Постанова
від 09.12.2010 по справі 4-54/2010
ВРАДІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Врадіївський районний суд Миколаївської області

смт. Врадіївка, вул. Маяковського, 103, 56301, (05135) 9-14-38

крим. справа № 4-54/2010р.

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Смт. Врадіївка 09.12.10 року

Суддя Врадіївського районного суду Висоцький М.Т., при секретарі Дністрянській Т.В., за участю прокурора Жорової В.О., розглянувши подання слідчого СВ Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївської області старшого лейтенанта міліції Спотара В.І. від 08.12.10, погодженого з прокурором Врадіївського району, про проведення обшуку житла, господарчих приміщень та земельної ділянки де проживає ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та в АДРЕСА_2

встановив:

Як вбачається з матеріалів подання 27 листопада 2010 року біля 17 години ОСОБА_2 переслідуючи корисливу мету та умисел на збут наркотичних засобів, навмисно під час проведення оперативної закупівлі, порушуючи встановлений законодавством порядок обігу наркотичних речовин, розуміючи, що це заборонено законом, збула за місцем свого тимчасового проживання АДРЕСА_1, ОСОБА_3 за 100 гривень особливо-небезпечний наркотичний засіб - загальною вагою 68,8 гр.

За даним фактом СВ Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області, відносно ОСОБА_2 порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

Під час допиту як свідка ОСОБА_3 було встановлено, що ОСОБА_2 зберігає наркотичний засіб у вигляді канабіс (марихуани) за місцем свого тимчасового проживання в АДРЕСА_1 та за місцем свого мешкання в АДРЕСА_2 Крім цього ОСОБА_3 домовилась з ОСОБА_2 про купівлю наркотичного засобу через декілька днів.

В своєму поданні слідчий просить з метою виявлення та вилучення речових доказів по справі, речей, предметів та цінностей здобутих злочинним шляхом та наркотичних засобів провести обшук житла господарчих приміщень та земельної ділянки де проживає ОСОБА_2 розташованих в АДРЕСА_1 та в АДРЕСА_2

Вивчивши матеріали подання, заслухавши думку прокурора та слідчого СВ Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області Спотара В.І. які наполягають на проведені обшуку, вважаю, що дане подання не підлягає задоволенню з наступних підстав:

Відповідно до ст. 177 КПК України обшук проводиться в тих випадках, коли є достатні підстави вважати, що знаряддя злочину, речі і цінності здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини в справі чи забезпечення цивільного позову, знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Як вбачається з подання і наданих до подання матеріалів в них відсутні достовірні відомості про те кому фактично і конкретно належить житло по АДРЕСА_1 та в АДРЕСА_2 та в якому із них проживає ОСОБА_2 Згідно з поданням вона тимчасово проживає в АДРЕСА_1 де і здійснювала збут наркотичних засобів. Однак з довідки селищної ради вбачається, що там зареєстровані ОСОБА_4 з своїми трьома неповнолітніми доньками. А з пояснення ОСОБА_5 вбачається, що в даному будинку оселились ОСОБА_6 зі своєю співмешканкою на ім'я ОСОБА_2 (прізвища не вказано) куди нещодавно приходила господарка (хто саме не вказано). Також не відомо чи є даній присадибній ділянці інші приміщення (наприклад літня кухня), чи проживають там господарі будинку, інші особи та чи мала ОСОБА_2 до них доступ.

Як вбачається з адресної довідки та інших матеріалів, ОСОБА_2 зареєстрована в АДРЕСА_2 в будинку своїх батьків, але дані на цих осіб, як власників будинку взагалі відсутні.

З наявних матеріалів неможливо визначити в якому саме будинку фактично на даний час проживає чи проживала раніше ОСОБА_2

Крім цього, в поданні та долучених до нього матеріалів відсутні достовірні дані, де саме, в якому саме приміщенні або місці чи в якої особи знаходяться вказані в поданні речові докази та інше.

За таких обставин проведення обшуку може привести до можливого порушення Конституційних прав щодо недоторканості житла відносно інших осіб.

На підставі викладеного, керуючись ст.177 КПК України, ст. 30 Конституції У країни,-

ПОСТАНОВИВ :

В задоволенні подання про проведення обшуку житла господарчих приміщень та земельної ділянки де проживає ОСОБА_2 розташованих в АДРЕСА_1 та в АДРЕСА_2 - відмовити.

Постанова остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя Врадіївського районного суду Висоцький М.Т.

СудВрадіївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення09.12.2010
Оприлюднено10.10.2016
Номер документу52053854
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-54/2010

Постанова від 27.05.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Постанова від 11.03.2010

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Федоренко О. І.

Постанова від 02.11.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Перетятько О. В.

Постанова від 27.05.2010

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Підлипняк М. Д.

Постанова від 25.06.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Постанова від 30.04.2010

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Постанова від 09.12.2010

Кримінальне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Висоцький М. Т.

Постанова від 06.08.2010

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Пещук Р. Й.

Постанова від 28.12.2010

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Шаповал З. О.

Постанова від 15.03.2010

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні