Ухвала
від 06.07.2012 по справі 1570/4135/2012
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1570/4135/2012

УХВАЛА

про витребування доказів

06 липня 2012 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Токмілова Л.М., вивчивши матеріали адміністративного позову товариства з обмеженою відповідальністю «Ліберті Л»до Державної податкової інспекції у Приморському районі м.Одесі Одеської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування наказу, визнання протиправними дій щодо проведення перевірки та скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В:

05 липня 2012 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю «Ліберті Л»до Державної податкової інспекції у Приморському районі м.Одесі Одеської області Державної податкової служби з позовними вимогами про визнання протиправним та скасування наказу № 680 від 07.05.2012 року, визнання протиправними дій щодо проведення перевірки та визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення № НОМЕР_1 від 14.06.2012 року.

Ухвалою суду від 06 липня 2012 року відкрито провадження по справі та призначено судове засідання на 31 липня 2012 року об 11 год. 00 хв.

05 липня 2012 року позивачем подано разом з адміністративним позовом клопотання про витребування доказів, в якому він просить суд витребувати у Державної податкової інспекції у Печерському районі м.Києва завірені належними чином копії податкової декларації ТОВ «Інвесттехнагляд»(код ЄДРПОУ 37401981) з податку на додану вартість за листопад 2011 року з усіма додатками до неї (в тому числі додаток 5 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) та додатку 1 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1)»декларації за листопад 2011).

Пунктом 1 частини 2 ст. 110 КАС України, передбачено, що суд до судового розгляду адміністративної справи вживає заходи для всебічного та об’єктивного розгляду для вирішення справи в одному судовому засіданні протягом розумного строку. З цією метою суд може прийняти рішення про витребування документів та інших матеріалів.

Відповідно до вимог ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Статтею 71 Кодексу адміністративного судочинства України, передбачено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову. Якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребуванні доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи. Суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Враховуючи вищевикладене суддя вважає, що для повного та об’єктивного встановлення обставин справи, необхідно витребувати у Державної податкової інспекції у Печерському районі м.Києва завірені належними чином копії податкової декларації ТОВ «Інвесттехнагляд»(код ЄДРПОУ 37401981) з податку на додану вартість за листопад 2011 року з усіма додатками до неї (в тому числі додаток 5 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) та додатку 1 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1)»декларації за листопад 2011).

Відповідно до вимог ст.14 КАС України, ухвали суду є обов’язковими для виконання на всій території України.

Керуючись ст.ст. 14, 71, 79, 110, 165 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Зобов`язати Державну податкову інспекцію у Печерському районі м.Києва надати завірені належними чином копії податкової декларації ТОВ «Інвесттехнагляд»(код ЄДРПОУ 37401981) з податку на додану вартість за листопад 2011 року з усіма додатками до неї (в тому числі додаток 5 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) та додатку 1 до податкової декларації з податку на додану вартість «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1)»декларації за листопад 2011).

Ухвалу надіслати Державній податковій інспекції у Печерському районі м.Києва.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М.Токмілова

Дата ухвалення рішення06.07.2012
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51527919
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу, визнання протиправними дій щодо проведення перевірки та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —1570/4135/2012

Ухвала від 17.10.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 06.07.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

Ухвала від 27.11.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 16.10.2012

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Постанова від 25.09.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

Ухвала від 06.07.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні