Ухвала
від 09.04.2013 по справі 826/3104/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залучення третьої особи та витребування доказів

м. Київ

09 квітня 2013 року справа № 826/3104/13-а

о 11 год. 57 хв.

приміщення суду за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 10

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі суддів:

головуючого судді Соколової О.А.,

суддів Васильченко І.П.,

Вєкуа Н.Г.,

при секретарі судового засідання Боронило К.А.,

розглянувши у відкритому судовому засідання питання про залучення третьої особи та витребування доказів в адміністративній справі

за позовом Прилуцької об'єднаної державної податкової інспекції Чернігівської

області Державної податкової служби

до Міністерства аграрної політики та продовольства України

про стягнення податкового боргу у розмірі 77 570,44грн., -

за участю представників сторін:

від позивача Рощина С.М.,

від відповідача Заруцького В.С., -

встановив :

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулася Прилуцька об'єднана державна податкова інспекція Чернігівської області Державної податкової служби з позовом до Міністерства аграрної політики та продовольства України про стягнення податкової заборгованості у розмірі 77 570,44грн.

У судовому засіданні встановлено, що засновником дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії «Хліб України» «Прилуцький комбінат хлібопродуктів №1», який має борг перед бюджетом, є Державна акціонерна компанія «Хліб України». Відповідно до п.4.3 Статуту ДП ДАК «Хліб України» «Прилуцький комбінат хлібопродуктів №1» майно Компанії передається Підприємству в користування. Підприємство має право вчиняти щодо майна Компанії будь-які дії з дозволу Компанії.

Суд поставив на обговорення питання щодо залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Державну акціонерну компанію «Хліб України» та вважає за необхідним витребувати у останнього його Статут.

Представники сторін проти залучення третьої особи до розгляду справи та витребування доказів не заперечували.

Відповідно ч.2 ст.53 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ч.ч.4, 5 ст.11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Враховуючи вищевикладене, суд прийшов до висновку, щодо залучення до участі у справі Державну акціонерну компанію «Хліб України» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору та для з'ясування всіх обставин і прийняття рішення у справі необхідно витребувати від третьої особи його Статут.

Керуючись положеннями статей 11, 53, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

ухвалив:

1. Залучити до участі у справі № 826/3104/13-а Державну акціонерну компанію «Хліб України» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

2. Витребувати від третьої особи копію (оригінал для огляду) Статуту Державної акціонерної компанії «Хліб України».

3. Повідомити третю особу про те, що наступне судове засідання призначено на 24 квітня 2013 року о 10 год. 00 хв ., за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 10, каб. №205 (другий поверх).

Ухвала в частині витребування доказів може бути оскаржена відповідно до ст.185-186 Кодексу адміністративного судочинства України .

Суддя О.А. Соколова

Дата ухвалення рішення09.04.2013
Оприлюднено27.10.2015
Номер документу52592077
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/3104/13-а

Ухвала від 09.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Соколова О.А.

Ухвала від 20.05.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Глущенко Я.Б.

Постанова від 02.07.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Глущенко Я.Б.

Постанова від 24.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Соколова О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні