Ухвала
від 25.06.2010 по справі 43708/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія< >

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3

У Х В А Л А

про закриття провадження в адміністративній справі

25.06.2010 Справа № 2а-43708/09/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мельникова Р.В.

за участю:

секретаря судового засідання - Вороніної І.О. ,

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідачів - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду в м. Харкові адміністративну справу за позовом

товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" до Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області, Державної податкової адміністрації у Харківській області про визнання неправомірними дій та скасування рішень,- В С Т А Н О В И В:

Позивач, товариство з обмеженою відповідальністю "Надія", звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому з урахуванням зміни позовних вимог, просить суд :

- визнати неправомірними дії посадових осіб Державної податкової адміністрації у Харківській області;

- визнати неправомірними дії посадових осіб Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області;

- скасувати повністю рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 30.06.2009р. №0003642311;

- скасувати повністю рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 30.06.2009р. №0003632311;

- скасувати повністю рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 30.06.2009р. №0003652311;

- скасувати повністю рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 30.06.2009р. №0003692311;

- скасувати повністю рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про внесення змін до рішень про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 16.10.2009р. №7350/10/23-030.

Суд прийшов до висновку про закриття провадження у справі в частині скасування повністю рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про внесення змін до рішень про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 16.10.2009р. №7350/10/23-030, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.17 КАС України, компетенція адміністративних судів поширюється на: спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності; спори з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби; спори між суб'єктами владних повноважень з приводу реалізації їхньої компетенції у сфері управління, у тому числі делегованих повноважень, а також спори, які виникають з приводу укладання, виконання, припинення, скасування чи визнання нечинними адміністративних договорів; спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених законом; спори щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесом чи процесом референдуму.

Таким чином, рішення суб'єкта владних повноважень у контексті положень КАС України необхідно розуміти як нормативно-правові акти, так і правові акти індивідуальної дії.

Нормативно-правовий акт - офіційний письмовий документ, прийнятий або затверджений уповноваженим на це суб'єктом нормотворення у визначеній законодавством формі та за встановленою законодавством процедурою, спрямований на регулювання суспільних відносин, що містить норми права, має неперсоніфікований характер і розрахований на неодноразове застосування.

Правові акти індивідуальної дії - рішення, які є актом одноразового застосування норм права і дію яких поширено на конкретних осіб або які стосуються конкретної ситуації.

Проаналізувавши положення ст.2 та п.1 ч.1 ст.17 КАС України суд зазначає, що до адміністративних судів можуть бути оскаржені будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб'єктів владних повноважень, які породжують, змінюють або припиняють права та обов'язки у сфері публічно-правових відносин, вчинених ними при здійсненні владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, якщо позивач вважає, що цими рішеннями, діями чи бездіяльністю його права чи свободи порушені або порушуються, створено або створюються перешкоди для їх реалізації або мають місце інші ущемлення прав чи свобод.

Позивачем по суті оспорюється рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про внесення змін до рішень про застосування штрафних (фінансових) санкцій, яке не є актом державного чи іншого органу в розумінні КАС України. Фактично цим рішенням виправляються технічні помилки у рішеннях про застосування штрафних (фінансових) санкцій. Таке рішення не породжує жодних правових наслідків, що спрямовані на регулювання тих чи інших суспільних відносин і не має обов'язкового характеру для платника податків, а відтак воно не підпадає під дію пункту 1 частини 1 статті 17 КАС України, в зв'язку з чим не може бути самостійним предметом розгляду в порядку КАС України.

За наведених обставин та відповідно до п.1 ч.1 ст.157 КАС України, підлягає закриттю провадження в частині позовних вимог щодо скасування повністю рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про внесення змін до рішень про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 16.10.2009р. №7350/10/23-030.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.157, 160, 165, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити провадження у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" до Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області, Державної податкової адміністрації у Харківській області про визнання неправомірними дій та скасування рішень в частині позовних вимог щодо скасування повністю рішення Чугуївської об'єднаної державної податкової інспекції у Харківській області про внесення змін до рішень про застосування штрафних (фінансових) санкцій від 16.10.2009р. №7350/10/23-030.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали заяви про апеляційне оскарження, а далі - протягом наступних десяти днів апеляційної скарги, з подачею її копії до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, ухвала набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. < Текст >

Суддя (підпис)< > ОСОБА_3

З оригіналом згідно. Ухвала не набрала законної сили. Оригінал ухвали знаходиться в матеріалах справи.< >

Суддя< Текст > ОСОБА_3< >

Секретар< Текст > ОСОБА_4< Текст >

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.06.2010
Оприлюднено13.09.2017
Номер документу68808107
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —43708/09/2070

Постанова від 25.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 25.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 12.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні