Ухвала
від 06.10.2011 по справі 2а/1570/7851/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/1570/7851/2011

УХВАЛА

06 жовтня 2011 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Аракелян М.М., розглянувши матеріали адміністративної позовної заяви ВАТ «Одеський вуглекислотний завод»до Одеського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про визнання протиправним та скасування розпорядження, зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адміністративна позовна заява ВАТ «Одеський вуглекислотний завод», в якій позивач просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження Одеського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку №09-В від 14.01.2011р. про відмову в зупиненні обігу акцій; зобов'язати Одеське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку винести та видати ВАТ «Одеський вуглекислотний завод» розпорядження про зупинення обігу акцій ВАТ «Одеський вуглекислотний завод»(код ЄДРПОУ 00374864).

Згідно з ч.ч.1,2 ст.99 КАС України адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами. Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.106 КАС України у позовній заяві зазначаються у разі необхідності - клопотання про звільнення від сплати судового збору; про звільнення від оплати правової допомоги і забезпечення надання правової допомоги, якщо відповідний орган відмовив особі у забезпеченні правової допомоги; про призначення судової експертизи; про витребування доказів; про виклик свідків, заява про поновлення строку звернення до адміністративного суду тощо.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження №09-В від 14.01.2011р., проте не додає до матеріалів позовної заяви заяву про поновлення строку звернення до адміністративного суду з наведенням причин пропуску такого строку.

Згідно з ст.108 КАС України суддя, встановивши, що адміністративну позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Виявлені недоліки мають бути усунені шляхом надання заяви про поновлення строку звернення до адміністративного суду з наведенням причин пропуску такого строку.

При таких обставинах позов повинен бути залишений без руху, а позивачу наданий термін для усунення недоліків.

          Керуючись ч.1 ст.108, п.1 ч.4 ст.160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Адміністративну позовну заяву ВАТ «Одеський вуглекислотний завод»до Одеського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про визнання протиправним та скасування розпорядження, зобов'язання вчинити певні дії - залишити без руху.

Встановити строк для усунення недоліків до 20.10.2011р.

Роз'яснити позивачу, що у разі неусунення у визначений судом термін недоліків, позов буде повернуто відповідно до приписів ч.3 п.1 ст.108 КАС України.

Копію ухвали невідкладно надіслати позивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня проголошення ухвали або з дня отримання копії ухвали, якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, або в порядку ч.3 ст.254 КАС України.

Суддя                                                                                           М.М. Аракелян

20 жовтня 2011 року

Дата ухвалення рішення06.10.2011
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51398398
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування розпорядження, зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —2а/1570/7851/2011

Ухвала від 13.10.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 22.11.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 06.10.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 09.02.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні