Ухвала
від 27.10.2015 по справі 2/442/268/12
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/442/268/12

2/195/297/15

УХВАЛА

Іменем України

27.10.2015 року смт.Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Кондус Л.А., при секретарі - Горват Н.Є., за участю: представників сторін, прокурора Томаківського району Дніпропетровської області,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду сел. Томаківка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 районної державної адміністрації, про визнання права власності на самочинно збудовані об'єкти нерухомого майна, третя особа - Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області ,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду до відповідача ОСОБА_2 селищної ради Дніпропетровської області про визнання права власності на самочинно збудовані об'єкти нерухомого майна.

Представник позивача в судовому засіданні заявила клопотання про здійснення процесуального правонаступництва та залучення до участі по справі Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, оскільки прокуратура Томаківського району Дніпропетровської області діє в інтересах Головного управління Держземагенства Дніпропетровської області.

Прокурор просить дане клопотання задовольнити частково та замінити неналежного співвідповідача по справі - ОСОБА_2 районну державну адміністрацію на належного співвідповідача - Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, мотивуючи наступним - на даний час право розпорядження землями сільськогосподарського призначення, що знаходяться за межами сільських, селищних та міських рад набули Центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи, ким на сьогодні, відповідно, є Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Представник ОСОБА_2 райдержадміністрації проти заміни співвідповідача по справі не заперечує, так як вони на даний час права розпорядження землями, що знаходяться за межами сільських, селищних та міських рад - не мають.

Суд, заслухавши сторони, вважає за необхідне замінити неналежного співвідповідача по справі - ОСОБА_2 районну державну адміністрацію на належного співвідповідача - Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, з метою встановлення відсутності заперечень власника земельної ділянки. Так як з 01.01.2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо розмежування земель державної та комунальної власності», а отже повноваження, щодо розпорядження землями, що знаходяться за межами сільських, селищних та міських рад набули Центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи, ким на сьогодні, відповідно, є Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Згідно зі ст. 33 ЦПК України суд не припиняючи розгляду справи, залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

Статтею 33 ч.1 ЦПК України передбачена заміна неналежного відповідача тільки за клопотанням позивача. Представник позивача, діючи в межах своїх повноважень, погоджується на заміну заявленого ним відповідача.

За таких обставин, відповідно до ст.33 ч.1 ЦПК України ОСОБА_2 районна державна адміністрація, як неналежний відповідач, підлягає заміні на належного - Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

Оскільки до участі в справі підлягає залученню новий учасник, якому необхідно ознайомитись з позовними вимогами та доданими до нього документами, підготуватися до пояснень, то розгляд справи необхідно відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 33 , 191 , 208-210 ЦПК України , -

У Х В А Л И В :

Замінити співвідповідача ОСОБА_2 районну державну адміністрацію, виключивши її з числа осіб, що беруть участь у справі, на належного відповідача - Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області про визнання права власності на самочинно збудовані об'єкти нерухомого майна, третя особа - Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області.

Про час і місце розгляду справи повідомити співвідповідача - Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, та направити судову повістку з копією позовної заяви і копією цієї ухвали, за адресою місця знаходження: 49004 м. Дніпропетровськ пр. Кірова 2 каб. 327 ).

Судове засідання призначено на 19.11.2015 р. о 10.00 годині в приміщенні Томаківського районного суду Дніпропетровської області (смт. Томаківка, вул. Леніна, 28).

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_3

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення27.10.2015
Оприлюднено03.11.2015
Номер документу52880234
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2/442/268/12

Ухвала від 01.07.2013

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Тетеревятников А. П.

Ухвала від 10.07.2013

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Тетеревятников А. П.

Ухвала від 06.03.2014

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Тетеревятников А. П.

Ухвала від 06.07.2016

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Романюк М. М.

Ухвала від 23.05.2016

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Романюк М. М.

Ухвала від 23.05.2016

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Романюк М. М.

Ухвала від 09.12.2015

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 09.12.2015

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 09.12.2015

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 27.10.2015

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні