Ухвала
від 25.02.2014 по справі 6/39
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

про призначення до розгляду в судовому засіданні подання державного

виконавця про зміну способу та порядку виконання судового рішення

25 лютого 2014 року м. Київ № 6/39

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Добрянської Я.І. , отримавши подання Старшого державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління Юстиції у м. Києві про зміну способу та порядку виконання рішення суду по справі № 6/39

ВСТАНОВИВ:

В провадженні відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у місті Києві перебуває виконавчий лист Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.03.2010 р. по справі № 6/39 (суддя Добрянська Я.І.) про зобов'язання Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва здійснити перерахунок пенсії ОСОБА_1 виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, в розмірі визначеному Законом України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» починаючи з 09.07.2007 р. та здійснювати подальшу виплату пенсії у розмірах передбачених законом.

24.02.2014 р. до канцелярії Окружного адміністративного суду м. Києва від Старшого державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління Юстиції у м. Києві Нечай Г.П. надійшло письмове подання про зміну способу та порядку виконання рішення суду по справі № 6/39.

В обґрунтування зазначеного подання про зміну способу та порядку виконання рішення суду по справі № 6/39, державний виконавець зазначає, що боржником рішення суду самостійно не виконується з незалежних від нього причин, в зв'язку із чим відсутні правові підстави для застосування до боржника штрафних санкцій, передбачених ст. 89 Закону України «Про виконавче провадження».

Водночас з 01.01.2013 р. набрав чинності Закон України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», яким встановлено гарантії держави щодо виконання судових рішень та виконавчих документів, визначених Законом України «Про виконавче провадження» (далі - рішення суду), та особливості їх виконання.

Так, ст. 7 Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» передбачено, що у разі якщо рішення суду не виконано протягом двох місяців з дня винесення постанови про викриття виконавчого провадження, крім випадків, коли стягувач перешкоджає провадженню виконавчих дій, державний виконавець зобов'язаний звернутися до суду із заявою про зміну способу і порядку виконання рішення.

Також, відповідно до ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження», за наявності обставин, ще ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, державний виконавець за власною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання, а також про встановлення або зміну способу і порядку виконання.

Відповідно до ст. 263 КАС України, за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. У разі прийняття рішення про відстрочення чи розстрочення виконання постанови в адміністративній справі суд змінює строк подання суб'єктом владних повноважень звіту про виконання такої постанови.

Ухвалу суду за результатами розгляду питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути оскаржено в загальному порядку.

Зважаючи на викладене, та керуючись ст. ст. 160, 165, 263 КАС України, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Призначити до розгляду в судовому засіданні подання Старшого державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління Юстиції у м. Києві про зміну способу та порядку виконання рішення суду по справі № 6/39.

2. Судове засідання відбудеться 11 березня 2014 року о 12:30 год. за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 10, зал судового засідання № 206 (другий поверх).

3. Ухвалу направити сторонам по справі та Державному виконавцю.

Суддя Я.І. Добрянська

Дата ухвалення рішення25.02.2014
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52761886
СудочинствоАдміністративне
Сутьзміну способу та порядку виконання рішення суду по справі № 6/39

Судовий реєстр по справі —6/39

Ухвала від 30.08.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Ухвала від 18.08.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Ухвала від 18.08.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Ухвала від 25.08.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пуль О.А.

Ухвала від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 27.04.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 18.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 22.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 11.03.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 25.02.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні