Ухвала
від 16.10.2015 по справі 646/12117/15-к
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/12117/15-к

№ провадження 1-кс/646/5121/2015

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.10.2015 року м.Харків

Слідчий суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання процесуального керівника - прокурора відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов`язаних з обмеженням особистої свободи громадян, прокуратури Харківської області, молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про призначення документальної позапланової виїзної ревізії Державною фіскальною службою в Харківській області за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов`язаних з обмеженням особистої свободи громадян, прокуратури області, молодший радник юстиції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить дозволити співробітникам головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області проведення документальної позапланової виїзної ревізії фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового та валютного законодавства, в рамках матеріалів кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015220000000242 від 06.04.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1 КК України, для з*ясування питань з проведення операції з придбання фізичною особою-підприємцем ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) у ТОВ «Компанія Нова Ера» цистерн, резервуарів та вмістищ металевих (контейнерів для збирання побутових відходів), вмістин металевих легких (урн для прибудинкових територій комунальної власності), виробів конструкційних металевих та їх частини (стовпи для сушки білизни, килимовибивалки, скоби металеві, альтанки) (зазначити дату реалізації, кількість, реквізити товарно-супровідних документів, згідно договорів купівлі продажу №НЕ-294-2014 від 01.11.2014; №НЕ-15-2015 від 02.02.2015; №НЕ-263-2014 від 21.10.2014; наявності та фактичної відповідності обладнання та матеріально технічної бази, а також працівників відповідної кваліфікаціїу період 2015 року наданим у складі конкурсної документації відповідних довідок.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що другим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ «Компанія "Нова Ера"», діючи за попередньою змовою з керівництвом Олексіївської виправної колонії №25 управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (далі Олексіївська ВК №25, колонія), з метою незаконної перемоги у конкурсних торгах із закупівлі Департаментом житлового господарства Харківської міської ради металевих конструкцій, направили пропозиції конкурсних торгів з узгодженою за заздалегідь ціною та недостовірними відомостями, внаслідок чого ДП «Підприємство Олексіївської виправної колонії №25» визнано переможцем та з ним укладено договір поставки продукції за завищеними цінами, що заподіяло майнову шкоду у розмірі 162 тисячі гривен, тобто спричинило тяжкі наслідки.

Крім того, досудовим розслідуванням, при проведенні негласних слідчих (розшукових) заходів, встановлено, що упродовж 2015 року службовими особами Олексіївської ВК25, яке крім інших видів діяльності надає послуги з виробництва металевих конструкцій та дерев`яних виробів, що використовуються в сфері житлово-комунального господарства міста та області, при підготовці конкурсної документації щодо участі підприємства у процедурах закупівлі послуг за державні кошти, з метою створення уявної конкуренції, підготовлено та подано до департаменту житлового господарства Харківської міської ради відповідні пакети документів про участь у процедурі закупівлі цих послуг від інших підконтрольних комерційних структур та суб`єктів господарювання.

Так, з метою штучного суттєвого завищення ціни предмету закупівлі та фальсифікації проведення конкурсних торгів, службовими особами підприємства Олексіївської ВК №25 були підроблені та використані офіційні документи - конкурсні пропозиції, які надають право прийняти участь у процедурі закупівлі у вигляді конкурсних торгів.

Реалізуючи свій злочинний умисел, маючи в розпорядженні документи інших виробників - підконтрольних суб`єктів підприємницької діяльності, а саме ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060), достовірно знаючи, що вказане підприємство участі у конкурсних торгах фактично не братиме, виготовили від їх імені офіційні документи - конкурсні пропозиції, які надають право прийняти участь у процедурі закупівлі у вигляді конкурсних торгів, що проводилась департаментом житлового господарства Харківської міської ради.

При проведенні конкурсних торгів, службовими особами ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060) до складу конкурсної пропозиції були надані документи, що визивають сумніви, а саме: довідка щодо наявності відповідного обладнання та матеріально технічної бази виробництва; довідка про наявність працівників відповідної кваліфікації; договори щодо виконання аналогічних робіт, укладених з ФОП ОСОБА_4 , що є матір`ю директора та засновника ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060) ОСОБА_5 (договори купівлі продажу №НЕ-294-2014 від 01.11.2014; №НЕ-15-2015 від 02.02.2015; №НЕ-263-2014 від 21.10.2014).

Крім того, досудовим розслідуванням, при проведенні негласних слідчих (розшукових) заходів, встановлено, що ТОВ Компанія «Нова Ера» (код 32137060) в період 2014-2015 років здійснювались поставки товарно-матеріальних цінностей до Олексіївської ВК №25 за завищеними цінами та товарів, що документально не відображені по звітності підприємства.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Слідчий суддя, заслухавши доводи прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

П.4 ч.2ст. 40 КПК Українипередбачає, що слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

Таким чином збирання доказів слідчим здійснюється, зокрема, шляхом витребування та отримання ним висновків ревізій та актів перевірок. В той же час, згідно з нормамист. 40 КПК України, законодавець наділяє його і повноваженням щодо призначення ревізій та перевірок у порядку, визначеному законом. Такий порядок встановленоЗаконом України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні».

Ч.6ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»визначає, що позапланова виїзнаревізіяможездійснюватисялишеза наявностіпідставдляїїпроведенняна підставі рішення суду.

Ч. 7ст. 11 вказаного законупередбачає, що позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежновідформивласності,які не віднесені цим Законом до підконтрольнихустанов,проводятьсяорганамидержавного фінансовогоконтролюзарішеннямсуду,ухваленим на підставі клопотанняслідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

У ч.8 зазначеної статті наведено, що органдержавного фінансового контролю, прокурор або слідчий, якийініціюєпроведенняпозаплановоївиїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтуванняпідставтакоїревізіїта дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомоїцієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Тривалістьпозапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів відповідно до ч. 11ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні».

Прокурором доведено про необхідність отримання дозволу на проведення позапланової документальної виїзної ревізії ревізії, оскільки отримані за результатами такої ревізії відомості матимуть істотне значення для встановлення обставин у вказаному кримінальному провадженні, що підтверджується і матеріалами кримінального провадження, відтак призначення позапланової ревізії є доцільним та відповідає завданням кримінального провадження, а тому наявні підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст.2,40,132,309,395 КПК України,ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»,слідча суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов`язаних з обмеженням особистої свободи громадян, прокуратури області, молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про призначення документальної позапланової виїзної ревізії Державною фіскальною службою в Харківській області за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1 КК України - задовольнити.

Призначити проведення документальної позапланової виїзної ревізії фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ), для вирішення наступних питань:

- питань дотримання вимог податкового та валютного законодавства ТОВ «Компанія Нова Ера» (код ЄДРПОУ 32137060) щодо документального підтвердження господарських відносин, їх реальності та повноти відображення товарних операцій у бухгалтерському обліку за період з 01.01.2014 по 01.10.2015 з контрагентами - фізичною особою-підприємцем ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) та Олексіївської виправної колонії №25 управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області (код ЄРДПОУ 08680879).

- операції з придбання фізичною особою-підприємцем ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) у ТОВ «Компанія Нова Ера» цистерн, резервуарів та вмістищ металевих (контейнерів для збирання побутових відходів), вмістин металевих легких (урн для прибудинкових територій комунальної власності), виробів конструкційних металевих та їх частини (стовпи для сушки білизни, килимовибивалки, скоби металеві, альтанки) (зазначити дату реалізації, кількість, реквізити товарно-супровідних документів, згідно договорів купівлі продажу №НЕ-294-2014 від 01.11.2014; №НЕ-15-2015 від 02.02.2015; №НЕ-263-2014 від 21.10.2014;

- наявність та фактична відповідність обладнання та матеріально технічної бази, а також працівників відповідної кваліфікаціїу період 2015 року наданим у складі конкурсної документації відповідних довідок.

Проведення документальної позапланової виїзної ревізії доручити співробітникам головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області з 19.10.2015 року у 15 денний термін.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52431611
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення документальної позапланової виїзної ревізії Державною фіскальною службою в Харківській області за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015220000000242 від 06.04.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1 КК України

Судовий реєстр по справі —646/12117/15-к

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Прошутя І. Д.

Ухвала від 05.04.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Корекян Н. Р.

Ухвала від 25.03.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Прошутя І. Д.

Ухвала від 24.03.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Прошутя І. Д.

Ухвала від 23.03.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Прошутя І. Д.

Ухвала від 25.03.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Прошутя І. Д.

Ухвала від 23.03.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Прошутя І. Д.

Ухвала від 14.03.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сорока О. П.

Ухвала від 03.03.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Остапчик С. В.

Ухвала від 03.03.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Цілюрик В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні