Рішення
від 25.05.2010 по справі 19/52
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 77-96-83

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2010 р. Справа № 19/52 Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Максимів Т.В.

при секретарі судового засідання: Гринюк О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Відкритого акціонерного товариства"Прикарпаттяобленерго" вул.Індустріальна,34, м.Івано-Франківськ, в особі філії Коломийського МРЕМ, вул.Русина,4, м.Коломия.

до відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АВС" вул.Староміська,88, м.Коломия,78200

про спонукання до укладення договору №620с про спільне використання технологічних електричних мереж.

Представники:

Від позивача: юрист Оліградський М.В., (довіреність № 56 від 06.08.09. )

Від відповідача: нез"явилися.

встановив:

Відкрите акціонерне товариство "Прикарпаттяобленерго" в особі філії Коломийського МРЕМ звернулось до суду із позовом до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АВС" про спонукання до укладення договору №620с про спільне використання технологічних електричних мереж. Позивач обгрунтував позовні вимоги, тим, що відповідачем на день звернення до суду не надано відповіді на пропозицію щодо укладення договору та не повернено підписаний примірник договору.

Представник позивача в судовому засіданні висунуті позовні вимоги підтвердив в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, своїм правом на участь у судовому розгляді не скористався, відзиву на позов не подав, причин неприбуття суду не повідомив, хоча належним чином повідомлений про місце і час розгляду справи ухвалою суду від 22.04.10 вих.№ 7940, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення № 15072773, яке вручено 27.04.10.

На день розгляду справи в судове засідання 25.05.10. письмових заяв та клопотань від учасників судового процесу про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 ГПК сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальним правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходи до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

З огляду на те, що ухвалами суду явка сторін не визнавалась обов'язковою, відповідно до ст. 75 ГПК України, суд, враховуючи те, що відповідач належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, вважає за можливе розглянути справу без участі представника відповідача за наявними в ній матеріалами запобігаючи, одночасно, безпідставному затягуванню розгляду спору та сприяючи своєчасному поновленню порушеного права.

Розглянувши матеріали справи, документи подані учасниками процесу та зібрані судом, із врахуванням вимог Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод стосовно розгляду справи упродовж розумного строку, всебічно і повно з"ясувавши всі обставини, на яких грунтуються вимоги , давши оцінку доказам, які мають значення для справи, суд вважає за правильне взяти до уваги наступне.

Коломийський МРЕМ є філією ВАТ "Прикарпаттяобленерго", яка здійснює постачання і передачу електроенергії споживачам м. Коломиї та Коломийського району.

Взаємовідносини, які виникають в процесі продажу і купівлі електричної енергії між виробниками або постачальниками електричної енергії та споживачами (на роздрібному ринку електричної енергії) регулюються Правилами користування електроенергії. Дія цих Правил поширюється на всіх юридичних осіб та фізичних осіб (крім населення).

Відповідно 2 абзацу п.1.10 Правил електропередавальна організація, що здійснює діяльність з передачі електричної енергії -місцевими (локальними) електричними мережами в межах закріпленої території здійснення ліцензованої діяльності забезпечує передачу електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами та технологічними електричними мережами інших власників, які не мають ліцензій на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами.

Положеннями п. 2 постанови НКРЕ від 17.10.2005 N 910 "Про внесення змін до Правил користування електричною енергією" (із змінами) встановлено, що електропередавальні організації, які здійснюють діяльність на закріпленій території, зобов'язані врегулювати відносини згідно з вимогами абзацу 2 пункту 1.10 Правил із власниками технологічних електричних мереж, які передають електричну енергію іншим суб'єктам господарювання у визначені постановою терміни відповідно до обсягів передачі електричної енергії.

Пунктом 1.5 Правил встановлено, що у разі постачання споживачу електричної енергії в точці продажу на межі балансової належності цього споживача та власника електричних мереж,

який не є постачальником електричної енергії, між споживачем та цим власником електричних мереж на основі типового договору (Додаток 1 до Правил) укладається договір про технічне забезпечення електропостачання споживача, а між електропередавальною організацією та цим власником електричних мереж укладається договір про спільне використання технологічних електричних мереж споживача на основі типового договору (Додаток 2 до Правил).

Так, відповідно до вимог ст. 26 Закону України В«Про електроенергетикуВ» споживання енергії можливе лише на підставі договору.

У звВ»язку з цим та враховуючи зміни в законодавстві, що регулює відносини в галузі електроенергетики, позивачем 09.12.09. вручено представнику відповідача проект договору №620с про спільне використання технологічних електричних мереж, який відповідає типовому договору, затвердженому ПКЕЕ, має усі необхідні умови, а також додатки, що підтверджується підписом на супровідному листі, копія якого долучена до матеріалів справи (а.с.15).

Проте, станом на день розгляду справи у суді відповідачем не дано відповіді на пропозицію позивача, що свідчить про відмову від укладення такого договору.

Згідно зі статтею 277 Господарського кодексу України абоненти користуються енергією із дотриманням правил користування енергією відповідного виду, які затверджуються Кабінетом Міністрів України. Відносини між споживачами та субспоживачами, у тому числі їхня взаємна відповідальність, регулюються договором про спільне використання технологічних електричних мереж основного споживача, що укладається між ними на основі типового договору.

Типовий договір про постачання електричної енергії передбачений Правилами користування електроенергією, що затверджені постановою НКРЕ від 31.07.1996 р. № 28, зареєстровані Міністерством юстиції України від 02.08.1996 р. за N 417/1442 /з наступними змінами і доповненнями/ та згідно п.1.1 є обовВ»язковими для споживачів та постачальників електроенергії.

Відповідно до ст.180 Господарського кодексу України зміст господарського договору становлять умови договору, в тому числі і такі, що повинні прийматись сторонами як обовВ»язкові відповідно до законодавства. Згідно з ч. 6 ст.179 Господарського кодексу України законодавством можуть бути передбачені обовВ»язкові умови для договорів, що визначають взаємовідносини постачальників та споживачів електроенергії.

Відповідно до частини 2 статті 181 Господарського кодексу України проект договору може бути запропоновано будь якою зі сторін.

Частиною 3 статті 184 Господарського кодексу України встановлено, що укладення господарських договорів на основі примірних та типових договорів повинно здійснюватися з дотриманням умов, передбачених статтею 179 цього Кодексу, не інакше як шляхом викладення договору у вигляді єдиного документу, оформленого відповідно до вимог статті 181 цього Кодексу та у відповідності до правил, встановлених нормативно - правовими актами щодо застосування примірного або типового договору.

Позивач обгрунтовуючи вимоги про спонукання до укладення договору про спільне використання технологічних електричних мереж посилається на обов"язковість укладення такого договору виходить зі змісту ч.3 ст. 179 ГК України.

Відповідно до ст.187 ГК України спори, що виникають при укладанні господарських договорів за державним замовленням, або договорів, укладення яких є обов'язковим на підставі закону та в інших випадках, встановлених законом, розглядаються судом. Інші переддоговірні спори можуть бути предметом розгляду суду у разі якщо це передбачено угодою сторін або якщо сторони зобов'язані укласти певний господарський договір на підставі укладеного між ними попереднього договору. День набрання чинності рішенням суду, яким вирішено питання щодо переддоговірного спору, вважається днем укладення відповідного господарського договору, якщо рішенням суду не визначено інше.

Примусовий порядок укладення господарських договорів за рішенням суду регулюється статтею 187 Господарського кодексу України та статтею 649 Цивільного кодексу України, виходячи зі змісту яких і принципу свободи договору, переддоговірні спори поділяються на спори про спонукання до укладення договору, якщо одна з сторін ухиляється від його укладення, та на спори з умов договору, коли сторони не врегулювали розбіжності щодо його умов, при цьому, можливість розгляду судом цих спорів обумовлюється обов'язковістю договору (за державним замовленням, на підставі правового акту органу державної влади чи місцевого самоврядування та в інших випадках, встановлених законом).

Дослідивши умови договору №620с про спільне використання технологічних електронних мереж в запропонованій позивачем редакції типового договору згідно заяви позивача №1452 від 31.03.10. та відредагувавши під час судового розгляду, суд дійшов висновку, що такі умови відповідають умовам типового договору, що затверджений згаданими вище Правилами, вимогам Правил, Закону України „Про електроенергетикуВ» .

З урахуванням того, що відповідач ухиляється від укладення договору, обов"язковість укладення якого встановлена законодавством, заперечень щодо проекту договору та його додатків відповідачем у встановленому чинним законодавством порядку не подано, суд дійшов висновку про те, що позов підлягає задоволенню.

Судові витрати у відповідності до ст.49 ГПК України покладаються на відповідача.

Постановою КМ України від 05.08.09. № 825 "Про внесення змін до розмірів витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, пов"язаних з розглядом цивільних та господарських справ" встановлено розмір витрат з інформаційно-технічного забезпечення, який становить 236,00 грн. Оскільки, при поданні позовної заяви внесено більшу суму за дані витрати, що підтверджується платіжним дорученням №65 від 15.02.10., то суд вважає за доцільне повернути позивачу з Державного бюджету України зайво сплачені витрати з інформаційно-технічного забезпечення судового процесу в сумі 76,50 грн.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 124 Конституції України, ст.ст. 179, 180, 181, ч.3 ст.184, ст. 277 Господарського кодексу України, Законом України „Про електороененгетикуВ» , Правилами користування електроенергією, що затверджені постановою НКРЕ від 31.07.1996 р. № 28, зареєстровані Міністерством юстиції України від 02.08.1996 р. за N 417/1442 /з наступними змінами і доповненнями/, Порядком постачання електричної енергії споживачам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України N 475 від 09.04.2002 р.,ст. ст. 49,75, 83, 82-85, Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

позов Відкритого акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" в особі філії Коломийського МРЕМ до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АВС" про спонукання до укладення договору №620с про спільне використання технологічних електричних мереж задовольнити.

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АВС" вул.Староміська,88, м.Коломия, 78200(код 13656009) укласти договір №620с про спільне використання технологічних електричних мереж з Відкритим акціонерним товариством "Прикарпаттяобленерго" вул.Індустріальна,34, м.Івано-Франківськ(код 00131564), в особі філії Коломийського МРЕМ, вул.Русина,4, м.Коломия (код 25683342) на наступних умовах:

ДОГОВІР

про спільне використання технологічних електричних мереж

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АВС", що здійснює діяльність на підставі статуту (далі - Власник мереж), в особі директора ОСОБА_2, що діє на підставі статуту та ВАТ В«ПрикарпаттяобленергоВ» , що здійснює діяльність на підставі ліцензії серії АБ №220539 від 14.09.2005 (далі - Користувач), в особі директора філії В« Коломийський МРЕМ" ОСОБА_3, що діє на підставі Положення про філію та довіреності №72 від 01.10.09. (далі- Сторони), уклали цей договір про спільне використання технологічних мереж (далі - Договір).

Під час виконання умов цього Договору, а також вирішення всіх питань, що не обумовлені цим Договором, Сторони керуються чинним законодавством України та Правилами користування електричною енергією (далі - ПКЕЕ).

1. Предмет Договору

1.1. Власник мереж зобов'язується забезпечити технічну можливість передачі (транзиту) електричної енергії власними технологічними електричними мережами в точки приєднання електроустановок Користувача або інших суб'єктів господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач, а Користувач - своєчасно сплачувати вартість послуг Власника мереж з утримання технологічних електричних мереж спільного використання та інші послуги відповідно до умов цього Договору.

1.2. Передача електричної енергії забезпечується відповідно до додатка "Однолінійна схема", наданого Власником мереж з обов'язковим зазначенням місць встановлення, типів, марки обладнання, довжини ліній, які задіяні в передачі електричної енергії.

Власник мереж забезпечує передачу електричної енергії до межі балансової належності належних йому електричних мереж, визначених додатком "Акт розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін".

1.3. Технічні характеристики електричних мереж у точках приєднання електроустановок Користувача або інших суб'єктів господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач, наведені в додатку "Приєднана потужність електроустановок у точці приєднання на межі балансової належності".

2.Обов"язки Власника мереж.

Власник мереж зобов'язаний:

2.1. Утримувати технологічні електричні мережі спільного використання у належному технічному стані, формувати електричну схему цих мереж відповідної пропускної здатності та забезпечувати технічну можливість для передачі електричної енергії до межі балансової належності електроустановок Користувача або інших суб'єктів господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач.

2.2. Забезпечувати на межі балансової належності електромереж підтримання параметрів якості електроенергії та узгодженого рівня надійності електропостачання відповідно до категорії струмоприймачів Користувача або інших суб'єктів господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач, згідно з ПУЕ.

У разі, якщо Власник мереж є основним споживачем, рівень надійності електропостачання відповідно до категорії струмоприймачів Користувача або інших суб'єктів господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач, не може бути вищим, ніж існуюча категорія надійності електропостачання Власника.

2.3. Забезпечувати виконання графіка попереджувальних ремонтів та обсягів робіт, визначених технологічними картами ремонту елементів обладнання, збереження встановлених на території Власника мереж електроустановок, засобів обліку та пломб на них.

2.4. Щомісяця до _ 10 _ дня розрахункового періоду надавати Користувачу рахунок на оплату послуг за спільне використання технологічних електричних мереж, два примірники Акта про обсяги переданої електричної енергії (додаток N 11) та два примірники Акта прийому-здачі виконаних робіт (додаток N 10), оформлених з боку Власника мереж.

2.5. Упродовж трьох робочих днів з дня переходу права власності (права господарського відання) на технологічні електричні мережі до іншої особи повідомити про це Користувача.

2.6. Забезпечити безперешкодний доступ (за службовим посвідченням) відповідальних представників Користувача до власних електричних установок для проведення технічної перевірки, контролю за рівнем споживання електричної енергії.

2.7. Забезпечити безперешкодний доступ (за службовим посвідченням) відповідальних представників Користувача для виконання Користувачем відключення або обмеження споживання електричної енергії субспоживачам відповідно до встановленого цими Правилами порядку або за обґрунтованою письмовою вимогою Користувача припиняти чи обмежувати обсяг передачі електричної енергії.

2.8. Своєчасно вживати відповідних заходів для усунення виявлених порушень.

2.9. У разі передачі електричної енергії в електричні мережі інших суб'єктів господарювання забезпечити складення балансу електричної енергії у власних технологічних електричних мережах для проведення комерційних розрахунків.

2.10. Оперативно повідомляти Користувача та інших суб'єктів господарювання, електроустановки яких приєднані до технологічних електричних мереж Власника, про порушення, що пов'язані з перериванням електропостачання, їх причини і терміни відновлення режиму електропостачання, про виведення в ремонт, а також введення в дію після ремонту технологічних електричних мереж, якими передається електроенергія.

2.11. За необхідності укласти договори про технічне забезпечення електропостачання споживача з іншими суб'єктами господарювання, приєднаними безпосередньо до електричних мереж Власника, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач.

3. Права Власника мереж

Власник мереж має право:

3.1. На отримання від Користувача плати за спільне використання технологічних електричних мереж, визначеної відповідно до Методики обрахування плати за спільне використання технологічних електричних мереж, затвердженої постановою НКРЕ від 12.06.2008 N 691, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 08.08.2008 за N 732/15423.

3.2. На доступ до розрахункових засобів та систем обліку електричної енергії, що розташовані на об'єктах Користувача або інших суб'єктів господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач, для зняття показів.

3.3. Вимагати від Користувача або інших суб'єктів господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач, дотримання на належному рівні показників якості електричної енергії на межі балансового розподілу електромереж відповідно до умов цього Договору.

3.4. На припинення спільного використання технологічних електричних мереж Власника у випадках та порядку, передбачених розділом 6 цього Договору.

4. Обов'язки Користувача

Користувач зобов'язується:

4.1. Здійснювати оплату за використання електричних мереж Власника мереж за розрахунковий період. Розрахунок плати за використання електричних мереж Власника мереж здійснюється згідно з додатком "Порядок обрахування плати за спільне використання технологічних електричних мереж ".

4.2. Забезпечувати безперешкодний доступ уповноважених осіб Власника мереж до систем та засобів обліку і засобів контролю потужності та якості електроенергії, а також для контролю встановлених режимів споживання електроенергії.

4.3. У разі припинення споживання електричної енергії внаслідок звільнення Користувачем займаного об'єкта останній повідомляє про це Власника мереж за 20 днів і здійснює повний розрахунок за використання електричних мереж до дня виїзду включно. Власник мереж припиняє передачу електричної енергії в день звільнення об'єкта.

5. Права Користувача

Користувач має право:

5.1. Не сплачувати за використання електричних мереж за час перерви в електропостачанні, якщо перерва відбулася не з вини Користувача.

5.2. На отримання від Власника мереж інформації щодо якості електричної енергії, порядку визначення плати за використання електричних мереж Власника мереж, умов та режимів передачі електричної енергії.

5.3. На відшкодування згідно з законодавством України збитків, заподіяних унаслідок порушення його прав.

5.4. На доступ до електроустановок, розрахункових засобів та систем обліку електричної енергії, що розташовані на об'єктах Власника мереж і враховують обсяг електричної енергії, для зняття показів. Перевіряти схеми приєднання струмоприймачів Власника мереж, які беруть участь у регулюванні навантаження в електромережі, а також перевіряти працездатність установлених у Власника мереж пристроїв протиаварійної автоматики та інших пристроїв, що забезпечують регулювання навантаження в енергосистемі.

6. Порядок обмеження та припинення спільного використання технологічних електричних мереж

Спільне використання технологічних електричних мереж може бути припинено або обмежено Власником мереж:

6.1. Без попередження у разі:

виникнення аварійних ситуацій в електроустановках Власника мереж на час, що не перевищує визначеного ПУЕ для струмоприймачів відповідної категорії Користувача;

використання технологічних електричних мереж Власника Користувачем після закінчення строку дії цього Договору.

6.2. З повідомленням Користувача не пізніше ніж за 10 хвилин у разі перевищення Користувачем або іншими суб'єктами господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач, договірної граничної величини електричної потужності в години максимуму навантаження протягом 30 хвилин і більше.

6.3. З повідомленням Користувача не пізніше ніж за три робочих дні у разі:

несплати Користувачем за використання електричних мереж Власника мереж у встановлений термін з дотриманням процедури, передбаченої ПКЕЕ.

6.4. На виконання припису державних органів, на які покладені відповідні обов'язки згідно з законодавством, у зазначені в приписі терміни.

6.5. У разі відсутності резервного живлення з повідомленням не пізніше ніж за 10 днів для проведення планових ремонтних робіт в електроустановках електропередавальної організації (постачальника електричної енергії), Власника мереж або для приєднання нових споживачів.

6.6. На вимогу постачальника електричної енергії у зазначені в цій вимозі терміни.

7. Порядок розрахунків за спільне використання технологічних електричних мереж

7.1. Розрахунковим вважається період, який починається з _ 23 _ числа поточного місяця та триває до _ 22 _ числа включно наступного місяця (поточного місяця -для випадків, коли розрахунковий період починається першого числа календарного місяця).

7.2. Вартість послуг Власника мереж з утримання технологічних електричних мереж спільного використання зазначена в додатку «Порядок обрахування плати за спільне використання технологічних електричних мереж», розробленому відповідно до Методики обрахування плати за спільне використання технологічних електричних мереж, затвердженої постановою НКРЕ від 12.06.2008 N 691, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 08.08.2008 за N 732/15423.

7.3. Оплата Користувачем послуг з утримання технологічних електричних мереж спільного використання здійснюється платіжним дорученням на підставі виставленого Власником мереж рахунка та оформленого Акта прийому-здачі виконаних робіт у десятиденний термін з дати отримання рахунка.

8. Відповідальність Сторін

8.1. Відповідальність Власника мереж:

8.1.1. Власник мереж забезпечує передачу електричної енергії технологічними електричними мережами спільного користування з дотриманням показників якості електричної енергії та категорії з надійності електропостачання.

У разі погіршення передбачених умовами договору про постачання електричної енергії показників якості електричної енергії з вини Власника мереж останній відшкодовує Користувачу завдані збитки відповідно до законодавства України.

8.1.2. Власник мереж не несе відповідальності за порушення вимог пункту 8.1 цього Договору у разі порушення Користувачем вимог розділу 4 цього Договору.

8.1.3. Власник мереж не несе матеріальної відповідальності перед Користувачем за обмеження (припинення) передачі електричної енергії, яке викликане:

1) некваліфікованими діями персоналу Користувача або інших суб'єктів господарювання, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач;

2) умовами обмеження або припинення постачання електроенергії у випадках, передбачених ПКЕЕ;

3) автоматичним відключенням лінії живлення внаслідок пошкодження устаткування або дій Користувача, які викликали спрацювання автоматики за умови справності системи автоматичного відключення;

4) діями постачальника електричної енергії.

8.1.4. У разі невиконання обґрунтованих вимог Користувача щодо відключення субспоживачів Власник мереж відшкодовує завдані ним збитки іншим суб'єктам відповідно до законодавства України.

8.1.5. На підставі складеного акта про пломбування Власник мереж відповідає за збереження розташованих на його об'єктах засобів обліку, які належать Користувачу або іншим суб'єктам, передачу електричної енергії яким забезпечує Користувач, а також за збереження відповідних пломб (відбитків їх тавр), установлених на розрахункових приладах обліку.

8.2. Відповідальність Користувача:

8.2.1. За внесення платежів, передбачених пунктом 4.1 цього Договору, з порушенням терміну, визначеного відповідним додатком до цього Договору, Користувач сплачує Власнику мереж пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, яка діяла у відповідний розрахунковий період. Сума пені зазначається у розрахунковому документі окремим рядком.

8.3. Форс-мажорні обставини.

8.3.1. Сторони не несуть відповідальності за повне або часткове невиконання своїх зобов'язань за цим Договором, якщо воно є результатом дії обставин непереборної сили. До обставин непереборної сили належать: виняткові погодні умови і стихійні лиха (ураган, буря, повінь, нагромадження снігу, ожеледь, землетрус, пожежа, просідання і зсув ґрунту); непередбачені ситуації, викликані діями сторони, що не є стороною договору (страйк, локаут, дія суспільного ворога, оголошена та неоголошена війна, загроза війни, терористичний акт, блокада, революція, заколот, повстання, масові заворушення, громадська демонстрація, протиправні дії третіх осіб, пожежа, вибух); умови, регламентовані державними органами керування, а також пов'язані з ліквідацією наслідків, викликаних винятковими погодними умовами і непередбаченими ситуаціями, що перешкоджають виконанню договірних зобов'язань у цілому або частково.

Термін виконання зобов'язань за цим Договором у такому разі відкладається на строк дії обставин непереборної сили.

8.3.2. У разі виникнення розбіжностей по даному Договору всі питання вирішуються шляхом переговорів, а у випадку недосягнення згоди у господарському суді за місцем розташування Користувача.

8.3.3. Сторона, для якої виконання зобов'язань стало неможливим внаслідок дії обставин непереборної сили, має письмово повідомити іншу Сторону про початок, тривалість та ймовірну дату припинення дії обставин непереборної сили.

9. Відносини з постачальником електричної енергії

9.1. Власник мереж зобов'язаний припинити надання послуг із спільного використання технологічних електричних мереж на вимогу постачальника електричної енергії.

9.2. Сторони Договору забезпечують доступ постачальника електричної енергії до розрахункових засобів обліку електричної енергії Користувача у термін, встановлений договором про постачання електричної енергії, укладеним між постачальником та Користувачем.

10. Інші умови

10.1. За наявності в Сторін суміжних електроустановок межа відповідальності за стан та обслуговування електроустановок визначається актом розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін, визначеної у додатку "Акт розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін".

10.2. Строки проведення ремонтів в електромережах Власника мереж, під час яких електроустановки Користувача будуть відключені або буде знижена надійність електропостачання інших споживачів, доводяться до відома заінтересованих сторін письмовим повідомленням Власника мереж, узгодженим з постачальником електричної енергії.

10.3. Усі майнові суперечки з питань цього Договору вирішуються відповідно до законодавства України.

10.4. Цей Договір укладається на строк до 31.12.2010 р., є укладеним з дня набрання законної сили рішенням господарського суду від 25.05.10. по справі №19/52 набирає чинності з дня його підписання та вважається продовженим на наступний календарний рік, якщо за місяць до закінчення цього терміну не буде заявлено однією із Сторін про відмову від цього Договору або його перегляд. Договір може бути розірвано і в інший термін за ініціативою будь-якої із Сторін у порядку, визначеному законодавством. У разі переходу права власності (права господарського відання) на технологічні електричні мережі до іншої особи цей Договір втрачає чинність.

10.5. Додатки до цього Договору "Однолінійна схема", «Розрахунок втрат електричної енергії в мережах спільного використання», "Приєднана потужність електроустановок у точці приєднання на межі балансової належності", «Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії», "Акт розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін", "Порядок обрахування плати за спільне використання технологічних електричних мереж", "Акт про обсяги переданої електричної енергії", "Акт прийому-здачі виконаних робіт", "Кошторис обґрунтованих витрат" є невід'ємними частинами цього договору.

10.6. Сторони зобов'язуються письмово повідомляти про зміну реквізитів (місцезнаходження, найменування, організаційно-правової форми, банківських реквізитів тощо) не пізніше ніж через 10 днів після настання таких змін.

10.7. Цей Договір укладений у двох примірниках з додатками №1,2,3,4,5,6,7,8,9 у редакції позивача, які мають однакову юридичну силу, один з них зберігається у Власника мереж, другий - у Користувача.

11. Місцезнаходження та банківські реквізити Сторін

Власник мереж: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АВС" Івано-Франківська область , м.Коломия, вул.Староміська,88 код ЄДРПОУ 13656009 р/р 26009355046371 в ІФОВ АКБ"Укрсоцбанк", МФО336019 Користувач: ВАТ "Прикарпаттяобленерго" в особі філії "Коломийський МРЕМ", Івано-Франківська область, м.Коломия, вул.Русина,4, код ЗКПО 00131564, інд.под.№001315609158, №свід.плат.ПДВ 12868009, поточний рахунок із спеціальним режимом використання №2603039803528, МФО 336558, Коломийське відділення №6341 ВАТ "Ощадбанк" поточний рахунок № 260093003528, МФО 336558, Коломийське відділення №6341 ВАТ "Ощадбанк" Договір №620с про спільне використання технологічних електричних мереж вважати укладеним між Відкритим акціонерним товариством "Прикарпаттяобленерго" вул.Індустріальна,34, м.Івано-Франківськ (код 00131564), в особі філії Коломийського МРЕМ, вул.Русина,4, м.Коломия (код 25683342) та ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АВС" вул.Староміська,88, м.Коломия,78200(код 13656009) з дня набрання рішенням господарського суду законної сили.

Стягнути з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "АВС" вул.Староміська,88, м.Коломия,78200(код 13656009) на користь Відкритого акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" вул.Індустріальна,34, м.Івано-Франківськ(код 00131564), в особі філії Коломийського МРЕМ, вул.Русина,4, м.Коломия (код 25683342)- 85,00 (вісімдесят п"ять гривень) судових витрат по сплаті державного мита та 236,00 (двісті тридцять шість гривень ) судових витрат з інформаційно- технічного забезпечення судового процесу.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Видати позивачу довідку про повернення з Державного бюджету України зайво сплачених витрат з інформаційно-технічного забезпечення судового процесу в сумі

76,50 грн.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття, у разі, якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, воно набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня підписання повного рішення, оформленого відповідно до статті 84 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Максимів Т. В.

рішення підписане 31.05.10

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

ОСОБА_4 31.05.10.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.05.2010
Оприлюднено01.10.2015
Номер документу51366311
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/52

Ухвала від 19.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Ухвала від 10.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.Є. Курило

Судовий наказ від 25.02.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.О. Кучерява

Рішення від 25.05.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Максимів Т. В.

Рішення від 30.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Ігор Васильович

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шаптала Є.Ю.

Судовий наказ від 28.05.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Тимошенко О.М.

Ухвала від 16.04.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Тимошенко О.М.

Судовий наказ від 16.04.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Тимошенко О.М.

Ухвала від 16.04.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Тимошенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні