтрима ла та наполягає на розірванн і шлюбу, строк для примирення не потрібен, бо примирення мі ж ними не можливе. Просить суд не стягувати з відповідача с плачені ним витрати на інфор маційно-технічне забезпечен ня розгляду справи.

Відповідач в судовому засі данні позов визнав та поясни в, що не заперечує проти розір вання шлюбу, строк на примире ння не потрібен.

Суд, вислухавши сторони, вив чивши матеріали справи вважа є за необхідне позов задовол ьнити за наступних підстав. Я к встановлено судом, 27 грудня 2003 року у відділі РАЦС Корюків ського РУЮ, Чернігівської об ласті з відповідачем в них бу в зареєстрований шлюб, актов ий запис № 129. Від шлюбу вони маю ть спільну малолітню дитину - доньку ОСОБА_3, ІНФОРМА ЦІЯ_1. Під час перебування у з ареєстрованому шлюбі між сто ронами стали виникати сварки та суперечки з будь-яких пита нь, що закінчувалось довготр ивалими сімейними конфлікта ми, причиною конфліктів стал а несумісність характерів та непоступливість один одному при вирішенні спірних питан ь. Неодноразові спроби налаг одити нормальні стосунки в с ім'ї давали результат лише на незначний час, але потім свар ки та суперечки виникали зно ву, в наслідок чого вони утрат или взаємоповагу один до одн ого, і впевнились, що подальше подружнє життя та збереженн я сім'ї стало неможливим. Стор они проживають разом, але фак тично припинили сімейно-шлюб ні відносини, та ведення спіл ьного господарства, та не маю ть наміру відновлювати подру жнє життя і наполягають на ро зірванні шлюбу.

Відповідно до чинного сіме йного законодавства шлюб при пиняється внаслідок його роз ірвання за позовом одного з п одружжя на підставі рішення суду. Суд постановляє рішенн я про розірвання шлюбу, якщо б уде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збе реження шлюбу суперечило б і нтересам одного з них, інтере сам їх дітей, що мають істотне значення. У разі розірвання ш любу судом шлюб припиняється у день набрання чинності ріш енням суду про розірвання шл юбу.

2

За таких обставин шлюб сто рін носить чисто формальний характер і його слід розірва ти, звільнивши сторони від ви трат по розірванню шлюбу (спл ати держмита), так як вони є по страждалими від аварії на ЧА ЕС.

Керуючись ст. ст. 105, 110-115 Сімейн ого Кодексу України, ст. ст. 208-215, 218 ЦПК України, суд, -

вирішив:

Розірвати шлюб між ОСОБА _1 та ОСОБА_2, зареєстрова ний 27 грудня 2003 року у відділі Р АЦС Корюківського РУЮ, Черні гівської області, актовий за пис за № 129.

Органам РАЦС при реєстраці ї розірвання шлюбу стягнути з ОСОБА_2-17 (сімнадцять) грн ., а ОСОБА_1 - звільнити від с плати витрат по розірванню ш любу.

Рішення суду може бути оска ржено до Апеляційного суду Ч ернігівської області шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження до Корюківського районного суду Чернігівсько ї області протягом десяти дн ів з дня проголошення рішенн я та шляхом подачі апеляційн ої скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарженім.

СудКорюківський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення27.06.2007
Оприлюднено10.12.2009
Номер документу5132681
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-292/2007

Ухвала від 15.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Дуковський О. Л.

Ухвала від 06.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Дуковський О. Л.

Ухвала від 07.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Дуковський О. Л.

Рішення від 19.03.2007

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Потоцький В.В.

Рішення від 20.09.2007

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А.І.

Рішення від 17.12.2007

Цивільне

Печенізький районний суд Харківської області

Смирнов В.А.

Рішення від 27.06.2007

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Корх О.І.

Рішення від 25.10.2007

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Пешков М.І.

Рішення від 05.10.2007

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Іванчук В.М.

Рішення від 17.12.2007

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Прінь І.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні