Ухвала
від 19.05.2010 по справі 4/26-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області

10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

від 19.05.10Справа № 4/26-Б.

Господарський суд у складі судді Лозинської І.В. , розглянувши матеріали

за заявою ОСОБА_1 акціонерного товариства "Олевський завод тракторних нормалей" (м. Олевськ)

про визнання банкрутом

Заяву про порушення справи про банкрутство ВАТ "Олевський завод тракторних нормалей" (м. Олевськ) подано з дотриманням вимог ст.ст. 6 - 8 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) та Господарського процесуального кодексу України.

Водночас заявником порушено перед господарським судом клопотання призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2 (ліцензія серії АВ №158483, видана 14.12.2006 р.) розпорядником майна ВАТ "Олевський завод тракторних нормалей" (м. Олевськ)

Однак, Законом не передбачено право боржника подавати до господарського суду пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого.

Відповідно до частини 1 ст. 11 Закону, якщо при прийнятті заяви про порушення справи про банкрутство призначити розпорядника майна неможливо, розпорядник майна призначається у підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 Закону, розпорядник майна призначається господарським судом із числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражні керуючі, відомості про яких надаються в установленому порядку ВГСУ.

Окрім того, згідно з ч. 2 ст.2 Закону Державний орган з питань банкрутства пропонує господарському суду кандидатури арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) для державних підприємств або підприємств, у статутному фонді частка державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків, щодо яких порушена справа про банкрутство, та в інших випадках, передбачених цим Законом.

Враховуючи, що відповідно до організаційно - правової форми боржник є відкритим акціонерним товариством, потребує доведення факт відсутності у його статутному фонді державної частки, а відтак, у господарського суду відсутні підстави для введення процедури розпорядження майном до дати підготовчого засідання.

Відповідно до статті 12 Закону господарський суд має право за клопотанням сторін або учасників провадження у справі про банкрутство чи за своєю ініціативою вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів, в тому числі визначених статтею 67 ГПК України.

Господарським судом враховуються приписи п. 8 ст. 34 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» щодо обов’язкового зупинення виконавчого провадження за вимогами стягувачів, на які поширюється дію мораторію, введеного господарським судом у разі порушення провадження у справі про банкрутство боржника, крім випадків знаходження такого виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від реалізації майна боржника.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 Закону мораторій на задоволення вимог кредиторів не поширюється лише на вимоги стягувачів щодо виплати заробітної плати, аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю та життю громадян та авторської винагороди.

На підставі п. 8 ст. 34 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» , ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", ст. 8 Закону України від 21.12.2000 № 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" та керуючись ст. 67 ГПК України, ст. 8,11-13 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву до розгляду.

2. Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Олевський завод тракторних нормалей" (м. Олевськ), ідентифікаційний код 00235795.

3. Справу призначити до розгляду в підготовчому засіданні на 10.06.10 о 11:30 у приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, кімн. № 107.

4. Заявнику надати господарському суду:

- довідку ВДВС Олевського РУЮ про розмір боргу за наказом господарського суду №16/3504 від 11.04.2008 р. та вимогами УПФУ в Олевському районі про сплату боргу, відповідно, №ю-49у від 05.10.2009 р., №ю-49у від 05.11.2009 р., №0-49-у від 04.12.2009 р., видану напередодні дати підготовчого засідання;

- оригінали документів, подані в обгрунтування заявлених вимог у копіях;

- загальну суму заборгованості боржника по заробітній платі працівникам товариства.

5. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 12 Закону України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. З метою забезпечення грошових вимог кредиторів:

а) заборонити посадовим особам боржника та власникам його майна, а також податковій інспекції за місцем знаходження боржника вчиняти будь-які дії, спрямовані на відчуження належного підприємству майна, в тому числі і того що знаходиться у податковій заставі, реорганізацію чи ліквідацію юридичної особи боржника.

б) зупинити виконавче провадження по стягненню з боржника заборгованості на підставі виконавчих документів або інших документів, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку.

7. ВДВС Олевського районного управління юстиції надіслати на адресу суду копії постанов про зупинення виконавчих проваджень щодо боржника щодо яких дія мораторію не поширюється.

8. Звільнити майнові активи боржника ОСОБА_1 акціонерного товариства "Олевський завод тракторних нормалей" (м. Олевськ) з податкової застави.

9. Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Житомирській області надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати судового засідання інформацію стосовно наявності (відсутності) державної частки в статутному фонду боржника.

10. Державному реєстратору Олевської РДА надіслати на адресу господарського суду довідку з ЄДР про внесення відомостей про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство згідно запиту.

11. Явка уповноваженого представника заявника в засідання суду обов’язкова.

Таблиця ЇЇЇ(цей надпис не друкується )

СуддяОСОБА_3

Віддрукувати:

1 - у справу;

2 - заявнику

3 - РВ ФДМУ у Житомирській області

4- Житомир. облас. сектор з питань банкрут.

5 - ВДВС Олевського РУЮ

6 - державному реєстратору Олевської РДА разом із запитом

Дата ухвалення рішення19.05.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51407057
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд

Судовий реєстр по справі —4/26-б

Ухвала від 25.05.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 25.05.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 16.12.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 09.08.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 19.05.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 08.09.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 10.02.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 15.06.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригінець Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні