Ухвала
від 21.10.2015 по справі 163/2269/15-ц
ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 163/2269/15-ц

Провадження № 2/163/328/15

ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

21 жовтня 2015 року Любомльський районний суд Волинської області в складі:

головуючого-судді Павлуся О.С.,

при секретарі Семенюк К.М.,

з участю представника позивача та третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_1,

відповідача ОСОБА_2,

розглянувши позовну заяву ТзОВ "Модел Транс" до ОСОБА_2, третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ТзОВ «Володимирська фабрика гофротари» про відшкодування матеріальної шкоди ,

В С Т А Н О В И В:

ТзОВ "Модел Транс"звернулось до суду з позовом до ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди .

В судовому засіданні відповідач заявив клопотання про залучення до участі в розгляді справі в якості в третьої особи без самостійних вимог ПрАТ «УСК»Княжа Вієнна ОСОБА_3» в особі Волинської обласної дирекції; витребувати від ПрАТ «УСК» Кня жа Вієнна ОСОБА_3» оригінал страхового акту № 150000033758 від 03.08.2015 року; витребувати в позивача платіжні і видаткові документи на підтвердження суми витрат по проведеному ремонту автомобіля після ДТП, що сталось 26.05.2015 року та викликати в судове засідання для дачі пояснень водія ТзОВ «Модел Транс» ОСОБА_4 .

Представник позивача та третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, частково заперечив щодо заявленого клопотання, а саме щодо виклику в судове засідання ОСОБА_4 та витребування з ТзОВ "Модел Транс" платіжних і видаткових документів на підтвердження суми витрат по проведеному ремонту автомобіля після ДТП, що сталось 26.05.2015 року .

Згідно ч. 2 ст. 35 ЦПК України , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Відповідно до частин 3, 4 статті 10 ЦПК кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи: роз'яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов'язки, попереджує про наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Згідно з частинами 1, 2 статті 133 ЦПК особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Частиною 1 статті 137 ЦПК визначено, що у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів має бути подано до або під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання у справі не проводиться, - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі.

Заслухавши думку представника позивача та третьої особи, який частково підтримав клопотання, суд дійшов висновку, що клопотання відповідача підлягає частковому задоволенню, а саме в частинні залучення до участі в розгляді справі в якості третьої особи без самостійних вимог ПрАТ «УСК»Княжа Вієнна ОСОБА_3» в особі Волинської обласної дирекції, в іншій частині клопотання відмовити, оскільки відповідачем не надано належних відомостей про намагання отримати витребувані докази, про неможливість чи складнощі в їх отриманні тощо.

Керуючись ст. 10, 35, 133, 137 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ПрАТ «УСК» Княжа Вієнна ОСОБА_3» в особі Волинської обласної дирекції до участі у розгляді справи за позовом ТзОВ "Модел Транс" до ОСОБА_2, третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ТзОВ «Володимирська фабрика гофротари» про відшкодування матеріальної шкоди .

В решті вимог клопотання відмовити.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя Любомльського районного суду О.С. Павлусь

СудЛюбомльський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.10.2015
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52717494
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —163/2269/15-ц

Ухвала від 10.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Киця С. І.

Ухвала від 10.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Киця С. І.

Ухвала від 29.12.2016

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Киця С. І.

Ухвала від 15.12.2015

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Киця С. І.

Ухвала від 14.12.2015

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Киця С. І.

Ухвала від 02.12.2015

Цивільне

Апеляційний суд Волинської області

Киця С. І.

Рішення від 18.11.2015

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Павлусь О. С.

Рішення від 11.11.2015

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Павлусь О. С.

Ухвала від 02.11.2015

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Павлусь О. С.

Ухвала від 21.10.2015

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Павлусь О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні