Ухвала
від 31.08.2015 по справі 445/1466/15-ц
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/1466/15-ц

У Х В А Л А

"31" серпня 2015 р. Золочівський районний суд Львівської області в складі

головуючого -судді : Сивак В.М. ,

при секретарі : Захарчук Н.Я.

розглянувши заяву ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до Червоненської сільської ради Золочівського району Львівської області, ОСОБА_2 з участю третіх осіб відділу держкомзему у Золочівському районі Львівської області , фізичної особи -підприємця ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення № 477 від 10.10.2014 року про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Червоненської сільської ради Золочівського району Львівської області, ОСОБА_2 з участю третіх осіб відділу держкомзему у Золочівському районі Львівської області , фізичної особи -підприємця ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення Червоненської сільської ради № 477 від 10.10.2014 року про надання дозволу гр. ОСОБА_2 на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність орієнтовно площею 0,20 га по вул. Підлісна в с. Червоне для особистого селянського господарства.

Ухвалою судді від 18.08.2015 року відкрито провадження по вказаній справі.

До початку розгляду справи по суті, 31.08.2015 р. позивач подала до суду заяву про вжиття заходів забезпечення позову, в якій просить заборонити Червоненській сільській раді Золочівського району , відділу держземагенства у Золочівському районі Львівської області, Реєстраційній службі Золочівського РУЮ вчиняти будь-які дії по оформленню, реєстрації землекористування за ОСОБА_2 чи будь-якою іншою особою щодо земельної ділянки на площею 0,20 га по вул. Підлісна в с. Червоне.

Заяву мотивує тим, що на підставі оскаржуваного рішенняЧервоненської сільської ради, гр. ОСОБА_2 замовлено виготовлення проекту землеустрою та існує достатньо обгрунтоване припущення, що спірне рішення Червоненської сільської ради до вирішення даної справи по суті буде повністю виконане виготовленням такого проекту землеустрою та формування спірної земельної ділянки , частина якої накладається на її земельну ділянку. Вважає, що існує очевидна загроза оформлення прав на спірну земельну ділянку за відповідачем, що призведе до утруднення або неможливості виконання рішення суду у випадку задоволення позову, тим самим ускладнить або зробить не можливим захист її прав та інтересів.

Відповідно до ч.1 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оглянувши матеріали справи, вивчивши заяву про забезпечення позову, суд вважає, що така підлягає до задоволення частково виходячи з таких підстав.

Відповідно до статті 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити, передбачені ЦПК України, заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Дійсно, відповідно до п.3 ч.1 ст. 152 ЦПК України передбачено, що позов може бути забезпечений забороною вчинити певні дії.

Враховуючи предмет позовних вимог, те, що між сторонами існує спір щодо земельної ділянки, право користування відносно котрої вирішується у встановленому законом порядку, що в подальшому може створити перешкоди для виконання рішення суду у випадку задоволення позовних вимог, суд вважає заяву підставною та постановляє ухвалу про її задоволення про встановлення заборони вчиняти вище перелічені дії Червоненській сільській раді Золочівського району , відділу держкомзему у Золочівському районі Львівської області, Реєстраційній службі Золочівського РУЮ.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 151, 152, 153, 197 ч.2 ЦПК України, с у д -

У Х В А Л И В :

заяву ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_1 до Червоненської сільської ради Золочівського району Львівської області, ОСОБА_2 з участю третіх осіб відділу держкомзему у Золочівському районі Львівської області , фізичної особи -підприємця ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення № 477 від 10.10.2014 року про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою, -задовільнити.

У порядку забезпечення позовних вимог:

- заборонити Червоненській сільській раді Золочівського району, відділу держземагенства у Золочівському районі Львівської області, вчиняти дії по формуванню земельної ділянки орієнтовною площею 0,20 га по вул. Підлісна в с. Червоне Золочівського району Львівської області як обєкта цивільнихправ, вневеню інформації про земельну ділянку до Державного земельного кадастру, присвоєнню кадастрового номера земельній ділянці, реєстрації права власності на неї за ОСОБА_2 або будь-якою іншою особою;

заборонити Реєстраційній службі Золочівського районного управління юстиції вчиняти будь-які дії щодо державної реєстрації винекнення, зміни та припинення речових прав на спірну земельну ділянку площею площею 0,20 га на вул. Підлісна в с. Червоне Золочівського району Львівської області за ОСОБА_2 або будь-якою іншою особою.

Копію ухвали для негайного виконання направити відділу Державної виконавчої служби Золочівського районного управління юстиції у Львівській області.

Копію ухвали направити сторонам для відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Львівської області через Золочівський районний суд протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя В.М. Сивак

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення31.08.2015
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51817597
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —445/1466/15-ц

Рішення від 29.11.2016

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Рішення від 29.11.2016

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 12.02.2016

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 18.08.2015

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 31.08.2015

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні