Ухвала
від 27.10.2014 по справі 820/16948/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua У Х В А Л А

27.10.2014 р. № 820/16948/14

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мар'єнко Л.М.,

при секретарі судового засідання - Принцевській Ю.В.,

за участю: представників позивача - ОСОБА_1, ОСОБА_2,

розглянувши в місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду у відкритому судовому засіданні адміністративний позов Приватного акціонерного товариства "ЛУГЦЕНТРОКУЗ ОСОБА_3 МОНЯТОВСЬКОГО" до Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська ОСОБА_4 управління Міндоходів у Луганській області, ОСОБА_4 управління Державного казначейства України у Луганській області, треті особи - Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку ОСОБА_4 управління Міндоходів у Луганській області, Управління Державної казначейської служби України у Сватівському районі Луганської області про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язати вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Приватне акціонерне товариство "ЛУГЦЕНТРОКУЗ ОСОБА_3 МОНЯТОВСЬКОГО" звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська ОСОБА_4 управління Міндоходів у Луганській області, ОСОБА_4 управління Державного казначейства України у Луганській області, в якому просить суд визнати протиправними бездіяльність посадових осіб Державної податкової інспекції в Жовтневому районі у м. Луганську ОСОБА_4 управління Міндоходів у Луганській області відносно не зарахування переплати по податку на прибуток у рахунок авансового внеску по податку на прибуток в сумі 12 900 000,00 гри.; зобов'язати Державну податкову інспекцію в Жовтневому районі у м. Луганську ОСОБА_4 управління Міндоходів у Луганській області надати висновок про повернення переплати по податку на прибуток з відповідного бюджету та надати його на виконання органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів; зобов'язати Головне управління Державного казначейства України у Луганській області повернути на розрахунковий рахунок ПАТ «ЛУГЦЕНТРОКУЗ ЇМ. ОСОБА_5» надмірно сплачені грошові зобов'язання з податку на прибуток в сумі 12 900 000,00 грн. шляхом стягнення з ОСОБА_4 управління Державного казначейства України в Луганській області на користь ПАТ «ЛУГЦЕНТРОКУЗ ІМ. С.С.МОНЯТОВСЬКОГО», ІПН 133928912340, р/р 26003000119456, ПАТ «УКРСОЦБАНК» надмірно сплачені грошові зобов'язання з податку на прибуток в сумі 12 900 000,00 грн.

Представник відповідача Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська ОСОБА_4 управління Міндоходів у Луганській області в судове засідання не прибув.

Від представника відповідача ОСОБА_4 управління Державного казначейства України у Луганській області - ОСОБА_6 через канцелярію суду надійшла заява, в якій представник просить справу розглядати без участі представника ОСОБА_4 управління Державного казначейства України у Луганській області.

Представник третьої особи Державної податкової інспекції у м. Сєвєродонецьку ОСОБА_4 управління Міндоходів у Луганській області не прибув, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неприбуття суду не повідомив, заяви про розгляд справи без участі не надав.

Згідно ч.2 ст.128 КАС України, неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи.

В ході судового засідання, судом поставлено на обговорення питання щодо виключення з кола третіх осіб Управління Державної казначейської служби України у Сватівському районі Луганської області.

Представники позивача не заперечували проти виключення з кола третіх осіб.

Вислухавши думку представників позивача, дослідивши матеріали адміністративної справи, судом встановлено наступне.

Як вбачається з письмових пояснень представника відповідача ОСОБА_4 управління Державного казначейства України у Луганській області ОСОБА_6, Управління Державної казначейської служби України у Сватівському районі Луганської області не виконує функції ГУ Державного казначейства України у Луганській області. ГУ ДКС України в Луганській області самостійно виконує свої функції та територіально знаходиться в м. Сватове.

Згідно ч. 2 ст. 53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки.

Оскільки при вирішення адміністративного позову по суті не може вплинути на права та обов'язки Управління Державної казначейської служби України у Сватівському районі Луганської області, суд дійшов висновку про виключення його з кола третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ч.2 ст.53, ст ст. 128, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Виключити з кола третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Управління Державної казначейської служби України у Сватівському районі Луганської області.

Повний текст ухвали виготовлено 30.10.2014 року.

Суддя Мар'єнко Л.М.

Дата ухвалення рішення27.10.2014
Оприлюднено03.11.2015
Номер документу52877605
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/16948/14

Ухвала від 04.01.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 21.12.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 06.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Ухвала від 30.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Ухвала від 30.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Ухвала від 11.09.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Ухвала від 27.10.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 27.10.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 27.10.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 27.10.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні