Ухвала
від 19.03.2010 по справі 43708/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 У Х В А Л А

про відмову в забезпеченні адміністративного позову

"19" березня 2010 р. Справа № 2а- 43708/09/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді - Мельникова Р.В.

за участю:

секретаря судового засідання - Вороніної І.О. ,

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду клопотання Чугуївської об’єднаної державної податкової інспекції Харківської області про забезпечення позову в адміністративній справі

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" до Чугуївської об’єднаної державної податкової інспекції Харківської області про визнання неправомірними дій, визнання нечинними актів перевірок та скасування рішень ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з вищезазначеним позовом.

17.03.2010 від Чугуївської об’єднаної державної податкової інспекції Харківської області до суду надійшло клопотання в порядку ст. 117 КАС України, в якому відповідач, з метою недопущення безпідставних втрат бюджету, просить суд заборонити банкам здійснювати будь-які операції з грошовими коштами боржника на розрахункових рахунках, які вказані у додатку до клопотання.

Вказане клопотання обґрунтовується наступним. Фахівцями ДПА у Харківській області було проведено первірки за дотриманням вимог суб'єктами господарювання порядку проведення розрахунків за товари (послуги), вимог з регулювання обігу готівки, наявності торгових патентів і ліцензій ТОВ "Надія".

На підставі актів перевірок ДПА у Харківській області Чугуївською ОДПІ було винесено податкові повідомлення-рішення про застосування штрафних (фінансових) санкцій до ТОВ "Надія" на суму 38106,59 грн. Нараховані штрафні санкції ТОВ "Надія" до бюджету у сумі 38106,59 грн. залишаються не сплаченими.

У судовому засіданні представник позивача заперечував проти задоволення клопотання Чугуївської ОДПІ з тих підстав, що Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено право відповідача звертатися до суду із зазначеним клопотанням. Представник відповідача підтримав клопотання Чугуївської ОДПІ.

Суд, розглянувши зазначене клопотання Чугуївської ОДПІ, заслухавши думку представників сторін, дійшов висновку про відмову в задоволенні клопотання, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.117 Кодексу адміністративного судочинства України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

З положень статті 117 КАС України вбачається, що заходи забезпечення адміністративного позову можуть бути застосовані за клопотанням позивача або з ініціативи суду.

Враховуючи, що Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено застосування заходів забезпечення адміністративного позову за клопотанням відповідача, суд вважає клопотання Чугуївської об’єднаної державної податкової інспекції Харківської області таким, що не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.117, 160, 165, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, Харківський окружний адміністративний суд

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання Чугуївської об’єднаної державної податкової інспекції Харківської області про забезпечення позову в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" до Чугуївської об’єднаної державної податкової інспекції Харківської області про визнання неправомірними дій, визнання нечинними актів перевірок та скасування рішень.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали заяви про апеляційне оскарження, а далі - протягом наступних десяти днів апеляційної скарги, з подачею її копії до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, ухвала набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Р.В. Мельников

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.03.2010
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52669492
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —43708/09/2070

Постанова від 25.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 25.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 12.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні