Ухвала
від 06.03.2014 по справі 2/442/268/12
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/442/268/12

2/195/7/13

У Х В А Л А

про виправлення описок у судовому рішенні

06.03.2014 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області у складі: судді Тетеревятникова А.П., при секретарі Мартиновій Н.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області про визнання права власності на самочинно збудовані об'єкти нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Томаківського районного суду від 16.09.2013 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено та визнано за нею право власності без вводу в експлуатацію на комплекс тракторної бригади та гаражів, розташований по вулиці Кузнечній 23А, в с-щі Томаківка Томаківського району Дніпропетровської області, який складається із: склади літ. Ж , заправка літ. З , навіс літ. К , К-1 , К-2 , навіс літ. Л , прохідна літ. Н , вагова літ. О , заправка літ. П , склад літ. Р , склад літ. С , склад літ. Т , склад літ. Т-1 , склад літ. Т-2 , склад літ. Т-3 , склад літ. Т-4 , склад літ. У , навіс літ. У-1 , склад літ. Ф , навіс літ. Ф-1 , склад літ. Х , склад літ. Ц , газогенераторна літ. Ч , склад з прибудовою літ. Щ, Щ-1 , склад літ. Ю , склад літ. Я .

Після того, ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою у якій зазначила, що у даному рішенні помилково було визнано право власності на об'єкти нерухомого майна за літ. Ж та літ. З , на які вже були видані правовстановлюючі документи, про що представник наголошував у судовому засіданні.

Перевіривши матеріали справи, встановлено, що звернувшись із позовом до Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області, ОСОБА_1 просила суд визнати за нею право власності без вводу в експлуатацію на комплекс тракторної бригади та гаражів, розташований по вулиці Кузнечній 23А, в с-щі Томаківка Томаківського району Дніпропетровської області, який складається із: склади літ. Ж , заправка літ. З , навіс літ. К , К-1 , К-2 , навіс літ. Л , прохідна літ. Н , вагова літ. О , заправка літ. П , склад літ. Р , склад літ. С , склад літ. Т , склад літ. Т-1 , склад літ. Т-2 , склад літ. Т-3 , склад літ. Т-4 , склад літ. У , навіс літ. У-1 , склад літ. Ф , навіс літ. Ф-1 , склад літ. Х , склад літ. Ц , газогенераторна літ. Ч , склад з прибудовою літ. Щ, Щ-1 , склад літ. Ю , склад літ. Я з обов'язком зареєструвати зазначені об'єкти нерухомого майна.

В судовому засіданні представник ОСОБА_1 наголошувала, що об'єкти нерухомого майна позначені у технічному паспорті за літ. Ж - склад площею 862,80 кв.м. та заправка позначена літ. З площею 313,5 кв.м., зареєстровані у Єдиному державному реєстрі прав власності на нерухоме майно та їх обтяжень, у наслідок чого, немає підстав для визнання на них права власності, про що надано відповідний витяг від 24.07.2012 року. Крім того, просила не враховувати посилання у позовній заяві без вводу в експлуатацію , яке можливо ускладнить виконання у подальшому рішення суду.

Натомість суд помилково вніс вказані позначки об'єктів нерухомості та посилання у позовних вимогах до резолютивної частини рішення суду, у зв'язку із чим виникла необхідність внести до нього відповідні виправлення.

З врахуванням зміненої позиції представника позивача у резолютивній частині рішення суду не слід було б вказувати об'єкти нерухомого майна за літ. Ж і З , а також не враховувати посилання без вводу в експлуатацію .

У даному випадку слід застосувати положення ст. 219 ЦПК України на підставі якої необхідно внести виправлення у судовому рішенні.

Керуючись ст. 219 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Виправити описку в рішенні Томаківського районного суду Дніпропетровської області від 16.09.2013 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області про визнання права власності на самочинно збудовані об'єкти нерухомого майна.

У резолютивній частині рішення суду у абзаці другому виключити слова: без вводу в експлуатацію , склади літ. Ж та заправка літ. З .

Вважати правильним другий абзац резолютивної частини рішення суду у наступній редакції: - визнати за ОСОБА_1 право власності на комплекс тракторної бригади та гаражів, розташований по вулиці Кузнечній 23А, в с-щі Томаківка Томаківського району Дніпропетровської області, який складається із: навіс літ. К , К-1 , К-2 , навіс літ. Л , прохідна літ. Н , вагова літ. О , заправка літ. П , склад літ. Р , склад літ. С , склад літ. Т , склад літ. Т-1 , склад літ. Т-2 , склад літ. Т-3 , склад літ. Т-4 , склад літ. У , навіс літ. У-1 , склад літ. Ф , навіс літ. Ф-1 , склад літ. Х , склад літ. Ц , газогенераторна літ. Ч , склад з прибудовою літ. Щ, Щ-1 , склад літ. Ю , склад літ. Я .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Дніпропетровської області через суд першої інстанції шляхом подачі в п'ятиденний строк з дня винесення ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції.

Суддя: ОСОБА_2

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.03.2014
Оприлюднено26.06.2018
Номер документу74909483
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2/442/268/12

Ухвала від 01.07.2013

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Тетеревятников А. П.

Ухвала від 10.07.2013

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Тетеревятников А. П.

Ухвала від 06.03.2014

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Тетеревятников А. П.

Ухвала від 06.07.2016

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Романюк М. М.

Ухвала від 23.05.2016

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Романюк М. М.

Ухвала від 23.05.2016

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Романюк М. М.

Ухвала від 09.12.2015

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 09.12.2015

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 09.12.2015

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

Ухвала від 27.10.2015

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Кондус Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні