Ухвала
від 30.09.2015 по справі 921/585/15-г/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"30" вересня 2015 р.Справа № 921/585/15-г/11 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М. розглянув матеріали справи за заявою

кредитора: Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, АДРЕСА_1 /поштова адреса: АДРЕСА_2/

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн", вул. Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанський район, Тернопільська область

про визнання банкрутом.

За участю представників сторін

Кредиторів: ОСОБА_2 - представник ПАТ КБ "Приватбанк";

Боржника: не з"явився.

Суть справи: Фізична особа-підприємець ОСОБА_1, АДРЕСА_1 звернувся до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн", вул. Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанський район, Тернопільська область в порядку ст. 10, 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 30 червня 2015 року порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн", вул. Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанський район, Тернопільська область, ідентифікаційний код 38570492. Введено процедуру розпорядження майном боржника та розпорядження майном боржника призначено арбітражного керуючого Худоногову Людмилу Юріївну, АДРЕСА_3, свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 479 від 20 березня 2013 року. Призначено попереднє засідання суду на 04 вересня 2015 року. В порядку ст. 77 ГПК України попереднє засідання суду відкладено на 16 вересня 2015 року та 30 вересня 2015 року відповідно.

На виконання вимог, викладених в ухвалі господарського суду Тернопільської області від 30 червня 2015 року, розпорядником майна боржника Худоноговою Л.Ю. 07 вересня 2015 року подано на затвердження господарського суду Тернопільської області Реєстр вимог кредиторів. До реєстру долучено звіт про проведену роботу із клопотанням № 86/р від 02.09.2015 р..

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 04.09.2015р. задоволено клопотання ПАТ КБ "ПриватБанк", вул Набережна Перемоги, 50, м. Дніпропетровськ про проведення судового засідання у режимі відео конференції в господарському суді Івано-Франківської області.

Запис розгляду судової справи здійснюється за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу "Документообіг господарського суду" та спеціалізованої програми фіксування відеоконференцій "TrueConf"

Для робочого оригіналу звукозапису надано диск CD-R, серійний номер 119 172 RB 27832.

Для робочого оригіналу фіксування відеоконференції надано диск DVD-R, серійний номер PAPA06RK27214580.

Розглянувши матеріали справи, зокрема, Реєстр вимог кредиторів, суд у попередньому засіданні встановив наступне.

30 червня 2015 року здійснено офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн", вул. Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанський район, Тернопільська область, ідентифікаційний код 38570492 на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Відповідно до статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до вимог ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до господарського суду Тернопільської області надійшла одна письмова заява з вимогами до боржника, а саме, Публічного акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк", вул. Набережна Перемоги, 50, м. Дніпропетровськ про визнання конкурсних вимог відносно боржника в сумі 32 190 грн. 01 коп..

Розглянувши поданий розпорядником майна реєстр вимог кредиторів, судом встановлено, що в реєстр вимог кредиторів розпорядником майна включено вимоги ініціюючого кредитора фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, АДРЕСА_1 /поштова адреса: АДРЕСА_2 відносно боржника в сумі 428 400 грн. 00 коп..

Згідно п. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Підстави обґрунтованості грошових вимог кредитора ПАТ КБ "ПриватБанк" викладені в окремому процесуальному документі - в ухвалі господарського суду від 30.09.2015 р..

Розглянувши заяву кредитора публічного акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" , вул. Набережна Перемоги, 50, м. Дніпропетровськ, ідентифікаційний код 14360570 про визнання конкурсних грошових вимог на суму 32 190 грн. 01 коп. відносно боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн", судом встановлено наступне.

27 липня 2015 року на адресу господарського суду Тернопільської області від публічного акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" надійшла заява про визнання конкурсних грошових вимог відносно боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн" в сумі 32 190 грн. 01 коп..

В поданій заяві кредитор зазначає, що ТзОВ "Кортес Юкрейн" станом на 20 липня 2015 року має заборгованість перед ПАТ КБ "ПриватБанк" в сумі 32 190 грн. 01 коп..

В підтвердження грошових вимог кредитором подано розрахунок заборгованості станом на 20.07.2015 р., копію заяви б/н від 15.04.2013 р., копію витягу з "Умов та Правил надання банківських послуг", копію "Тарифів Банку", довідку про розмір встановлених кредитних лімітів та копію рішення господарського суду Тернопільської області, яке набрало законної сили.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 30 липня 2015 року визнано грошові вимоги ПАТ КБ "ПриватБанк" відносно боржника ТзОВ "Кортес Юкрейн" в сумі 33 408 грн. 01 коп. та включено в Реєстр вимог кредиторів. Черговість задоволення грошових вимог в сумі 32 190 грн. 01 коп. - шоста. Витрати по сплаті судового збору в сумі 1 218 грн. 00 коп. віднесено до першої черги.

Дослідивши усі докази, наявні в матеріалах справи, господарський суд затверджує поданий розпорядником майна реєстр вимог кредиторів.

Відповідно до абз. 2 п. 2 ст. 25 Закону про банкрутство за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

Згідно п. 2 ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

У разі наявності обставин, що не надають комітету кредиторів можливості у встановлені строки прийняти одне з таких рішень, комітет кредиторів може прийняти рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про продовження строку процедури розпорядження майном.

Як вбачається з Реєстру вимог кредиторів, відомості про заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн" станом на 02.09.2015 р. та відомості щодо заборгованості по невиплаченим авторським винагородам, аліментах та відшкодуванню шкоди, заподіяної життю, здоров'ю громадян - відсутні.

Крім того, відповідно до ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у першу чергу задовольняються, зокрема, витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, у тому числі: витрати на оплату судового збору.

Розглянувши матеріалів справи судом встановлено, що ініціюючим кредитором понесено судові витрати в сумі 6 090 грн. 00 коп. пов'язані з провадженням у справі про банкрутство, а тому суд включає дані судові витрат пов'язані з провадженням у справі про банкрутство до першої черги Реєстру вимог кредиторів.

Розглянувши в судовому засіданні поданий розпорядником майна Худоноговою Л.Ю. Реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн", керуючись ст. ст. 22, 23, 24, 25, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Затвердити Реєстр вимог кредиторів по справі № 921/585/15-г/11 відносно товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн", вул. Привокзальна, 27, с. Лапшин, Бережанський район, Тернопільська область, ідентифікаційний код 38570492 та визнати кредиторами по справі:

1.1. Фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 /поштова адреса: АДРЕСА_2/, ідентифікаційний код НОМЕР_1 в сумі 435 300 грн. 00 коп., черговість задоволення вимог кредитора в сумі 6 090 грн. 00 коп. - перша; в сумі 428 400 грн. 00 коп. - четверта.

1. 2. Публічне акціонерне товариство комерційний банк "ПриватБанк" , вул. Набережна Перемоги, 50, м. Дніпропетровськ, ідентифікаційний код 14360570 в сумі 33 408 грн. 01 коп.

Черговість задоволення грошових вимог:

в сумі 24 204 грн.90коп. - четверта.;

в сумі 7985 грн. 11 коп. /пені/ - шоста;

Витрати по сплаті судового збору в сумі 1 218 грн. 00 коп. - перша черга.

2. Зобов'язати розпорядника майна Худоногову Л.Ю. в десятиденний термін письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів, організувати та провести збори кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Кортес Юкрейн", на зборах кредиторів обрати комітет кредиторів.

3. Обраному комітету кредиторів вирішити питання щодо відкриття процедури санації, ліквідації боржника чи укладення мирової угоди та до дати закінчення процедури розпорядження майном боржника подати господарському суду відповідне клопотання. Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подати господарському суду до 20 жовтня 2015 року.

4. Розгляд справи в підсумковому засіданні призначити на 27 жовтня 2015 року на 10 год. 00 хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Тернопільської області, м. Тернопіль, вул..Кн.Острозького, 14 а, зал судових засідань № 2.

5. Ухвалу надіслати боржнику; кредиторам ФОП ОСОБА_1, АДРЕСА_1 /поштова адреса: АДРЕСА_2/; ПАТ КБ "ПриватБанк", вул. Набережна Перемоги, 50, м. Дніпропетровськ; Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8 та розпоряднику майна Худоноговій Л.Ю., АДРЕСА_3

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення30.09.2015
Оприлюднено12.10.2015
Номер документу51999757
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —921/585/15-г/11

Ухвала від 19.07.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 22.03.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 09.02.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 30.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 30.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 16.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 16.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні