Постанова
від 14.07.2006 по справі 1/224
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/224

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91016, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91016, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

П О С Т А Н О В А

Іменем України

14.07.06                                                                                 Справа № 1/224.

Суддя Зюбанова Н.М., при секретарі судового засідання Герасименко Р.В.,  розглянувши матеріали справи за позовом

Сватівського районного  центру зайнятості, м. Сватове  Луганської області

до Селянського фермерського господарства "Урожайне", с. Нижня Даванка Сватівського району Луганської області    

про стягнення  17592 грн. 29 коп.

в присутності представників сторін:

від позивача –Горшков О.О.,  дов. від 06.01.06 б/н;

від відповідача –не прибув;

                                                              в с т а н о в и в:

Суть спору: про стягнення 12879 грн. 45 коп. недоїмки по страхових внесках на загальнообов”язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та 7014 грн. 69 коп. пені /з врахуванням заяви позивача про збільшення позовних вимог від 27.06.06/.

Провадження у справі порушено ухвалою господарського суду від 29.05.06 згідно Господарського процесуального кодексу України.

Згідно ст.17 та п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, який набрав законної сили з 01.09.05, до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України,  вирішуються відповідним господарським  судом  за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи суб'єктний склад сторін у справі, де в якості позивача виступає суб'єкт владних повноважень, провадження у даній справі продовжено за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

           Відповідач  відзив на позовну заяву  не надав.

          Дослідивши матеріали справи, вислухавши представника позивача,  суд дійшов висновку, що позов є обґрунтованим з огляду на наступне.

Відповідно до Закону України  від 02.03.00 № 1533-ІІІ “Про  загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття ( далі –Закон) роботодавець набуває  статусу  платника страхових внесків  до Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття” ( далі -Фонд) з дня  реєстрації згідно з пунктом 1 частини другої статті 35 цього Закону та зобов`язаний  своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески (пункт 2 частини  другої статті  35 Закону ).

З матеріалів справи вбачається, що  Селянське фермерське господарство "Урожайне",  є платником страхових внесків  до Фонду та  зобов`язано сплачувати  страхові внески.

Відповідно до Закону України від 11.01.01 № 2213-ІІІ “Про  розмір  внесків на деякі  види загальнообов`язкового державного соціального страхування” розмір внесків на загальнообов`язкове державне  страхування на випадок безробіття для роботодавців складає 1,9 % суми  фактичних витрат на оплату праці  працівників.

Частиною другою статті 38 Закону встановлено, що у разі  несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками, у тому  числі  через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, або  неповної їх сплати, страхувальники  сплачують суму  донарахованих контролюючим органом страхових внесків  (недоїмки), штраф та пеню.

За висновками перевірки, проведеної позивачем, що підтверджено актом № 28 перевірки правильності нарахування, своєчасності і повноти перерахування страхових внесків на загальнообов''язкове державне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов''язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 09.08.05, йому нараховано 4712 грн. 84 коп. пені.  

За таких обставин позовні вимоги слід визнати обґрунтованими та такими, що підлягають до задоволення.

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даному  випадку.

Згідно ст. 160, 167 Кодексу адміністративного судочинства України у судовому засіданні, в  якому закінчився розгляд справи, оголошено вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено, що повний текст постанови буде виготовлений протягом п"ятиденного строку.

          На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

           п о с т а н о в и в :

1. Позов задовольнити повністю.

 2.Стягнути з Селянського фермерського господарства "Урожайне",                             с. Нижня Даванка Сватівського району Луганської області, код ЄДРПОУ 30199318  на користь Сватівського районного центру зайнятості, м. Сватове Луганської області, вул. Свердлова, 5, код ЄДРПОУ 20188170 –12879 грн. 45  коп. недоїмки по страхових внесках та 4712 грн. 84 коп. пені.

Постанова  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження,  встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку  подається  заява.  Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі. Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанову складено у повному обсязі та підписано 19.07.06.

Суддя                                                                                               Н.М.Зюбанова

Дата ухвалення рішення14.07.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу52320
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/224

Ухвала від 22.07.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

Рішення від 21.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 08.09.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Азарова З.П.

Рішення від 23.09.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Азарова З.П.

Ухвала від 14.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Азарова З.П.

Ухвала від 07.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь І.А.

Ухвала від 03.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь І.А.

Ухвала від 09.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні