Ухвала
від 05.07.2011 по справі 2а-7781/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01014, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

про витребування доказів

05 липня 2011 року № 2а-7781/11/2670

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

головуючого -судді Добрівської Н.А.,

за участю секретаря судового засідання -Шаповалової К.В.,

представника прокуратури -ОСОБА_1,

та представника позивача -ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовомПрокурор Червонозаводського району міста Харкова в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва доВідкритого акціонерного товариства «Гранд ОСОБА_3» третя особа без самостійних вимог: Печерська районна у місті Києві державна адміністрація провизнання недійсними установчих документів та запису про проведення державної реєстрації, -

В С Т А Н О В И В:

01 червня 2011 року Прокурор Червонозаводського району міста Харкова звернувся до суду в інтересах держави в особі ДПІ у Печерському районі м. Києва із позовом до ВАТ «Гранд ОСОБА_3», третя особа без самостійних вимог: Печерська районна у місті Києві державна адміністрація про визнання недійсними установчих документів та запису про проведення державної реєстрації.

Ухвалою судді Окружного адміністративного суду міста Києва від 02 червня 2011 року відкрито провадження у справі та призначено до судового розгляду.

В судовому засіданні 05.07.2011 року виникло питання щодо витребування у третьої особи установчих документів Відкритого акціонерного товариства «Гранд ОСОБА_3»(код ЄДРПОУ 35264213) та документів, що стали підставою для внесення державним реєстратором запису про проведення державної реєстрації вказаної юридичної особи.

Відповідно до ч.2 ст.69 КАС України докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Згідно ч.3 ст.71 КАС України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребуванні доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Частиною 3 статті 79 КАС України письмові докази, які витребовує суд, надсилаються безпосередньо до адміністративного суду.

Відповідно до положень ст.268 КАС України до осіб, які порушують встановлені у суді правила або протиправно перешкоджають здійсненню адміністративного судочинства судом застосовуються заходи процесуального примусу.

Пунктом 3 частини 1 статті 269 КАС України серед заходів процесуального примусу визначено тимчасове вилучення доказів для дослідження судом. Цей захід примусу застосовується судом у разі неподання без поважних причин письмових чи речових доказів, що витребувані судом, та неповідомлення причин їх неподання (ч.1 ст.271 КАС України).

З огляду на предмет та підстави заявленого позову, а також обов'язок суду здійснити під час розгляду справи по суті перевірку обґрунтованості позову, Окружний адміністративний суд міста Києва вважає за необхідне витребувати у третьої особи: Печерської районної у місті Києві державної адміністрації належним чином завірені копії установчих (засновницьких) документів Відкритого акціонерного товариства «Гранд ОСОБА_3»(код ЄДРПОУ 35264213) та документів, що стали підставою для внесення державним реєстратором запису про проведення державної реєстрації вказаної юридичної особи з метою їх дослідження у судовому засіданні.

В разі неможливості надання копій вказаних документів, суд вважає за доцільне зобов'язати третю особу -Печерську районну у місті Києві державну адміністрацію забезпечити явку в судове засідання повноважного представника з оригіналами вказаних документів для огляду в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.69, 160, 165 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Зобов'язати Печерську районну у місті Києві державну адміністрацію направити до суду належним чином завірені копії надати в судове засідання через повноважного представника третьої особи для огляду в судовому засіданні належним чином завірені копії установчих (засновницьких) документів Відкритого акціонерного товариства «Гранд ОСОБА_3»(код ЄДРПОУ 35264213) та документів, що стали підставою для внесення державним реєстратором запису про проведення державної реєстрації вказаної юридичної особи, або надати їх в судове засідання через повноважного представника третьої особи для огляду в судовому засіданні.

2. Копію ухвали направити до Печерської районної у місті Києві державної адміністрації.

3. Попередити Печерську районну у місті Києві державну адміністрацію про адміністративну відповідальність відповідно до статті 185 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення дій, які свідчать про явну зневагу до суду, а також про кримінальну відповідальність за невиконання судового рішення згідно ст.382 КК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення05.07.2011
Оприлюднено06.10.2015
Номер документу51647550
СудочинствоАдміністративне
Сутьпроведення державної реєстрації

Судовий реєстр по справі —2а-7781/11/2670

Ухвала від 05.07.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Ухвала від 02.06.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Ухвала від 09.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Твердохліб В.А.

Постанова від 27.07.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні