Ухвала
від 30.10.2015 по справі 922/5604/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"30" жовтня 2015 р.Справа № 922/5604/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Шарко Л.В.

при секретарі судового засідання Васильева Л.О.

розглянувши матеріали справи

за позовом Редакція тижневника "Зміївський кур'єр", м. Зміїв до Зміївської міської ради, м. Зміїв про за зустрічним позовом до про визнання укладеним додаткового договору Зміївської міської ради, м. Зміїв Редакції тижневика "Зміївський кур'єр", м. Зміїв повернення майна та стягнення коштів в сумі 769,31 грн. за участю представників:

позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічною позовною заявою) ОСОБА_1, діє на підставі статуту, ОСОБА_2, довіреність б/н від 05.10.2015 року;

відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) - ОСОБА_3, довіреність б/н від 05.10.2015 року; ОСОБА_4, довіреність б/н від 05.10.2015 року;

представник третьої особи - не з'явився,

ВСТАНОВИВ:

Редакція тижневика "Зміївський кур'єр" звернулось до господарcького суду Харківської області з позовною заявою, в якій просить винести рішення, за яким вважати укладеною додаткову угоду до договору оренди об`єкта нерухомості від 11.07.05р. в редакції викладеній в позовній заяві. Судові витрати просить покласти на відповідача.

Ухвалою суду від 08.10.15р. за позовною заявою було порушено провадження по справі та призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні.

27.10.15р. Зміївська міська рада звернулась до господарcького суду Харківської області з зустрічною позовною заявою, в якій просить зобов'язати Редакцію тижневика «Зміївський кур'єр» повернути Зміївській міській раді займане нежитлове приміщення площею 45,2 кв.м., розміщене за адресою: м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15 Харківської області у зв'язку із закінченням строку договору оренди; стягнути заборгованість по сплаті орендної плати з часу закінчення договору оренди об'єкта нерухомості укладеного між Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика «Зміївський кур'єр» 11 липня 2005 року у сумі 668 (шістсот шістдесят вісім) грн. 96 (дев'яносто шість) коп., а також пеню за прострочення зобов'язання щодо повернення об'єкта договору у розмірі 100 (сто) грн. 35 (тридцять п'ять) коп.

Ухвалою суду від 28.10.15р. прийнято зустрічний позов Зміївської міської ради до Редакції тижневика «Зміївський кур'єр» про повернення майна та стягнення коштів в сумі 769,31 грн. для спільного розгляду з первісним позовом.

28.10.15р. представник позивача за первісним позовом (відповідач за зустрічним) надав заяву про вжиття заходів забезпечення позову, в якій просить суд забезпечити позов Редакції тижневика «Зміївський кур'єр» до Зміївської міської ради про визнання укладеним додаткового договору шляхом заборони відповідачеві або іншим особам вчиняти певні дії, а саме: заборонити Зміївській міській раді Харківської, Зміївському виробничому управлінню житлово-комунального господарства та іншим особам, які мають право на укладання договору оренди приміщення за спірною додатковою угодою до договору оренди від імені Територіальної громади міста Зміїв; укладати договір оренди об'єкта нерухомості площею 45,2 м. кв. (кімнати 120- 122), розміщеного за адресою: Харківська область, м. Зміїв, вул. Гагаріна, 15, який є предметом спірної додаткової угоди до договору оренди об'єкта нерухомості, укладеному між Територіальною громадою міста Зміїв та Редакцією тижневика «Зміївський кур'єр».

Ухвалою суду від 28.10.15р. заяву позивача (Редакція тижневика «Зміївський кур'єр») про вжиття заходів забезпечення позову задоволено.

28.10.15р. представник позивача за первісним позовом (відповідач за зустрічним) надав заяву, в якій просить суд залучити до участі у справ в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) Зміївське виробниче управління житлового господарства.

Відповідно до ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

Таким чином, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача за первісним позовом (відповідач за зустрічним) про залучення до участі у справі 3-ї особи та залучити до участі у справ в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) Зміївське виробниче управління житлового господарства.

28.10.15р. представник відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) надав заяву, в якій просить суд залучити до участі у справ в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком".

Відповідно до ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

Таким чином, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача (Зміївська міська рада) про залучення до участі у справі 3-ї особи та залучити до участі у справ в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача (Зміївська міська рада) Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком".

28.10.15р. в судовому засіданні оголошувалась перерва до 11:00 до 30.10.15р.

30.10.15р. представник позивача за первісним позовом (відповідач за зустрічним) надав письмові пояснення по справі, в яких зазначив, про недоцільність залучення до участі у справі в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком".

30.10.15р. представник відповідача надав заяву з документами для долучення до матеріалів справи, які долучено судом до матеріалів справи.

30.10.15р. представник відповідач за зустрічним (позивача за первісним позовом) надав відзив на зустрічну позовну заяву, в якому заперечує проти зустріної позовної заяви та зазначає, що Зміївською міською радою було неправомірно відмовлено Редакції тижневика «Зміївський кур'єр» в підписанні додаткової угоди.

30.10.15р. представник 3-ї особи (Зміївське ВУЖГ) надав заяву про розгляд справи без участі їх представника.

Суд, розглянувши дану заяву, визнав її такою, що не суперечить чинному законодавству, а тому задовольняє її.

Відповідно до ст. 77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: 1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; 2) неподання витребуваних доказів; 3) необхідність витребування нових доказів; 4) залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; 5) необхідність заміни відведеного судді, судового експерта.

Враховуючи принцип змагальності сторін та те, що правосуддя у господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, а також неподання сторонами витребуваних судом документів, суд дійшов висновку про відкладення розгляду справи на інший день.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 22, 27, 77, 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справ в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача за первісним позовом (позивача за зустрічною позовною заявою) Зміївське виробниче управління житлового господарства.

Дану ухвалу направити на адресу 3-ї особи: 63403, Харківська обл., м. Зміїв, вул. Таранівське шосе, 9

2. Залучити до участі у справ в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача по зустрічній позовній заяві Харківський обласний благодійний фонд "Крок за кроком".

Дану ухвалу направити на адресу 3-ї особи: 61030, Харківська обл., місто Харків, ВУЛ. ГРЕКІВСЬКА, будинок 79.

3. Заяву представника 3-ї особи (Зміївське ВУЖГ) про розгляд справи без участі їх представника задовольнити.

4. Розгляд справи відкласти на "17" листопада 2015 р. об 11:15

5. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, площа Свободи 5, 8-й під’їзд, 1-й поверх, кабінет № 115.

6. ТРЕТІМ ОСОБАМ:

- письмові пояснення з викладенням своєї правової позиції щодо суті спору.

Витребувані судом документи надати до суду за три дні до судового засідання.

7. Попередити сторони, що у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами. Про неможливість прибуття представників сторін в судове засідання обов'язково письмово повідомити суд.

Суддя ОСОБА_5

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення30.10.2015
Оприлюднено06.11.2015
Номер документу53105060
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/5604/15

Ухвала від 24.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Рішення від 03.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 30.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 30.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

Ухвала від 08.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні