Ухвала
від 12.02.2016 по справі 445/1466/15-ц
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/1466/15-ц

УХВАЛА

с у д о в о г о з а с і д а н н я

12 лютого 2016 року Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого -судді: Сивак В. М.,

при секретарі: Захарчук Н.Я.

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду при розгляді цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Червоненської сільської ради Золочівського району Львівської області, ОСОБА_2 з участю третіх осіб відділу держкомзему у Золочівському районі Львівської області , фізичної особи -підприємця ОСОБА_3 про визнання недійсним рішення № 477 від 10.10.2014 року про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою, заяву представника позивача -ОСОБА_4 про виправлення описки та приведення ухвали у відповідність до ЗУ "Про виконавче провадження" -

в с т а н о в и в :

В провадженні Золочівського районного суду Львівської області перебуває на розгляді вказана цивільна справа.

Ухвалою Золочівського районного суду Львівської області від 31.08.2015р. заяву представника позивача -ОСОБА_4 про забезпечення позову в даній справі задоволено, заборонено Червоненській сільській раді Золочівського району, відділу держземагенства у Золочівському районі Львівської області, вчиняти дії по формуванню земельної ділянки орієнтовною площею 0,20 га по вул. Підлісна в с. Червоне Золочівського району Львівської області як об"єкта цивільнихправ, вневеню інформації про земельну ділянку до Державного земельного кадастру, присвоєнню кадастрового номера земельній ділянці, реєстрації права власності на неї за ОСОБА_2 або будь-якою іншою особою;

заборонено Реєстраційній службі Золочівського районного управління юстиції вчиняти будь-які дії щодо державної реєстрації винекнення, зміни та припинення речових прав на спірну земельну ділянку площею площею 0,20 га на вул. Підлісна в с. Червоне Золочівського району Львівської області за ОСОБА_2 або будь-якою іншою особою. Копію ухвали для негайного виконання направлено до відділу Державної виконавчої служби Золочівського районного управління юстиції у Львівській області.

12 лютого 2016 р. представник позивача -ОСОБА_4 подала в суд заяву про виправлення описки та приведення ухвали про забезпечення позову від 31.08.2015 р. у відповідність до ЗУ "Про виконавче провадження", посилаючись на те, що в такій допущено описку в написанні номера рішення Червоненської сільської ради від 10.10.2014 р., а саме замість "№ 447" зазначено "№477". Крім цього, в резолютивній частині ухвали, помилково вказано як орган, якому належить виконувати ухвалу -відділ ДВС Золочівського РУЮ, а правильно має бути -Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби у Львівській області. Вказує, що ухвала суду має відповідати вимогам виконавчого документу, однак в такій не зазначено найменування стягувача та боржника, їх місце проживання чи місцезнаходження, ідентифікаційні коди, строку пред"явлення виконавчого листа до виконання, відомостей , передбачених ч.2 ст. 18 Закону України " Про виконавче провадження", в зв"язку з чим державним виконавцем відділу ВДВС Золочівського РУЮ у Львівській області 10.09.2015р. відмовлено у відкритті провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява представника позивача підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст. 17 Закону України "Про виконавче провадження " державною виконавчою службою підлягають виконанню виконавчі документи, зокрема, ухвали судів у цивільних справах. Статтею 18 цього Закону визначено вимоги, яким повинен відповідати виконавчий документ, в тому числі у такому зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім"я ( прізвище, власне ім"я та по батькові) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження ( для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування ( для фізичних осіб) ідентифікаційний код субєкта господарської діяльності стягувача та боржника ( для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника ( для фізичних осіб- платників податків) або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України, а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можу3ть сприяти примусовому виконанню, зокрема , дата народження боржника та його місце роботи ( для фізичних осіб) місцезнаходження майна, рахунки стягувача та боржника тощо; строк пред"явлення виконавчого документа до виконання ( п.п. 3, 6 ч.1 ст. 18 Закону).

Зі змісту ст. 369 ЦПК України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача вбо боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі. Суд ухвалою вносить виправлення до виконавчого документу.

Як вбачається з ухвали суду від 31.08.20015 р. , в такій не зазначено місцезнаходження чи місце проживання сторін, дату народження стягувача, його індентифікаційний код, індентифікаційний код суб"єкта господарської діяльності боржників.

Враховуючи наведене, беручи до уваги, що суд, виносячи ухвалу від 31.08.2016р., дійшов висновку про необхідність забезпечення позову, така ухвала не виконана з огляду на відсутність вказаних відомостей, проте згідно закону підлягає обов"язковому виконанню , тому заяву слід задовольнити, усунувши допущені помилки.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 208-210, 369 ЦПК України, ст.ст.17, 18 Закону України " Про виконавче провадження", суд-

у х в а л и в :

заяву представника позивача -ОСОБА_4 -задовольнити.

Виправити помилку у виконавчому документі:

1 . по тексту мотивувальної та резолютивної частини ухвали Золочівського районного суду від 31.08.2015 р. про забезпечення позову замість "рішення Червоненської сільської ради Золочівського району Львівської області від 10.10.2014 року з №477" правильно вказати "рішення Червоненської сільської ради Золочівського району Львівської області від 10.10.2014 року з №447"

2. Вказати у резолютивній частині ухвали Золочівського районного суду від 31.08.2015 р. про забезпечення позову, що строк предявлення ухвали до виконання - один рік з наступного дня після її постановлення та повні дані сторін :

Стягувач: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, паспорт серія КВ № 588851, виданий Золочівським РВ УМВС у Львівській області, іден. номер НОМЕР_1, проживає ІНФОРМАЦІЯ_2.

Боржники:

- Червоненська сільська рада Золочівського району Львівської області ( вул. Лесі Українки, 1, с. Червоне Золочівського району Львівської області, код ЄДРПОУ 04374105) .

- Відділ Держгеокадастру у Золочівському районі Львівської області ( вул. Чорновола, 3 м. Золочів , 80700 , код ЄДРПОУ 39955163) .

- Реєстраційна служба Золочівського районного управління юстиції ( вул. Валова, 4 м. Золочів, 80700).

3. У резолютивній частині ухвали Золочівського районного суду від 31.08.2015 р. про забезпечення позову, в частині негайного виконання ухвали , зазначити правильно орган який повинен виконувати дану ухвалу, а саме замість "відділу ДВС Золочівського РУЮ у Львівській області ", вказати правильно " Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби у Львівській області".

Копію ухвали направити сторонам для відома.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Львівської області через Золочівський районний суд протягом п'яти днів з дня отримання її копії.

Суддя: ОСОБА_5

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення12.02.2016
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58027358
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —445/1466/15-ц

Рішення від 29.11.2016

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Рішення від 29.11.2016

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 12.02.2016

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 18.08.2015

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 31.08.2015

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні