Постанова
від 07.09.2011 по справі 4-1355/11
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-1355/2011 року

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2011 року суддя Солом’янського районного суду м. Києва Захарова А.С., розглянувши в залі суду подання слідчого слідчого відділу Управління СБ України в Київській області старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_1, погоджене з заступником прокурора Київської області Сидорчуком О., про проведення обшуку за місцем проживання та реєстрації ОСОБА_2, за адресою: АДРЕСА_1, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом Управління СБ України в Київській області розслідується кримінальна справа, за фактом шахрайства та легалізації чужого майна, одержаного шахрайським шляхом, тобто за ознаками злочину, передбачених ч.4 ст.190, ст.209 ч.2 КК України.

В ході досудового слідства встановлено, що в 2003 році посадовими особами Київської обласної державної адміністрації видано розпорядження, на підставі якого вилучено та передано в оренду на 49 років земельні ділянки водного фонду площею 30 га за рахунок земель державної власності на території Вишеньківської сільської ради Бориспільського району Київської області ТОВ „Інвестиційно-будівельна група „НІКВ» (АДРЕСА_2, ЄДРПОУ-32490642) під розміщення об’єктів культурно-оздоровчого, водноспортивного та туристичного призначення.

На підставі вищевказаного розпорядження між Бориспільською районною державною адміністрацією та зазначеним суб’єктом господарської діяльності було підписано договір оренди № 3757 від 10.07.2003 р., відповідно до якого Бориспільська районна державна адміністрація надала, а ТОВ «Інвестиційно-будівельна група „НІК"» прийняла в строкове, платне володіння і користування дві земельні ділянки загальною площею 30 га, які знаходяться в межах Вишеньківської сільської ради Бориспільського району Київської області. Відповідно до вищевказаного договору оренди № 3757 від 10.07.2003 р., зазначені земельні ділянки відносяться до земель водного фонду та являють собою штучні острови Канівського водосховища, що підтверджено наданими Київською обласною філією Центру ДЗК картографічними матеріалами та відповідним листом Дніпровського басейнового управління водних ресурсів.

Невстановленими особами в 2007 році з метою шахрайського заволодіння зазначеними земельними ділянками були підшукані 300 громадян України, які мали б право отримати у власність зазначені земельні ділянки. В подальшому невстановленими особами із використанням паспортних даних зазначених громадян, які не були обізнані щодо злочинного умислу невстановлених осіб, направленого на незаконне заволодіння зазначеними земельними ділянками, була підготовлена в ТОВ «Земприватсервіс»проектна документація на виділення зазначених земельних ділянок та отримані в Бориспільському районному відділі Київської регіональної філії центру ДЗК при Держкомземі України державні акти на право власності на земельні ділянки загальною площею 30,0 Га.

Державні акти на право власності на зазначені земельні ділянки були видані невстановленим особам на підставі розпоряджень Бориспільської районної державної адміністрації Київської області від 15.05.2008 року за №№ 3242-3252, на підставі яких 300 громадянам України виділено та передано у приватну власність вищевказані земельні ділянки з цільовим призначенням для ведення індивідуального дачного будівництва (по 0,1 га кожна).

Таким чином, невстановлені особи отримали державні акти на право власності на земельні ділянки з цільовим призначенням для ведення індивідуального дачного будівництва (по 0,1 га кожна) загальною площею 30 га на ім’я заздалегідь підшуканих ними 300 громадян України. В дійсності 300 громадян, які відповідно до державних актів отримали право власності на зазначені земельні ділянки, будь-яких дій, направлених на отримання ними у власність вказаних земельних ділянок, не вчиняли, не виявляли своє бажання та намірів на отримання у власність зазначених земельних ділянок, та не були обізнані про те, що на їх ім’я було оформлено право власності на зазначені земельні ділянки загальною площею 30 га.

Незважаючи на вищевикладені факти, проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок 300 громадянам для ведення індивідуального дачного будівництва на території Вишеньківської сільської ради Бориспільського району Київської області погоджено відповідними службами та затверджено Бориспільською районною державною адміністрацією, що призвело до передачі земельних ділянок загальною площею 30,0 га у приватну власність з порушенням вимог чинного законодавства України. І, в свою чергу, невстановлені особи, маючи в розпорядженні державні акти на право власності на зазначені земельні ділянки, отримали можливість, використовуючи наявні у них відповідні довіреності від 2007 року, реалізувати (продати) на користь ТОВ „ІнфінітумВ» вищезазначені земельні ділянки, і таким чином, ТОВ „ІнфінітумВ» отримало можливість набути право власності на ці земельні ділянки.

В подальшому, використовуючи довіреності, видані від імені вищезазначених підставних осіб в кінці 2007 р, невстановлені особи, достовірно знаючи що вказані земельні ділянки були передані у власність вищевказаним 300-м підставним особам незаконно, без їх відома, в липні 2008 року уклали договори купівлі-продажу, відповідно до яких зазначені земельні ділянки вартістю по 5 тис. 770 грн. кожна були продані нібито їх власниками (фактично підставними особами) на користь ТОВ „ІнфінітумВ» . Загальна вартість земельних ділянок, на які ТОВ «Інфінітум» набуло право власності склала 1 731 000 грн.

З метою оформлення права власності за ТОВ „ІнфінітумВ» на земельні ділянки, невстановленими особами здійснено перереєстрацію державних актів на вказане товариство та виготовлено 100 державних актів на право власності на землю площею по 0, 30 га. Надалі невстановлені особи, достовірно знаючи, що вони незаконно заволоділи правом власності, зареєстрованим за ТОВ „ІнфінітумВ» , на вищевказані земельні ділянки шляхом шахрайства, з метою приховування вчиненого злочину та легалізації майна, набутого злочинним шляхом, за договорами купівлі-продажу реалізували вказані земельні ділянки загальною площею 30 га на користь ТОВ «Оптимум Інвест».

Таким чином, невстановлені особи шляхом обману заволоділи чужим майном- земельними ділянками на території Вишеньківської сільської ради Бориспільського району Київської області загальною площею 30 га вартістю 1 731 000 грн., чим вчинили шахрайство, а в подальшому продали вказані земельні ділянки на користь ТОВ «Оптимум Інвест», чим вчинили легалізацію доходів одержаних злочинним шляхом.

Під час досудового слідства у справі встановлено, що засновником ТОВ «Інвестиційно-будівельна група Нік» на момент вчинення злочину був громадянин ОСОБА_2, який зареєстрований та проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Відповідно до відповіді відділу КЗЕ УСБУ в Київській області № 52/2-14067 від. 05.09.11 р., по місцю проживання засновника ТОВ «інвестиційно-будівельна група Нік»ОСОБА_2 можуть знаходитись предмети і документи, які мають значення для встановлення істини у вказаній кримінальній справі.

Враховуючи викладене і приймаючи до уваги наявність достатніх підстав вважати, що за місцем фактичного проживання та реєстрації ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1, можуть знаходитись договори купівлі-продажу земельних ділянок, акти прийому-передачі технічної документації на земельні ділянки, актів прийому-передачі державних актів про право власності на земельні ділянки, комп’ютерна техніка за допомогою якої виготовлялись документи зазначені вище документи, а також знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини в справі, відшукання і вилучення яких необхідно, з метою уникнення їх знищення або приховування від досудового слідства, керуючись вимогами ст. 30 Конституції України, ст. 177 КПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Подання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого відділу Управління СБ України в Київській області на проведення обшуку за місцем проживання та реєстрації ОСОБА_2, за адресою: АДРЕСА_1.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення07.09.2011
Оприлюднено03.10.2016
Номер документу51772253
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1355/11

Постанова від 07.09.2011

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Захарова А. С.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сизова Л. А.

Постанова від 07.12.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Благодатна О. Ю.

Постанова від 23.11.2011

Кримінальне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Гоцкалюк В. Д.

Постанова від 31.10.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Постанова від 18.08.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Донецька

Пронін С. Г.

Постанова від 31.10.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Дірко І. І.

Постанова від 05.09.2011

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Постанова від 30.06.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Головатий В. Я.

Постанова від 15.06.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні